Ειδήσεις

Kε Πρωθυπουργέ. Προσέξτε το έργο και τη δύναμη των τοπικών εφημερίδων!
Παρέμβαση βουλευτή της Ζακύνθου

Οι επιπτώσεις των μέτρων για την πρόληψη του Κορονοϊού στη χώρα προκάλεσαν προβλήματα σε πολλούς κλάδους της οικονομίας. Ορισμένους κλάδους, εκ των πραγμάτων τα μέτρα τους οδήγησαν σε αυτό που λέγεται “ξαφνικός θάνατος” ενώ ορισμένους άλλους τους οδήγησαν σε διαδικασία ..αργού θανάτου.

Ο περιφερειακός τύπος υπήρξε ένα από τα μεγαλύτερα θύματα της δεκαετούς μνημονιακής λιτότητας και τα μέτρα για τον κορωνοϊό του έδωσαν τη χαριστική βολή.

Οι 120 περίπου ημερήσιες εφημερίδες της περιφέρειας αποδυναμώθηκαν εδώ και πολλά χρόνια από την οικονομική κρίση της χώρας αλλά και από την αδιαφορία των κυβερνήσεων να τον αντιμετωπίσουν ισότιμα με τον αθηναϊκό τύπο, η αναγνωσιμότητα του οποίου υπολείπεται τραγικά, σε σχέση με αυτή των εφημερίδων της επαρχίας.

Επί πολλά χρόνια εξαγγελίες και νόμοι που ψηφίστηκαν  από την Βουλή δεν εφαρμόστηκαν στην πράξη με αποτέλεσμα η υγειονομική κρίση των ημερών να του αποστερήσει και τα τελευταία έσοδα.

Σήμερα οι τοπικές εφημερίδες κυκλοφορούν επιδοτούμενες από τους εκδότες τους. Μοναδική ρύθμιση που έκανε η κυβέρνηση είναι να  τους δοθεί η δυνατότητα να περιορίσουν τον αριθμό των εκδόσεων.  Το θέμα το βλέπουν ο ένας μετά τον άλλον οι βουλευτές της περιφέρειας και με ερωτήσεις προς τους αρμόδιους υπουργούς φέρνουν το θέμα στη Βουλή. Ανάμεσα τους και ο βουλευτής Διονύσης Ακτύπης που παρακολουθεί τις τοπικές εξελίξεις.

Θέλουμε να πιστεύουμε πως η κυβέρνηση σήμερα θα δει το πρόβλημα και θα υλοποιήσει τις υποσχέσεις που έχει δώσει ή τουλάχιστον θα εφαρμόσει τους νόμους που έχουν ψηφιστεί.

Φ.Σ.

ermisnews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button