Ελλάδα

Ανακοίνωση Νέας Αριστεράς για έρευνα ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ

Η ετήσια έρευνα του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ επιβεβαιώνει αυτό που βιώνει στην καθημερινότητα της η πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας: Η κρίση της ακρίβειας επιδεινώνεται, η ψαλίδα των ανισοτήτων ανοίγει, οι προσδοκίες των πολιτών για την επόμενη μέρα εξανεμίζονται. Αυτά για τους πολλούς, αφού όπως συμβαίνει πάντα, κάποιοι στην κρίση κερδίζουν. Κερδίζουν κερδοσκοπώντας και απολαμβάνοντας την προστασία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.
Για το 60,7% των πολιτών το εισόδημα του μήνα φτάνει για 19 ημέρες. Στην αντίστοιχη έρευνα ένα χρόνο πριν αυτό το ποσοστό έφτανε στο 52%. Το 84,8% δεν μπορεί να αποταμιεύσει. Πάνω από τους μισούς πολίτες πιστεύουν ότι η οικονομική τους κατάσταση θα χειροτερέψει και αναγκάζεται να κάνει περικοπές. Αύξηση παρουσιάζει και το ποσοστό των πολιτών που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο από 20,9% στο 21,7%. 8 στους 10 πολίτες βρίσκουν ανεπαρκή τα κυβερνητικά μέτρα. Αυτή είναι η πραγματικότητα στην Ελλάδα του 2024.
 Ο κύριος Μητσοτάκης μίλησε πριν από μερικές ημέρες  για “ευημερούσα οικονομία” και πανηγύριζε για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας. Ευημερία, κέρδη και ανάπτυξη για λίγους, χαμηλές προσδοκίες, εισόδημα που δεν φτάνει για να βγει ο μήνας, ανασφάλεια και περικοπές για τους πολλούς. Αυτή η πολιτική δεν είναι μονόδρομος. Μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα.
*Επισυναπτόμενο τo infographic που συνοδεύει την ετήσια έρευνα ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button