Ειδήσεις

Αρχές Ιουνίου τα κρούσματα κορωνoϊού μειώνονται δραματικά στην Ελλάδα

Την πορεία του Convid 19 σε όλο τον κόσμο, καταγράφει καθημερινά ομάδα επιστημόνων από το NANOTEXNOLOGY 2020 και το Εργαστήριο ΝανοτεχνολογίαςLTFNτου ΑΠΘ. Τα αποτελέσματα δείχνουν πως τουλάχιστον για την Ελλάδα και μεγάλο μέρος της Ευρώπης, τα χειρότερα φαίνεται πως πέρασαν.

Στην Κίνα και στη Νότια Κορέα τα κρούσματα του κορωναϊού, εφθασαν στο υψηλότερο σημείο τους την περίοδο μεταξύ αρχών Φεβρουαρίου και μέσα Μαρτίου. Αντίστοιχα. Αυτές οι δύο χώρες, των οποίων την εξέλιξη των κρουσμάτων μελετά μ ενδιαφέρον η ομάδα της Οργανωτικής Επιτροπής του NANOTEXNOLOGY 2020 , του διεθνούς Συνεδρίου Νανοτεχνολογίας και Νανοεπιστημών  που διεξάγεται από τις  4-11 Ιουλίου, παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον γιατί δείχνουν πως αμέσως μετά το τέλος της πρώτης φάσης των κρουσμάτων COVID 19 ξεκίνησε  μια δεύτερη. (σχ 1και 2)

Η Οργανωτική Επιτροπή του Πολύ-συνεδρίου NANOTEXNOLOGY 2020 και το Εργαστήριο ΝανοτεχνολογίαςLTFNτου ΑΠΘ καθημερινά παρακολουθούν την πορεία των κρουσμάτων κορωναϊού σε ολόκληρο τον κόσμο και την εξάπλωση της πανδημίας, με σκοπό να εξάγουν χρήσιμα συμπεράσματα για την προστασία της Δημόσιας Υγείας και των οικονομικών επιπτώσεων. Για την ανάλυση των δεδομένων χρησιμοποιούνται τεκμηριωμένες διαδικασίες μοντελοποίησης ( S-curveκαι Gussian), προκειμένου να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για την πορεία του COVID-19 σε όλο τον κόσμο.

.
Αρχές Ιουνίου η αποκλιμάκωση στην Ελλάδα

Το ορθόδοξο Πάσχα (περίοδος 13-22 Απριλίου ) ήταν μια κρίσιμη περίοδος για την εξάπλωση του ιού στη χώρα μας. Στις 21 Απριλίου είχαμε 150 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στο Κρανίδι σε δομή προσφύγων. Τέτοια περιστατικά αύξησαν τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωναϊού και άλλαξαν λίγο την πορεία της εξάπλωσης του ιου στην Ελλάδα. Ωστόσο, όπως δείχνουν τα μοντέλα που επεξεργάζεται η ομάδα, εφόσον η αποκλιμάκωση των μέτρων της καραντίνας θα γίνει ομαλά, στις αρχές Ιουνίου τα νέα κρούσματα θα καταγράφονται σε μονοψήφιο αριθμό γεγονός που θα σηματοδοτήσει την πλήρη άρση των μέτρων. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της 7ηςΜαϊου τα επιβεβαιωμένα κρούσματα για την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Αφρική αντιστοιχόυν στο 39%, 34% και 1.3% των παγκόσμιων περιπτώσεων (με εξαίρεση αυτά της Κίνας). Χρησιμοποιώντας και πάλι την καμπύλη Sπροβλέπεται ότι στις αρχές Ιουνίου οι επιβεβαιωμένες περιπτώσεις για την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Αφρική αναμένεται να φτάσουν το 35%, το 32% και το 1.8% των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων στον παγκόσμιο πληθυσμό.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button