Ειδήσεις

Η ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ

Πολλές φορές στην πολιτική, τις περισσότερες συνήθως, δεν έρχονται τα πράγματα όπως τα σχεδιάζουν οι κυβερνώντες. Έκτακτα γεγονότα ξεπερνούν τις ηγεσίες, οι οποίες στο τέλος αποχωρούν ατάκτως από την εξουσία ενώ η νεα κατάσταση που διαμορφώνεται, έστω και για σύντομο χρονικό διάστημα, ευνοεί τους λαούς. Ιστορικά παραδείγματα άπειρα. Μετά από σύντομες πολεμικές συρράξεις επί το πλείστον ανατρέποντα οι δικτατορίες.
Η κατάληψη τής εξουσίας από τον Ερντογάν έγινε αμέσως μετά τον φονικό σεισμό τού 1999 όπου η προηγούμενη κυβέρνηση δεν μπόρεσε να τον διαχειρισθεί. Όπως θυμάστε αναπτύχθηκε τότε λεγόμενη” διπλωματία των σεισμών ” που αν και λοιδορηθηκε εκ των υστέρων νομίζω ότι το τελικό πρόσημο της ηταν θετικό.

Σήμερα η γείτονος χώρα βρίσκεται σε χειρότερη θέση Η πανδημία αφορά όλη την επικράτεια, η οικονομική κατάσταση χειροτερευει, και η καρέκλα του Σουλτάνου τρίζει. Η σπουδαιότερη είδηση που μάς αφορά και δεν πήρε προς το παρόν την απαιτούμενη έκταση προέρχεται από την Ανατολή. Απο τα τρία γεωτρυπανα που έκαναν βόλτες στη νότια Μεσόγειο, το ένα κατευθύνεται προς Εύξεινο Πόντο το δεύτερο είναι προς αναβάθμιση ( ετσι το λέμε) και το τρίτο βρίσκεσαι κάπου σε λιμάνι των νοτίων ακτών τής Τουρκίας. Θεωρώ ότι η νεα κατάσταση είναι αποτέλεσμα τής πανδημίας.

Ελπίζουμε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα να επανέλθει η ζωη στην προ κορωνοιου κανονικότητα.Επειδη η κρίση είναι παγκόσμια τίποτα δεν θα είναι όπως πρώτα. Θα επηρεασθουν,θεσμοί κυβερνήσεις κοινωνικές σχέσεις, οικονομία, διπλωματία. Άλλες προς το καλύτερο άλλες προς το χειρότερο. Ευκαιρία για αναθεώρηση και βελτίωση των διπλωματικών σχέσεων με την Τουρκία προς όφελος όλων μας.

Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button