Ειδήσεις

Φως Χριστού φαίνει πάσι
Γράφει ο Ηλίας Σταμπολιάδης

Το Άγιο Φως φθάνει στο αεροδρόμιο των Σπάτων και το παραλαμβάνει η Αρχιεπισκοπή Αθηνών η οποία αναλαμβάνει την διανομή του στις Μητροπόλεις οι οποίες έχουν ήδη διανείμει στους ιερείς των ναών, σε επιτρόπους ή εθελοντές έντυπο εργασίας τύπου Α για ανάθεση μεταφοράς του Αγίου Φωτός στον αντίστοιχο  Ιερό Ναό.

Εν τω μεταξύ ο κάθε Ναός έχει εγκαίρως τοιχοκολλήσει χαρτί με το τηλέφωνο και τις ώρες εργασίας ή και την ηλεκτρονική του διεύθυνση για επικοινωνία με το κοινό. Ο διαχειριστής κάθε πολυκατοικίας, εκπρόσωπος του ή ένοικος μονοκατοικίας ερχόμενος σε συνεννόηση με τους υπολοίπους ενοίκους μαθαίνει πόσοι θέλουν να παραλάβουν το Φως και ειδοποιεί τον Ναό της ενορίας του στο αντίστοιχο τηλέφωνο ή ηλ. διεύθυνση και αναφέρει το όνομα του, που να αντιστοιχεί σε κουδούνι της εισόδου, την διεύθυνση κτιρίου και τον αριθμό των ενοίκων που επιθυμούν το Φως, μέχρι την Μεγάλη Πέμπτη ή το πολύ την Μεγάλη Παρασκευή.

Ο πρωτοπρεσβύτερος κάθε ναού σε συνεργασία με τους επιτρόπους έχει φροντίσει να εκδώσει έντυπο εργασίας τύπου Α σε εθελοντές ή διανομείς, που αυτήν την εποχή είναι άνεργοι, για τη μεταφορά του Φωτός στα σπίτια ως ακολούθως. Σε κάθε διανομέα αναθέτει την εξυπηρέτηση ορισμένων σπιτιών σε παραπλήσιες οδούς, του δίδει ένα φαναράκι ή λάμπα θυέλλης με το Φως, το όνομα του διαχειριστή και την διεύθυνση σε κάθε σπίτι ή πολυκατοικία που θα πάει και τόσα κεράκια όσο είναι το σύνολο των ενοίκων που θα εξυπηρετηθούν.

Ο διανομέας φορώντας γάντια και μάσκα, στην είσοδο κάθε σπιτιού ή πολυκατοικίας κτυπά το κουδούνι με το όνομα  που έχει δηλωθεί και παραδίδει στον υπεύθυνο τα αντίστοιχα κεράκια και ανάβει μόνο το ένα. Ο διαχειριστείς καλεί έναν, έναν τους ενοίκους που έχουν δηλώσει και τους παραδίδει ένα αναμμένο κεράκι.

Προτείνεται ο κάθε ένοικος όταν δηλώνει ότι θέλει το Φως να δίδει στον διαχειριστή χαρτζιλίκι, 0,50 ή 1,00 €  τουλάχιστον, για τον διανομέα ενώ το κόστος του κεριού ας το βάλει στο παγκάρι του ναού όταν με το καλό αποκατασταθεί η λειτουργία του.

Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται η διάδοση του Φωτός με όρους υγιεινής και ασφάλειας σύμφωνους με τους κανόνες διακίνησης τροφίμων, φαρμάκων και αλληλογραφίας που έχει ορίσει η πολιτεία. Το κόστος θα πληρωθεί από τους ενδιαφερομένους με το χαρτζιλίκι στους διανομείς και οι Ναοί θα λάβουν εν καιρώ το κόστος διάθεσης των κεριών. Τέλος η Εκκλησία θα δείξει ότι είναι η Στρατευμένη και όχι η Επουράνια και μπορεί να δρα στον κόσμο και να φροντίζει τις πνευματικές και ψυχολογικές ανάγκες του ποιμνίου της υπό τους όρους του Καίσαρος με απλότητα και απαλότητα.

Όσον αφορά τους Χριστιανούς θα υποστηριχθούν νοιώθοντας ότι ευρίσκονται υπό την σκέπη και καθοδήγηση της Εκκλησίας για να αντιμετωπίσουν όχι μόνο τους πειρασμούς αλλά και τις δυσκολίες της καθημερινής επιβίωσης.

 

Εν Χριστώ αδελφός

Ηλίας​

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button