Ελλάδα

Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ξ. προς κ. Α/ΓΕΣ: Σοβαρά λάθη και παραλείψεις κατά την επικείμενη χορήγηση ξιφών στους Αξιωματικούς δημιουργούν αδικίες

 Προσφάτως, το ΓΕΣ, στο πλαίσιο της χορήγησης ξιφών σε Αξιωματικούς εξ Υπαξιωματικών, εξέδωσε διαταγή χορήγησης, η οποία όμως περιέχει σφάλματα και παραλείψεις και οπωσδήποτε δεν περιέχει το σύνολο των δικαιούχων.

Αξιωματικοί, επικοινώνησαν με την Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, μεταφέροντας την πικρία και αγανάκτησή τους, καθώς μετά από αναμονή πολλών ετών διαπιστώνουν ότι δεν περιλαμβάνονται στην ανωτέρω διαταγή!

ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

Αξιότιμε κύριε Αρχηγέ.

Με έγγραφό μας, μεταφέροντας την αντίδραση σημαντικού αριθμού Αξιωματικών εξ Υπαξιωματικών, διαμαρτυρηθήκαμε εντόνως για την μη εισέτι χορήγηση του ξίφους που δικαιούνται και ζητήσαμε τη χορήγηση αυτών (ξιφών) σε όλες και όλους τους δικαιούχους.

Με έγγραφο του ΓΕΣ/ΔΕΝΔΗΣ, αποδίδονται 1.800 ξίφη σε ισάριθμους, κατ’ αρχαιότητα, δικαιούχους Αξιωματικούς, με έτη προαγωγής στον βαθμό του Ανθλγού έως το 2020.

Με την παραπάνω χορήγηση, χωρίς δική σας υπαιτιότητα, καθόσον θεωρούμε δεδομένο ότι η φυσική μας ηγεσία επιθυμεί την απονομή των ξιφών στο σύνολο των Ανθυπολοχαγών και αντιστοίχων «στην ώρα τους», αποκλείεται μαζικά και για ακόμη μία φορά, σημαντικός αριθμός Αξιωματικών, όσες και όσοι δηλαδή προήχθησαν στον βαθμό του Ανθυπολοχαγού για τα έτη 2021 και μετά.

Στην εν λόγω χορήγηση, όμως, όπως από συναδέλφισσες και συναδέλφους μας μεταφέρθηκε, διαπιστώνονται λάθη και παραλείψεις, τα οποία τους επέφεραν αναστάτωση. Ειδικότερα, παρατηρήθηκε στο Παράρτημα «Β» του (β) σχετικού, ότι:

– Δεν περιλαμβάνεται αριθμός Αξιωματικών που πληρούν τις προϋποθέσεις της παραγράφου 1 και 2 του (β) σχετικού (ε.ε. Αξκοί οιασδήποτε προέλευσης, πλην αποφοίτων ΣΣΕ – ΣΣΑΣ, με έτη προαγωγής στον βαθμό του Ανθλγού έως το 2020).

– Αντιστοιχίζονται/αναγράφονται λανθασμένοι ορισμένοι αριθμοί μητρώου (ΑΜ) σε δικαιούχους.

– Αναγράφεται λανθασμένος βαθμός σε αριθμό προαχθέντων Αξιωματικών.

– Αναγράφεται λανθασμένη έδρα τελετής απονομής από αυτήν που εδρεύει η Μονάδα της/του δικαιούχου. Για παράδειγμα, Υπολοχαγοί που υπηρετούν στην Ξάνθη (Δ΄ ΣΣ) θα πρέπει να μετακινηθούν για την απονομή στην Αθήνα (ΑΣΔΥΣ).

Κατόπιν των παραπάνω και δεδομένου ότι, οι τελετές απονομής των ξιφών θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 26 και 29 Μαρ 24, παρακαλούμε για την παρέμβασή σας, ώστε, αφού εντοπιστεί το σύνολο των λαθών και παραλείψεων, τα οποία και οποίες είμαστε σίγουροι ότι, αποτελούν αποτέλεσμα πίεσης χρόνου ή μη εκμετάλλευσης των πληροφοριακών δυνατοτήτων που υφίστανται στην Στρατιωτική Υπηρεσία (ΣΥ) και όχι σκοπιμότητας, αυτά εγκαίρως να αποκατασταθούν, ώστε να επέλθει το αίσθημα δικαιοσύνης, ισότητας και ικανοποίησης μεταξύ των δικαιούχων Αξιωματικών.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button