Ειδήσεις

Ιατρικός Σύλλογος Ξάνθης:”Η χαλάρωση των μέτρων δεν σημαίνει το τέλος της πανδημίας. Τίποτε δεν έχει κριθεί οριστικά”
Η υγειονομική κρίση στην περιοχή μας σταθεροποιείται

Το τελευταίο χρονικό διάστημα η υγειονομική κρίση στην περιοχή μας σταθεροποιείται. Η ισορροπία είναι εύθραυστη. Η πανδημία δεν έχει τεθεί ακόμη υπό πλήρη έλεγχο, έχουμε δρόμο μπροστά, κάναμε όμως σημαντικά βήματα, κερδίσαμε χρόνο.

Η όποια αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων θα γίνει σταδιακά βήμα βήμα. Δεν μπορεί να προβλέψει κανείς τη μετάβαση δεν υπάρχει προηγούμενη εμπειρία. Η νόσος έχει πολλές ιδιαιτερότητες. Δεν φαίνεται να έχουμε υψηλά ποσοστά συλλογικής ανοσίας και προστασίας από τον ιό. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, ίσως αναθεωρήσουμε αρκετά πράγματα. Η ζωή μας δεν θα είναι ίδια, θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό.

Ο ΙΣΞ επανέρχεται στην ανάγκη δημιουργίας υποδομής εκτέλεσης μοριακών τεστ στο Νοσοκομείο ώστε να μπορεί να τεθεί έγκαιρη διάγνωση σε ύποπτα περιστατικά τα οποία χρήζουν εισαγωγής σε νοσηλευτικά ιδρύματα  και μονάδες αποκατάστασης.

Είναι σημαντικό να προστατευθούν οι επιχειρήσεις και η εργασία στην περιοχή μας.

Εφιστούμε την προσοχή στο υγειονομικό προσωπικό, στις δομές φροντίδας των δήμων και όσων φροντίζουν ηλικιωμένους, για την τήρηση των αυξημένων μέτρων προστασίας.

Η χαλάρωση των μέτρων δεν σημαίνει το τέλος της πανδημίας. Τίποτε δεν έχει κριθεί οριστικά.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΡΑΔΕΔΟΣ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button