Αγώνας Σπόρ

Αναστέλλεται η διεξαγωγή όλων των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ (04.05.2020)

Συνεδρίασε το απόγευμα της Δευτέρας το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης όπου πήρε τις παρακάτω αποφάσεις:

  1. Μετά τις αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ανακοινώνονται τα παρακάτω:

Αναστέλλεται οριστικά, λόγω των συνθηκών που προέκυψαν από την εξάπλωση του covid-19 και των μέτρων περιορισμού της επέκτασης του, η διεξαγωγή όλων των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων. Για όλες τις ερασιτεχνικές κατηγορίες επικυρώνονται οι βαθμολογίες ως έχουν την ημερομηνία διακοπής των πρωταθλημάτων.

Οι πρωτοπόροι των Α΄ τοπικών κατηγοριών προβιβάζονται στην Γ΄ Εθνική κατηγορία της περιόδου 2020-21. Για τη διαδικασία ανόδου, σε περίπτωση ισοβαθμιών ομάδων ισχύουν οι διατάξεις του ΚΑΠ. Πρωταθλήτρια ομάδα της Α’ κατηγορίας αναδεικνύεται η Αναγέννηση Θαλασσιάς.

Ο Κυπελλούχος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης θα αναδειχθεί μετά από κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Ένωσης την Τετάρτη 27 Μάιου.

  1. Να συγκροτηθεί ομάδα εργασίας για οριστικοποίηση των οικονομικών μέτρων που θα παρθούν από την Ένωση προς όφελος των σωματείων, προκειμένου την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο να υπάρξουν σημαντικές οικονομικές ελαφρύνσεις.
  2. Η Επιτροπή Πρωταθλήματος να προβεί σε σχεδιασμό των πρωταθλημάτων για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021 και στη συνέχεια οι όποιες προτάσεις υπάρχουν να τεθούν στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο.
  3. Να σταλεί επιστολή της Ένωσης προς την ΕΠΟ για την οικονομική ενίσχυση των σωματείων της δύναμης της ΕΠΣ Ξάνθης
  4. Να σταλεί επιστολή στους Δήμους Ξάνθης, Μύκης, Τοπείρου και Αβδήρων ώστε να βοηθήσουν οικονομικά όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία που δεν μπόρεσαν να ωφεληθούν οικονομικά από τον μηχανισμό στήριξης του Κράτους. Επίσης να σταλεί επιστολή στους συγκεκριμένους Δήμους για απολύμανση των αθλητικών εγκαταστάσεων.
  5. Ενημέρωση των σωματείων – ακαδημιών για το θέμα επαναλειτουργίας τους καθώς σε πρώτη φάση ο σχεδιασμός της Πολιτείας αφορά την έναρξη των ατομικών αθλημάτων σε ανοιχτούς χώρους προπόνησης.
  6. Συνέχιση της απόφασης ότι όσες ομάδες βρισκόταν σε αδράνεια τις προηγούμενες αγωνιστικές περιόδους και επαναδραστηριοποιούνται ή ομάδες που δημιουργούνται για πρώτη φορά δεν καταβάλουν το ποσό συμμετοχής καθώς και την ετήσια συνδρομή.
  7. Ανανέωση σύμβασης με τους ίδιους όρους στον φροντιστή των αθλητικών εγκαταστάσεων της ΕΠΣ κο Σταύρο Μπουμπούκη.
  8. Ματαίωση του SUPER CUP 2020 ανάμεσα στον Πρωταθλητή Α’ ΕΠΣ Ξάνθης και τον Κυπελλούχο ΕΠΣ Ξάνθης καθώς και ματαίωση του Πρωταθλήματος Εταιρειών – Παλαιμάχων.
  9. Ματαίωση του τελικού Κυπέλλου Κατηγοριών Α’ κατηγορίας καθώς και των ημιτελικών του Κυπέλλου Β’ – Γ’ κατηγορίας. Τα προγραμματισμένα έξοδα που ήταν να πραγματοποιηθούν για την διεξαγωγή των δυο τελικών θα δοθούν σε ιατρικά υλικά στο Ψυχολογικό Κέντρο Ξάνθης καθώς και στο Γηροκομείο Ξάνθης εις μνήμη του Κυριάκου Μιχαηλίδη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button