Καραγεωργίου: «Η θέση της Ξάνθης, είναι θέση που την αδικεί»

Καραγεωργίου: «Η θέση της Ξάνθης, είναι θέση που την αδικεί»

«Ηρθαν όλα τόσο ξαφνικά που δεν πρόλαβα να μπω ακόμα καλά- καλά στον ρυθμό και το πνεύμα της ομάδας. Μείναμε μακριά από τα γήπεδα και τα προπονητήρια και τώρα είμαστε σε φάση αναμονής για το πότε θα μας δοθεί το μήνυμα της επιστροφής στην καθημερινή μας πρακτική. Για ανθρώπους που είναι συνυφασμένοι με τον αθλητισμό είναι δύσκολος ο εγκλεισμός γιατί μιλώντας για τους ποδοσφαιριστές, θέλουν να συνεχίσουν την άθληση που είναι η δουλειά τους και η καθημερινή δραστηριότητα τους».

-Εσύ πως βιώνεις τις μέρες αυτές;

«Οπως όλος ο κόσμος εντός σπιτιού. Μέχρι να επιβληθεί η απαγόρευση κυκλοφορίας έμενα στην Κεραμωτή, και πηγαινοερχόμουν στην Ξάνθη, αλλά με την απαγόρευση εγκαταστάθηκα στην Ξάνθη, και είμαι σε τακτική επικοινωνία με τους ανθρώπους της διοίκησης, τους συνεργάτες μου στο τεχνικό τιμ και τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές. Σ’ αυτούς έχει δοθεί πρόγραμμα ατομικής εκγύμνασης για να είναι σε κάποιου βαθμού ετοιμότητα, όταν με το καλό θα μας δοθεί η εντολή της επιστροφής στα γήπεδα για προπονήσεις και στην συνέχεια για τους αγώνες της συνέχειας του πρωταθλήματος».

– Πως βιώνουν την καραντίνα οι παίκτες της Ξάνθης;

«Με πολύ μεγάλη υπομονή και διάθεση. Από την μέρα που δόθηκε η εντολή από τον κ. Πανόπουλο, πως σταματούν άμεσα οι προπονήσεις, όλοι είναι υποδειγματικοί και εκτελούν τις εντολές του εγκλεισμού πειθαρχημένα. Μάλιστα δεν είναι και δυσαρεστημένοι γιατί είναι σε μια χώρα και μια πόλη με απόλυτο έλεγχο και βιώνουν αυτές τις μέρες με περισσότερη ασφάλεια που ενδεχομένως θα είχαν στις πατρίδες τους. Γεγονός είναι πως σε αυτή την συγκυρία βοηθάει και η τεχνολογία. Μέσω αυτής οι ποδοσφαιριστές επικοινωνούν με τους δικούς τους, με τους συμπαίκτες τους με τους φίλους τους, οπότε δεν χάθηκε η επικοινωνία που είναι αναγκαία σε τέτοιες καταστάσεις. Ετσι τώρα περιμένουμε όλοι την εντολή για το πότε θα ξεκινήσουμε».

Η περιπέτεια της Ξάνθης και η τελική απόφαση αφαίρεση των 12 βαθμών από την ως τώρα συγκομιδή της ομάδας είναι θέμα που απασχολεί τον τεχνικό της ομάδας, αλλά είναι κάτι για το οποίο ο ίδιος δεν μπορεί να προσθέσει ούτε καν την γνώμη του. Απλά αν υπάρξει συνέχεια του πρωταθλήματος θα πρέπει να συνυπολογίσει και αυτόν τον παράγοντα στην αγωνιστική ανασύνταξη της ομάδας που πλέον απαιτεί μεγαλύτερη προσπαθεί και αυξημένη συγκομιδή βαθμών. Για το θέμα ο συνομιλητής μας λέει:

«Η Ξάνθη έχει έναν πολύ καλό κορμό ποδοσφαιριστών και μια στρωμένη ομάδα. Η θέση της τώρα με την αφαίρεση των βαθμών είναι φυσικά πλασματική, γιατί η ομάδα ποιοτικά είναι στο γκρουπ των ομάδων που όφειλαν να διεκδικούν θέση στα πλέί-οφ και όχι στα πλέϊ- άουτ του πρωταθλήματος. Εχει παίκτες με εμπειρία αλλά και ταλέντο. Είναι καλό το ρόστερ και αυτό μας δίνει πολλές προοπτικές για την συνέχεια όταν υπάρξει. Η βαθμολογική θέση της ομάδας μετά τις αγωνιστικές απώλειες που είχε στο μισό πρωτάθλημα και μετά την ενθουσιαστική αρχή, είναι θέση που την αδικεί. Οποιος είδε την ομάδα από αρχής και άσχετα με την αφαίρεση των βαθμών, θα έβγαζε το συμπέρασμα πως είχε όλες τις προοπτικές για να μπει στα πλέϊ-οφ και να παλέψει για μια θέση στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Τωρα όμως διαμορφώνονται νέα δεδομένα και με βάση τον βαθμολογικό πίνακα και πρέπει να ευθυγραμιστούμε σε αυτά. Εχω την αίσθηση πως θα τα καταφέρουμε».

Ο Καβαλιώτης τεχνικός από τον Απρίλιο του 2000 που ανέλαβε για πρώτη φορά την Ξάνθη στα 38 του χρόνια, ως τώρα που την αναλαμβάνει για 4η φορά έχει καθίσει σε 142 αγώνες πρωταθλήματος στον πάγκο της ομάδας. Και στόχος του είναι να είναι η φορά αυτή η πλέον πετυχημένη. Αλλωστε με γνώμονα αυτή την την στόχευση έκανε ο ίδιος την τόσο σημαντική καριέρα προπονητή στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Ακολουθήστε μας

Ιστορικό

*Υπό την επίβλεψη του Δημάρχου και του Αντιδημάρχου της ΔΕ Σταυρούπολης και παρά τις εκτεταμένες βροχοπτώσεις, πυρετωδώς εργάζονται οι υπηρεσίες του Δήμου Ξάνθης με μηχανήματα και εργατικό προσωπικό για την καθαριότητα όλων των οικισμών της ορεινής περιοχής, μας ενημερώνουν από τη δημοτική ενότητα Σταυρούπολης Συγκεκριμένα καθαρίστηκαν τα κοιμητήρια σε όλες τις τοπικές κοινότητες, ενώ μέσα στους οικισμούς Δαφνώνα, Πασχαλιά, Σταυρούπολη, Δρυμιά, Νεοχώρι, Άνω και Κάτω Καρυόφυτα και Ιωνικά, Λυκοδρόμιο και Κομνηνά έγινε εκτεταμένη αποψίλωση και απομάκρυνση των χόρτων. Η αποψίλωση συνεχίζεται και θα συνεχιστεί και στους υπόλοιπους οικισμούς, από υπαλλήλους της ΔΕ ενότητας Σταυρούπολης με την πολύτιμη συνδρομή και του... Συνέχεια →

Ο Κολυμβητικός Όμιλος Ξάνθης συμμετείχε με 18 μικρούς αθλητές στην Ημερίδα Μικρών Κολυμβητών στην Καβάλα

Την Κυριακή 19 Ιουνίου 2022 η κολύμβηση γιόρτασε στο κολυμβητήριο της Καβάλας καθώς ο ΝΟΘΑΚ διοργάνωσε Ημερίδα Μικρών Κολυμβητών, την πρώτη μετά από 2 και πλέον χρόνια, καθώς είχαν ανασταλεί ανάλογες δράσεις λόγω της πανδημίας. Ο Κολυμβητικός Όμιλος Ξάνθης συμμετείχε με 18 μικρούς αθλητές από το τμήμα ακαδημιών , οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, κολυμπώντας εξαιρετικά, αποδεικνύοντας πως οι κόποι οι δικοί τους ,των προπονητών και των γονέων τους απέδωσαν καρπούς, και αυτό μάλιστα σε μία εποχή όπου η πανδημία επέβαλε πολλές απαγορεύσεις και περιορισμούς, γεγονός που αποδεικνύει την συστηματική δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής του συλλόγου... Συνέχεια →

Εκδηλώσεις

Pin It on Pinterest