Ειδήσεις

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ (αναφορά κειμένου της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης) για την καταχώρηση των αιτήσεων όλων των εργαζομένων που εργάζονται σε Εταιρείες Προσωρινής Απασχόλησης (ΕΠΑ), οι οποίες έχουν μπει σε καθεστώς προσωρινής αναστολής

Προς το Προεδρείο της Βουλής

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον κ. Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

 

Οι Βουλευτές Δελής Γιάννης και Στολτίδης Λεωνίδας

Κατέθεσαν ΑΝΑΦΟΡΑ το κείμενο της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Νομού Ξάνθης, με το οποίο ζητείται να λυθεί το ζήτημα με την καταχώρηση των αιτήσεων όλων των εργαζομένων που εργάζονται σε Εταιρείες Προσωρινής Απασχόλησης (ΕΠΑ), οι οποίες έχουν μπει σε καθεστώς προσωρινής αναστολής, ώστε να λάβουν το έκτακτο επίδομα των 800 ευρώ.

Αθήνα 28/4/2020

Οι καταθέτοντες βουλευτές

 

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ 

Ν. ΞΑΝΘΗΣ

e-mail: somidio@gmail.com 

 

Γιατί δεν εντάσσονται στο έκτακτο επίδομα των 800 ευρώ οι εργαζόμενοι σε

Εταιρείες Προσωρινής Απασχόλησης;

 

Σύμφωνα με καταγγελία που έχει έρθει στο σωματείο μας  ιδιωτικός υπάλληλος στην Εταιρεία Προσωρινής Απασχόλησης  (ΕΠΑ) ICAP EMPLOYMENTS SOLUTIONS που έχει μπει σε καθεστώς προσωρινής αναστολής δεν μπορούσε να καταχωρήσει την αίτησή του γιατί το σύστημα βγάζει πως απασχολείται και σε άλλη εταιρεία, την εταιρεία FORTHNET AE που είναι ο έμμεσος εργοδότης του, στην οποία τον παραχωρεί η ΕΠΑ που είναι ο άμεσος εργοδότης του.

Πρόκειται για πρόβλημα  που αντιμετωπίζουνε οι εργαζόμενοι που εργάζονται σε ΕΠΑ που βρίσκονται σε καθεστώς προσωρινής αναστολής.

Στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας, έστω και αυτό  το έκτακτο επίδομα των 800 ευρώ είναι αναγκαίο για την επιβίωση κάθε εργατικής λαϊκής οικογένειας .

Καταγγέλλουμε το γεγονός και καλούμε άμεσα να αρθεί αυτή η αδικία και να λυθεί το ζήτημα με την καταχώρηση των αιτήσεων όλων των εργαζομένων που έχουν εργάζονται σε Εταιρείες Προσωρινής Απασχόλησης (ΕΠΑ) που έχουν μπει σε καθεστώς προσωρινής αναστολής.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button