Ειδήσεις

ΝΑΝΟΜΑΣΚΕΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ : ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Οι 15 μάσκες με τα 75 νανοφίλτρα υψηλής προστασίας και τις 15 ειδικές νανοασπίδες που παραδόθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής 24 Απριλίου στη Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης, δεν είναι απλώς μια δωρεά.

 

Είναι μία ακόμη απόδειξη ότι η ελληνική καινοτομία μπορεί να δώσει λύσεις και στην εποχή του κορωναϊού!

Η πρωτοβουλία της δωρεάς ανήκει στο Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας LTFNτου Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, των ελληνικών εταιρειών Νανοϊατρικής
BLNanobiomedκαι Νανοτεχνολογίας OrganicElectronicTechnologies. 

Όπως εξηγεί ο επικεφαλής του Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας  ΑΠΘ καθηγητής Στέργιος Λογοθετίδης «πρόκειται για τα πρώτα στον κόσμο νανοφίλτρα για την κατασκευή νανομασκών αλλά και νανοασπίδων προσώπου που βασίζονται σε πατέντεςμε βάση τη  Νανοτεχνολογία για να εξασφαλίσουν υψηλή προστασία από ιούς και βακτήρια».

Η Νανοϊατρός και καρδιολόγος Δρ Βαρβάρα Καραγκιοζάκη που συμμετέχει στο εγχείρημα εξηγεί : «Οι νανομάσκες  δρουν ουσιαστικά ως«ασπίδες» προσώπου χάρη στα νανοφίλτρα υψηλής προστασίας που διαθέτουν. Συνολικά παραδόθηκαν στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ
15 ειδικές μάσκες προσώπου επαναχρησιμοποιούμενες, 75 νανοφίλτρα προστασίας τα οποία αντικαθίστανται καθώς και 15 νανοασπίδες προσώπου, για την προστασία του ιατρικού και παραιατρικού προσωπικού».

Η ομάδα του Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας LTFNτου ΑΠΘ  με τις εταιρείες BLNanobiomed καιOrganicElectronicTechnologies και του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Οργανικών Ηλεκτρονικών (HOPE-A) έχουν ήδη δημιουργήσει με τη χρήση 3Dprintersκαι την Νανοτεχνολογία τρισδιάστατες μάσκες προστασίας με νανουλικά και νανοδομές. 

Χρηματοδότηση και επενδύσεις με κατεπείγουσες διαδικασίες.

«Η ανθρωπότητα βρίσκεται σε μια νέα φάση,  στη διάρκεια της οποίας απαιτούνται και με κατεπείγοντα τρόπο, νέα προϊόντα για την καταπολέμηση του ιού. Πρόκειται για έναν αόρατο εχθρό που σε μέγεθος δεν  ξεπερνά τα 140 νανόμετρα. Σ αυτόν τον…πόλεμο, το «οπλοστάσιο» που προσφέρει  η Νανοτεχνολογία, είναι πολύτιμο» και διεπιστημονικό, λέει ο καθηγητής Στέργιος Λογοθετίδης , προσθέτοντας  ότι  κυβερνήσεις και οι  σχηματισμοί κρατών, όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση, με εντατικούς ρυθμούς το τελευταίο διάστημα χρηματοδοτούν και αναδιατάσσουν την έρευνα αλλά και ενισχύουν τις νεοφυείς και μικρομεσαίες επιχειρήσεις με στόχο την ανάπτυξη και παραγωγή νέων προϊόντων Νανοτεχνολογίας εναντίον του κορωνοιού.

 

Χρήσιμα links

Δείτε εδώ την καταγραφή των κρουσμάτων COVID-19 και τις μελέτες και προβλέψεις για την εξέλιξη της πανδημίας και της επίδρασης των μέτρων άρσης των μέτρων στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο

https://www.nanotexnology.com/index.php/nanotexnology-observes-the-current-situation-worldwide

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button