Η Διαμάντω Μανωλάκου επισκέφθηκε την Ξάνθη

Πραγματοποιήθηκε επίσκεψη της Διαμάντως Μανωλάκου μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής στην Ξάνθη.

Πραγματοποιήθηκε επίσκεψη της Διαμάντως Μανωλάκου μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής στην Ξάνθη.

Στις 10:00 π.μ συναντήθηκε με μέλη του Δ/Σ του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ξάνθη στο ξενοδοχείο «Νατάσσα» και στις 11:30 π.μ με αγροτοκτηνοτρόφους στη Γενισέα όπου και συζητήθηκαν τα πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζονται  λόγω του προβλήματος της ευλογιάς αλλά και συνολικότερα οι συνέπειες από την πολιτική της ευρωπαϊκής ένωσης και τις αναδιαρθρώσεις προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου που ξεκληρίζουν τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους παραγωγούς. Τονίστηκε η Έλλειψη κονδυλίων για προστασία από την ευλογιά όπως και η μη επαρκής στελέχωση με κτηνιάτρους για την επίβλεψη των ζώων στις κτηνιατρικές υπηρεσίες.

Οι παραγωγοί μένουν ουσιαστικά χωρίς ζωοτροφές την περίοδο της καραντίνας, κάτι που τους επηρεάζει και στα αποθέματά τους το χειμώνα και επίσης θανατώνονται ολόκληρα κοπάδια ζώων σε περίπτωση που εντοπιστούν σε 1-2 συμπτώματα της νόσου.

Ο ΕΛΓΑ δεν καλύπτει αποζημιώσεις για την εν λόγω ασθένεια στερώντας από τους παραγωγούς το δικαίωμα που πρέπει να έχουν για αποζημίωση. Σε όλα αυτά προστίθεται η αύξηση του κόστους παραγωγής σε συνδυασμό με τη φοροληστεία και τα χαράτσια που δημιουργεί οικονομική ασφυξία στη συντριπτική πλειοψηφία των παραγωγών.

 Η Διαμάντω Μανωλάκου τόνισε ότι η πολιτική που εφαρμόζεται έχει σαν στόχο τη διευκόλυνση της συγκέντρωσης της παραγωγής στα χέρια των μεγάλων επιχειρήσεων. Μόνο με οργανωμένο ταξικό αγώνα με στόχο την αποδέσμευση από την ΕΕ ,με επιστημονικό κεντρικό σχεδιασμό και την οικονομία και την εξουσία στα χέρια του λαού μπορεί να εξασφαλιστεί η θέση των μικρών αγροτοκτηνοτρόφων όπως και η διατροφική επάρκεια του λαού με φτηνά και ποιοτικά αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button