Εκδηλώσεις

3ος Αγώνας Βουνού Ξάνθης Godzilla Xanthi Trail

41°09’60″N 24°53’56″E

Ο Α.Σ. Δρομέων Ξάνθης  “Xanthi Runners”  σε συνεργασία με τον Δήμο Ξάνθης και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης διοργανώνουν τον 3ο Αγώνα Βουνού Ξάνθης,  “Godzilla Xanthi Trail” που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 19 Μαΐου 2024, στην περιοχή Θηλιά Ξάνθης.

Ο Godzilla Xanthi Trail περιλαμβάνει τρεις διαδρομές με διαφορετικό βαθμό δυσκολίας:
– Αγώνας 30χλμ. +1.850μ. θετική υψομετρική
– Αγώνας 14χλμ. +600μ. θετική υψομετρική
– Αγώνας 7χλμ. +200μ. θετική υψομετρική

Ο αγώνας των 30χλμ απευθύνεται σε καλά προετοιμασμένους δρομείς βουνού και ανταμείβει τους συμμετέχοντες με υπέροχες εναλλαγές ανοιξιάτικου τοπίου στα κοντινά βουνά της Ξάνθης. Ο αγώνας των 14χλμ απαιτεί ήπια συστηματική προπόνηση και διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά ενός ορεινού αγώνα με μικρή σχετικά διάρκεια. Ο αγώνας των 7χλμ είναι χαμηλής δυσκολίας και απευθύνεται σε όλους όσους επιθυμούν να γνωρίσουν το ορεινό τρέξιμο ακόμα και αν δεν ασκούνται συστηματικά.

Το Σάββατο, 18 Μαΐου παραμονή του 3ου Αγώνα Βουνού Godzilla Xanthi Trail, θα υπάρχει φυλασσόμενος χώρος για camping με παροχή ρεύματος, στο χώρο της εκκίνησης, στην τοποθεσία Θηλιά, όπου μπορούν οι συμμετέχοντες να διανυκτερεύσουν.

Η διοργάνωση του Godzilla Xanthi Trail, αν και νέα, ακολουθεί πρότυπα καθιερωμένων αγώνων ώστε να επιτυγχάνεται το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε οργανωτικό και αγωνιστικό επίπεδο.

Η περίοδος των εγγραφών, θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο του 2024.

Η Οργανωτική επιτροπή

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button