Ειδήσεις

ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ….ΚΑΙ “ΤΕΛΕΤΟΚΤΟΝΙΑ “
Γράφει ο Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης

Αποδέχθηκα με ιδιαίτερη χαρά την πρόσκληση του προέδρου του συλλόγου Ποντίων κ.κ Ρωμανιδη Θόδωρου και παραβρέθηκα στην σεμνή τελετή μνήμης για την συμπλήρωση 101 χρόνων από την επέτειο της γενοκτονίας. Ο κύριος Ρωμανιδης είναι ένας αφανής εργάτης του Ελληνικού Πολιτισμού,ο οποίος κατ’ εμέ είναι ένας ενιαίος αδιαιρέτος και διαχρονικος εδώ και χιλαδες χρονια. Με το ομογλωσσο και το ομοθρησκο να αποτελούν τους κύριους άξονες επιβίωσης του.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η παντελής έλλειψη εκπρόσωπων της Περιφέρειας από την τελετή μνήμης της γενοκτονίας στη οποία έχει θεσπισθεί να είναι αφιερωμένη η δέκατη ενατη Μαΐου. Υπήρχε έμαθα την ίδια ώρα σύγκλιση Π.Σ .Δεν γνωρίζω ποιο σημαντικό θέμα ήταν αυτό που δεν μπορούσε να συζητηθεί την επόμενη μέρα.

Επίσης απουσίαζε εξ ολοκλήρου η εκπαιδευτική κοινότητα που έπρεπε να είναι ο πνευματικός ηγέτης αυτών των εκδηλώσεων. Κανείς εκπρόσωπος τόσο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΔΠΘ), η πνευματική ναυαρχίδα του τόπου, όσο και των άλλων δύο βαθμίδων.

Ερωτώ τους προϊσταμένους της εκπαίδευσης. Δεν έπρεπε να παρευρίσκονται με αντιπροσωπεία μαθητών στην εκδήλωση? Είναι οι καθ’ όλα αρμοδίοι που θα μεταλαμπαδευσουν την φλόγα του Ελληνισμού στις νέες γενιές Εκτός αν θεωρούν αυτές τις εκδηλώσεις “ρατσιστικές ” όπως με περισσή ευκολία χρησιμοποιούμε τον όρο.

Αν δεν αλλάξουμε συμπεριφορά ώς κοινωνία, όσοι Ρωμανιδηδες και να υπάρχουν……ΚΑΛΗΝYΧΤΑ

Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button