Ειδήσεις

Τα θετικά της προπόνησης με έναν διάδρομο γυμναστικής σε σχέση με τις προπονήσεις σε εξωτερικούς χώρους

Καρδιαγγειακές ασκήσεις όπως το περπάτημα, το τζόκινγκ και το τρέξιμο είναι λίγες από τις συνήθεις ασκήσεις γυμναστικής που οι λάτρεις της υγιεινής ζωής ενσωματώνουν στις καθημερινές τους δραστηριότητες. Είτε θέλετε να πετύχετε καλή υγεία είτε απλά θέλετε να είστε σε καλή φυσική κατάσταση, είναι σημαντικό να κάνετε αυτές τις αερόβιες ασκήσεις. Είναι βασικές και εύκολες και είναι τέλειες για την τόνωση και την ενίσχυση των μυών του σώματος, ιδιαίτερα της καρδιάς και των πνευμόνων.

Αλλά το πρόβλημα με αυτές τις υπαίθριες ασκήσεις, είναι ότι λόγω κάποιων δυσμενών καιρικών συνθηκών και άλλων παραγόντων και ενοχλήσεων δεν είναι πάντα εφικτό να πραγματοποιηθούν σε εξωτερικούς χώρους. Ένας διάδρομος γυμναστικής στο σπίτι σας, σας επιτρέπει να προπονηθείτε σε μικρό χώρο χωρίς να ανησυχείτε μην βραχείτε ή λόγω της υπερβολικής έκθεσης σας στον ήλιο. Οι προπονήσεις σε έναν διάδρομο γυμναστικής είναι πιο άνετες και ασφαλείς από το να κάνετε τις ασκήσεις σας έξω.

Με τα χρόνια, η βιομηχανία διαδρόμων έχει εξελιχθεί. Οι σημερινοί διάδρομοι προσφέρουν περισσότερα από τους παραδοσιακούς διάδρομους. Τα τελευταία χρόνια έχουν ενσωματωθεί στους διαδρόμους γυμναστικής πρόσθετα χαρακτηριστικά τελευταίας τεχνολογίας  για να γίνουν πιο αποτελεσματικοί και διασκεδαστικοί. Ορισμένοι διάδρομοι χρησιμοποιούν ένα σύστημα σχεδιασμένο για την καλύτερη απορρόφηση των κραδασμών και την υποστήριξη των ποδιών. Η καλή απορρόφηση μπορεί να μειώσει την επιβάρυνση των αστραγάλων, των αρθρώσεων και της σπονδυλικής στήλης κατά 40% σε σύγκριση με την άσφαλτο, καθιστώντας την προπόνησή σας ασφαλέστερη και πιο άνετη. Μια άλλη σημαντική πτυχή είναι ο μετρητής καρδιακών παλμών. Οι καρδιαγγειακές ασκήσεις είναι καλές για την καρδιά αλλά η καρδιά δεν πρέπει να πιέζεται σε υπερβολικά επίπεδα, θα πρέπει να παραμείνετε στο καρδιακό σας ρυθμό με στόχο που να είναι στο 50 με 85 τοις εκατό του μέγιστου καρδιακού σας ρυθμού. Οι περισσότεροι διάδρομοι γυμναστικής έχουν αυτή τη βασική λειτουργία παρακολούθησης του καρδιακού ρυθμού ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε τακτικά τον καρδιακό σας ρυθμό.

Οι προπονήσεις σε ένα διάδρομο γυμναστικής ωστόσο  τείνουν να είναι βαρετές λόγω της ρουτίνας που προκαλείται από την χρήση των ίδιων προγραμμάτων. Ορισμένα από τα πιο πρόσφατα μοντέλα διαδρόμων έχουν ενσωματωμένα ηχεία και σύστημα ήχου με θύρες συμβατές με MP3. Και αν η μουσική δεν είναι αρκετή, μερικοί έχουν ενσωματωμένες επίπεδες οθόνες ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε τις αγαπημένες σας εκπομπές, DVD ή καλωδιακή τηλεόραση και να παρακολουθείτε τα δεδομένα της προπόνησης ταυτόχρονα ενώ ασκείτε στο μηχάνημα.

Οι περισσότεροι διάδρομοι γυμναστικής έχουν προ-προγραμματισμένες προπονήσεις, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί για να στοχεύουν συγκεκριμένες περιοχές και μυς στο σώματός σας καθιστώντας πιο αποτελεσματική στην επίτευξη των στόχων ως προς την φυσική σας κατάσταση. Η τελευταία εξέλιξη στους διαδρόμους είναι η εφαρμογή ανηφορικής κλίσης. Αυτά τα χαρακτηριστικά κάνουν την προπόνησή σας πιο αποτελεσματική. Μπορείτε να κάψετε περισσότερες θερμίδες με λιγότερη προσπάθεια σε λιγότερο χρόνο. Είναι επίσης εξαιρετικό για την τόνωση των ποδιών και τους  χαμηλότερους μυς του σώματος.

Τέλος  στα σημαντικά πράγματα που παρέχουν οι διάδρομοι γυμναστικής είναι η άνεση που σας προσφέρει με το να προπονηθείτε στον χώρο σας και την άμεση χρήση του μηχανήματος οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας και αν επιθυμείτε να ασκηθείτε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button