Ειδήσεις

Η ΜΑΣΚΑ…
Γράφει ο Στέλιος Αρσενίου

Περισσότερο διαδεδομένη μάσκα σε όλο τον κόσμο μέχρι να μας έρθουν τα ΄΄ Κορωνοϊκά ΄΄ ήταν η μάσκα του Ζορό.
Σύμβολο για τους καταπιεσμένους όλου του κόσμου, ο αγαπημένος ήρωας κινηματογραφικών ταινιών, περιοδικών, τηλεοπτικών σειρών, ελάχιστες ως καθόλου φορές αποκάλυπτε το πρόσωπό του.
Στο άκουσμα του ονόματός του, οι ΄΄ καλοί ΄΄ πετούσαν στα ουράνια.
Οι ΄΄ κακοί ΄΄ έπαιρναν μαύρο δρόμο.
Η μάσκα εκείνη ήταν χρώματος μαύρου. Ζορό με λευκή μάσκα δεν αναφέρθηκε ποτέ, πουθενά.
Όσοι τον συμπαθούσαν, όσοι φόρεσαν τη στολή στο Καρναβάλι, όσους ίσως δεν άγγιξε, όλοι μα όλοι τώρα θα φορέσουμε την πολυθρύλητη μάσκα.
Ας είναι και λευκή.
Να καλύπτει τη μύτη. Όχι τα μάτια. Η μόνη διαφορά. Ο ρόλος δεν αλλάζει.
Οι αρμόδιοι για τις μετακινήσεις την επόμενη μέρα, μας θέλουν όλους με μάσκα.
Κι άντε αυτοί είναι διακεκριμένοι γιατροί, υποκλίθηκε μπροστά τους η παγκόσμια κοινότητα.
Να είναι εισηγητής ιατρικού συνεδρίου στη λίμνη Βιστωνίδα για τη μάσκα ο παπαγάλος μου ο Gabriel, δεν το περίμενα ούτε στις φαντασιώσεις μου.
Τέτοια εξέλιξη από τότε που ζει στη λίμνη με το Φλαμινγκοσόϊ του.
Έκανα μερικές πουτίγκες για τη συμπεθέρα μου, γλυφιτζούρια κοκοράκια για το νεοσσό του ζεύγους και πήγα να απολαύσω το Gabriel εισηγητή στην ενημερωτική ημερίδα για τις μάσκες που διοργάνωσε η ένωση Φλαμινγκοιατρών.
Στα μέσα και στα έξω ο Gabriel. Mε ύφος αυστηρότερο του λοιμωξιολόγου Νικολάου Σύψα, αγόρευε με άσπρη μπλούζα και τα ακροαστικά περασμένα γύρω από το λαιμό του. Στο ταμπελάκι του μέρους της καρδιάς, έστω χωρίς γυαλιά, είδα να γράφει : Παπαγάλος Μεγάλος. Πως ερμηνεύεται αυτό ; Παπατζής με τα όλα του.
– Προσοχή στις μάσκες που θα φοράτε στο εξής. Η Αστυνομία σας παρακολουθεί συνέχεια. Το καλό όνομα με κόπους που χτίσατε δεκαετίες ολόκληρες, κινδυνεύετε να το χάσετεε σε λίγες μόνο ώρες.
* Όσοι και όσες φοράτε τη φοιτητική μάσκα ή των αναρχικών για να κάνετε μολότοφ στο Μετσόβειο Πολυτεχνείο ή την ΑΣΟΕΕ, να γνωρίζετε πως οι καλές εποχές του άσυλου, των ΄΄ ηρωϊκών χρόνων ΄΄ πέρασαν. Οι Πρυτανικές Αρχές δεν κάνουν τα στραβά μάτια όπως παλιά. Χάσανε πολύ από τη λάμψη τους όλοι όσοι επιχειρούσαν στο είδος. Εκτός αυτού, Κορωνοϊός που να κινδυνεύει απο μολότοφ δεν αναφέρεται πουθενά.
* Εκείνοι που θα εμφανίζονται με μάσκα Vendetta όπως οι Anonymous για να χακάρουν ιστοσελίδες ή να επιδιώκουν άλλες παρόμοιες εργασίες, ενδέχεται να μπουν στο στόχαστρο των Αnonymous για αντιποίηση ιδεολογικών αρχών.
* Χρήστες μάσκας διαφημιστή όποιας φίρμας για νεκροταφεία, να γνωρίζουν καλά πως αν αργούν να ΄΄ σηκώνονται ΄΄ οι πεθαμένοι για να τους πάρουν στο κυνήγι, δε σημαίνει πως έχουν ξεχάσει την προσβολή που υπέστησαν. Λόγω ευσπλαχνίας περιμένουν λίγο καιρό μπας και έρθουν στα συγκαλά τους οι προσβολείς και ζητήσουν κάποια συγγνώμη.
* Ταραξίες των γηπέδων – το καλλιτεχνικό τους είναι αρένες – να βγάλουν τις μάσκες για πάντα. Ήταν γραφτό, τα γήπεδα να παραδοθούν στις επόμενες γενιές χωρίς καταστροφές. Χούλιγκανς και χουλιγκανισμοί ήταν τα πρώτα θύματα του Κορωνοϊού.
* Μάσκες που να γράφουν Ενωμένη Ευρώπη, Πολιτισμένη Ευρώπη, Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν υπάρχουν άλλες. Τις τελευταίες τις φόρεσαν όσοι έκαναν αγώνα ΄΄ διαφώτισης ΄΄ μέσα από μεγάλα ΜΜΕ να πείσουν τους αναγνώστες, τους τηλεθεατές, πόσο καλά ήταν τα μνημόνια, η παντοδυναμία της Γερμανίας, των Τραπεζών, των τραστ και… Ταλιμπάν και… Ταλιμπάν και… Ταλιμπάν. Πάει να πει : κλπ, κλπ, κλπ.
Έλεγε, έλεγε, έλεγε ο Gabriel με τα Φλαμίνγκο να χειροκροτάνε συνέχεια, σαν να ήταν γιατροί και νοσηλευτές που τον είχαν αποσωληνώσει μεταφέροντάς τον εκτός ΜΕΘ.
Όταν όλα πήραν τέλος, πήγα κοντά κι εγώ να το συγχαρώ. Φιλάκια, αγκαλίτσες, ραμφίσματα με τα πτηνά ακόμα και κατοικίδια όπως οι παπαγάλοι απαγορεύονται μέχρι να καθαρίσουν τα πράγματα.
– Μάστορα πως σου φάνηκα;
– Βγάλε τη μάσκα, αυτή του παπατζή κι έλα να χτυπήσεις μαρέγκες, Μεγάλε Παπαγάλε.
Στέλιος  Αρσενίου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button