Ειδήσεις

ΠΡΟΧΘΕΣ Η OPINION

Υπήρξαν και οι τρεις ηγέτες. Κατα την διάρκεια της πρωθυπουργικης θητείας τους αντιμετώπισαν και κρίσεις και δύσκολες καταστάσεις Αναφέρομαι στους πρώην πρωθυπουργούς κ.κ Κων Καραμανλή, Αν.Παπανδρεου και Κων.Μητσοτακη.

Χρειάσθηκε να πάρουν δύσκολες αποφάσεις κόντρα στο ρεύμα και τον τότε λαϊκισμό ,που καθόρισαν το μέλλον και την πορεία του τόπου. Με το πέρασμα του χρόνου έχουν γίνει αποδεκτοί από την πλειοψηφία τού Ελληνικού λαού. Και οι πλέον φανατικοί τους πολέμιοι στον καιρό τής παντοδυναμίας τους έχουν αναθεωρήσει απόψεις.

Πλέον το έργο τους κρίνεται θετικό από την πλειοψηφία.

Ποτέ όμως όσο κυβερνούσαν το ποσοστό αποδοχής τους για συγκεκριμένες αποφάσεις δεν έφθασε στο ποσοστό του σημερινού πρωθυπουργού. Ποσοστά 90% αποδοχής (Για τις ενέργειες αντιμετώπισης της πανδημίας) ήταν αδιανόητα εκείνη την εποχή. Ούτε ο Κων.Καραμανλής ώς πρωθυπουργός κυβέρνησης εθνικής ενότητος τα πλησίασε,σύμφωνα με ιστορικά στοιχεία τής εποχής.

Προφανώς οι διαχωριστικές γραμμές τότε ήταν σκληρές και δύσκολα γινόταν όσμωση των δύο πλευρών. Οι μνήμες των ανωμάλων καταστάσεων που που είχαν δημιουργηθεί μετά τον πόλεμο δεν είχαν αμβλυνθεί.

Δεν γνωρίζω αν οφείλεται η αποδοχή του Κυριάκου στην “ωρίμανση ” του λαού, καθόσον το ποσοστό των “ψεκασμενων” παραμένει πολύ μεγάλο.

Ένα είναι σίγουρο η ύπαρξη των υψηλών ποσοστών οφείλεται πρωτίστως στην προσωπικότητα του πρωθυπουργού.

Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button