Ειδήσεις

Επέμβαση χωρίς νυστέρι – Η νέα επαναστατική μέθοδος επέμβασης με λέιζερ

Τα λέιζερ παράγουν συμφασικό, μονοχρωματικό φως με συγκεκριμένο μήκος κύματος – χρώμα το οποίο έχει συγκεκριμένη κατεύθυνση και παράγει στενές δέσμες. Έχουν εφευρεθεί πριν από πολλά χρόνια και δεν είχαν σχεδιαστεί για εμπορική χρήση καθώς η τεχνολογία δεν ήταν τόσο εξελιγμένη. Οι τεχνολογικές εξελίξεις σε όλους τους τομείς της επιστήμης συνέβαλαν στη βελτίωση της λειτουργίας και της εμβέλειας των λέιζερ τα τελευταία χρόνια. Τα λέιζερ χρησιμοποιούνται πλέον σε διάφορους τομείς της ιατρικής όπως η αφαίρεση τατουάζ με λέιζερ, η αφαίρεση ουλών από σημάδια ακμής, η αποτρίχωση κ.α. Χωρίς τις τρομακτικές και συχνά εκφοβιστικές διαδικασίες της επεμβατικής καλλυντικής χειρουργικής, η επέμβαση με λέιζερ ωθεί με τόλμη τις παραδοσιακές χειρουργικές επεμβάσεις εκτός συναγωνισμού και γίνονται γρήγορα μια μέθοδος του παρελθόντος.

Τα λέιζερ μπορούν να ταξινομηθούν ανάλογα με τον τύπο της εφαρμογής για την οποία χρησιμοποιούνται. Τα λέιζερ που χρησιμοποιούνται για δερματικές θεραπείες αναφέρονται συχνά ως καλλυντικά λέιζερ που παράγουν μια έντονη δέσμη φωτός με πολύ σύντομο ρυθμό που αγγίζει το ένα τρισεκατομμυριοστό του δευτερολέπτου.
Μια από τις πιο συνηθισμένες χρήσεις των καλλυντικών λέιζερ είναι η εκ νέου επίστρωση του δέρματος που μπορεί να έχουν υποστεί βλάβη λόγω ουλών και ρυτίδων. Το λέιζερ αφαιρεί τα λεπτά στρώματα του παθογόνου δέρματος έπειτα από πολλαπλές συνεδρίες. Μια άλλη κοινή χρήση σχετίζεται με την αφαίρεση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας. Από παλιά έχει γίνει γνωστό πως ακόμη μια περίπτωση που συναντάμε τα καλλυντικά λέιζερ είναι η αφαίρεση τατουάζ, όμως μέχρι πρότινος ήταν μια χρονοβόρα διαδικασία η οποία απαιτούσε πολλαπλές συνεδρίες. Με την εξέλιξη της τεχνολογίας και τα νέα μέσα που διατίθενται σήμερα η αφαίρεση τατουάζ έχει γίνει μια εξαιρετικά απλή διαδικασία. Οι συνεδρίες έχουν μειωθεί το μισό και η αφαίρεση γίνεται με ασφαλή και σχεδόν ανώδυνο τρόπο.

 Τα καλλυντικά λέιζερ χρησιμοποιούνται επίσης για τη θεραπεία διάφορων επιφανειών του δέρματος με  πολύ πιο ακριβές εκτιμώμενο αποτέλεσμα, καθώς και λιγότερη αιμορραγία, μώλωπες, ουλές και δραστικά μειωμένο χρόνο αποκατάστασης. Χρησιμοποιούνται για ακριβή καταστροφή των δερματικών βλαβών του ιστού χωρίς να επηρεάζεται ο ιστός του δέρματος στις γύρω περιοχές. Μάλιστα, η νέα επαναστατική τεχνολογία picosecond είναι εγκεκριμένη από τον FDA και είναι κατάλληλη για διαφορετικούς τύπους δέρματος.

Όπως κάθε επέμβαση έτσι και η επέμβαση με λέιζερ ενδέχεται να σας προκαλέσει κάποιο προσωρινό αποχρωματισμό δέρματος η ερυθρότητα, ίσως και απολέπιση ωστόσο τα αποτελέσματα αυτά είναι προσωρινά και σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζουν τις δραστηριότητες της καθημερινότητας σας.

Εάν λοιπόν σκέφτεστε πως ήρθε η ώρα να απαλλαγείτε από κάποια ουλή των εφηβικών σας χρόνων ή από κάποιο τατουάζ που έχετε μετανιώσει, η επέμβαση με λέιζερ είναι η πιο ασφαλής και σίγουρη επιλογή για να έχετε το αποτέλεσμα που θέλετε.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button