Ειδήσεις

Νέοι περιορισμοί κυκλοφορίας στον Δ. Ξάνθης
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ

 

Πρόσθετα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας και όχι «καραντίνας» τέθηκαν σε ισχύ στον Δήμο Ξάνθης καθώς και σε άλλους 5 Δήμους της χώρας, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη 31/03 η Γενική Γραμματεία Προστασίας του Πολίτη στο πλαίσιο της καθημερινής ενημέρωσης για την πανδημία του COVID-19.

Τα πρόσθετα μέτρα τοπικού χαρακτήρα τέθηκαν σε ισχύ από τις 20:00 το βράδυ της Τρίτης και θα διαρκέσουν μέχρι τις 20:00 το βράδυ της 14ης Απριλίου.

Συγκεκριμένα, από τις 20:00 το βράδυ έως τις 08:00 το επόμενο πρωί απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των πολιτών και αναστέλλεται η δυνατότητα κατ’ εξαίρεση μετακίνησης για τους τρεις ακόλουθούς λόγους:

Η κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη (Β4)
Η μετάβαση σε τελετή (Β5)
Η σύντομη μετακίνηση για ατομική σωματική άσκηση ή για τις ανάγκες κατοικίδιου (Β6)
Για την περίοδο αυτών των 14 ημερών των επιπλέον περιοριστικών μέτρων η παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη γίνεται αποκλειστικά από το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι των Δήμων.

Σε ό,τι αφορά τη μετάβαση σε τελετή κατά τη συγκεκριμένη περίοδο επιτρέπεται παρουσία μόνο σε περίπτωση κηδείας και αποκλειστικά και μόνο για τους συγγενείς πρώτου βαθμού.

Επιπρόσθετα, οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων έχουν τη δυνατότητα να τα βγάζουν για 15 λεπτά και μόνο πέριξ της οικίας τους.

Τέλος, στα σούπερ μάρκετ γίνεται υποχρεωτική αναλογία ένας πελάτης ανά είκοσι τετραγωνικά μέτρα ωφέλιμου χώρου.

Ο Δήμος Ξάνθης μετά από επικοινωνία με την Γενική Γραμματεία Προστασίας του Πολίτη κάνει γνωστό στους πολίτες ότι το νόημα των μέτρων είναι ο δραστικός περιορισμός των μετακινήσεων όλων των πολιτών.

Αναφορικά με τις βιομηχανίες, επιχειρήσεις και τις δημόσιες υπηρεσίες (υπηρεσία καθαριότητας, φροντίδα ευπαθών ομάδων κ.ά.), οι πολίτες που εργάζονται και τηρούν ωράρια εργασίας εκτός του τυπικού πρωινού ωραρίου, φέροντας έγγραφο που τους έχει ήδη προμηθεύσει ο εργοδότης τους θα συνεχίσουν να μετακινούνται κανονικά προς την εργασία τους και από την εργασία τους προς την οικία τους, όπως και πριν τεθούν σε ισχύ τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα. Οι εργαζόμενοι μπορούν να συνεχίσουν να μετακινούνται φέροντας πάντα τη Βεβαίωση Κυκλοφορίας Εργαζόμενου (Τύπου Α) και την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο.
Όσες επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα ευελιξίας καλούνται να προσαρμόσουν το ωράριο λειτουργίας τους στις ώρες που τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα καθορίζουν.

Γραφείο Τύπου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button