Για τη Θράκη, ο πρόεδρος της Τουρκίας είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ

Οταν, σε διάστημα έξι μηνών ο πρωθυπουργός της Τουρκίας κ. Γκιλντιρίμ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Τσαβούσογλου και ο πρόεδρος της γείτονος χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επισκέφθηκαν τη χώρα μας με συγκεκριμένο προορισμό τη Θράκη, σίγουρα δείχνουν το δρόμο των αλυτρωτικών διεκδικήσεων προς το χώρα μας.

Οταν, σε διάστημα έξι μηνών ο πρωθυπουργός της Τουρκίας κ. Γκιλντιρίμ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Τσαβούσογλου και ο πρόεδρος της γείτονος χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επισκέφθηκαν τη χώρα μας με συγκεκριμένο προορισμό τη Θράκη, σίγουρα δείχνουν το δρόμο των αλυτρωτικών διεκδικήσεων προς το χώρα μας.

Για τη Θράκη, ο πρόεδρος της Τουρκίας είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ, διότι δε θα συμβάλλει στην ειρηνική διαβίωση χριστιανών και μουσουλμάνων στην περιοχή με την αμφισβήτηση εκ μέρους του της συνθήκης της Λωζάνης που κάνει ρητή αναφορά για ελληνική μειονοτητα στην Τουρκία (οι τούρκοι φρόντισαν νε εξαφανήσουν το ελληνικό στοιχείο από την Πόλη) και μουσουλμανική (θρησκευτική) μειονότητα στην Ελλάδα (οι μουσουλμάνοι αυξάνονται και πλυθήνονται στη Θράκη, είναι ευρωπαίοι πολίτες) Θα εμείνει στις αλυτρωτικές απόψεις και θέσεις του για τουρκική (καταπιεσμένη) μειονότητα στη Θράκη προς μεγάλη ευχαρίστηση κάποιων πατρώνων της μειονότητας και του ανεξέλεγκτου Προξενείου στην Κομοτηνή.

 

Οι συριζαίοι καλούν την κοινωνία σε απεργιακές κινητοποιήσεις και ξεσηκωμό, ώστε να μπλοκάρουν την πώληση – εκποίηση των τεσσάρων λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ και για το 50% + 1 για τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Δεν έχουν τα πολιτικά κότσια να σταθούν απέναντι στο Μέγαρο Μαξίμου και στους δανειστές και προσπαθούν να βάλουν άλλους στην πρώτη γραμμή, να κρυφτούν πίσω από το δάχτυλό τους.

Τα πράγματα δεν είναι τόσο πολύπλοκα, είναι απλά και κατανοητά, αντιστέκεστε και καταψηφίζετε τα νομοσχέδια και τις τροπολογίες, με όποιο κόστος, με όποιο προσωπικό τίμημα και αν χρειαστεί.

Ολα τα άλλα, είναι λόγια εκ του πονηρού, άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε.

Τα μεγάλα επιτεύγματα της κοινωνίας πραγματοποιήθηκαν με τα μεγάλα ΟΧΙ.

Εχουν κάποιοι βουλευτές το πολιτικό ανάστημα (οι τρεις συριζαίοι της Ξάνθης θα υπερψηφίσουν τις προστάσεις του Μεγάρου Μαξίμου για τις απεργίες και την εκποίηση μονάδων της ΔΕΗ;) να εναντιωθούν προς όφελος της κοινωνίας;

 

Επικαιροποίηση της συνθήκης της Λωζάνης, με ότι συνεπάγεται,  και οριοθέτηση νέων συνόρων στην ευρύτερη περιοχή, αλλαγή της μουσουλμανικής σε τουρκική μειονότητα στη Θράκη με στόχο τη Θράκη, συνεκμετάλλευση του Αιγαίου και έκδοση στη γείτονα χώρα των τούρκων πραξικοπηματοποιών σε 15 – 20 μέρες, όπως του έχει υποσχεθεί ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος Ερνογάν θέλει να παρουσιάσει μέσω της επίσκεψης του στη χώρα μας το προφίλ του ηγέτη όλων των μουσουλμάνων και θα επιμείνει στην ανέγερση τζαμιού στην Αθήνα και με συγχρηματοδότηση της Τουρκίας.

Ο τούρκος πρόεδρος θα θέσει στο τραπέζι των συζητήσεων με τον έλληνα πρωθυπουργό, όλες τις τουρκικές διεκδικήσεις της Τουρκίας, σε αντίθεση με την ελληνική πλευρά που δε διεκδικεί (ίσως μόνο την έναρξη λειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης) και δεν παραχωρεί τίποτα.

Αυτά θα συμβούν στην Αθήνα, στη Θράκη η ατζέντα θ’ αλλάξει δραματικά και είναι βέβαιο ότι, θα “ξεσηκώσει” τους μουσουλμάνους κατοίκους έλληνες υπηκόους της περιοχής μας.

 

 

Η Νέα Δημοκρατία και ο πρόεδρος της Κυριάκος Μητσοτάκης τηρεί σιγήν ιχθύος και για την εκποίηση μονάδων της ΔΕΗ καιι για το 50% + 1 για τις απεργίες, ίσως, αν χρειαστεί, θα υπερψηφίσει τις προτάσεις του Μεγάρου Μαξίμου, αφήνοντας τον Πάνο Καμμένο και τον Αλέξη Τσίπρα να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά και να βρει έτοιμα και ψηφισμένα δύσκολα νομοσχέδια που σαν επόμενη κυβέρνηση θα ήταν αναγκασμένη να υπερψηφίσει η ίδια.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button