Αστυνομικά Νέα

«TO ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ!»

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και το Ινστιτούτο Επιστημονικών Ερευνών του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου απευθύνουν κάλεσμα σε όλους τους Έλληνες να προσέλθουν στις 14 Ιουνίου 2023 στoυς κατά τόπους ορισμένους χώρους και να ενισχύσουν την 1η Πανελλήνια Μπασκετική Αιμοδοσία που συνδιοργανώνουν με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, η οποία συμπίπτει με τη Χρυσή Επέτειο της κατάκτησης του πρώτου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στην ιστορία της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ το 1987.
Στον εορτασμό των 36 χρόνων, η Ε.Ο.Κ. και ο Π.Ι.Σ με την πρωτοβουλία αυτή τιμούν από κοινού την πρώτη μεγάλη επιτυχία του ελληνικού αθλητισμού στα ομαδικά αθλήματα, στηρίζουν όσους έχουν ανάγκη αίματος στο παρόν και δημιουργούν τις βάσεις για μια αλληλέγγυα κοινωνία στο μέλλον.
Η διάρκεια της αιμοδοσίας δεν ξεπερνά τα 10’ και οι προϋποθέσεις της είναι πολύ απλές: Οι ενήλικοι εθελοντές από 18 έως 65 ετών πρέπει να προσέλθουν φαγωμένοι, να αποφύγουν τη λήψη της πρωινής δόσης εάν τυχόν λαμβάνουν χρόνια φαρμακευτική αγωγή και να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους. Φυσικά, μπορούν να χορηγήσουν κατά δήλωση τη φιάλη τους σε οποιαδήποτε Τράπεζα Αίματος επιθυμούν.
Τέλος, για την ενδυνάμωση του εθελοντικού αιμοδοτικού κινήματος, καλούνται όσοι επιθυμούν να αποστείλουν οπτικοακουστικό υλικό (φωτογραφίες και βίντεο) στο email ctheodo@basket.gr ή να προσθέτουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την ετικέτα @hellenicbf (Instagram) και το hastag #basketballforgood.
Η αιμοδοσία στην πόλη της Ξάνθης θα πραγματοποιηθεί στο Φουαγιέ του Δημοτικού Αμφιθεάτρου Ξάνθης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button