Και μη χειρότερα… όπως λέει και ο λαός μας

Η κυβέρνηση, παρά τις “αγωνιώδεις διαπραγματευτικές προσπάθειες” (σιγά τα λάχανα), έχει ήδη προαποφασίσει να μας βομβαρδίσει με μέτρα 5,4 δις ευρώ και 3,7 δις μέτρα προληπτικής αιτιολογίας.

Ηδη έχουν κατατεθεί – ανακοινωθεί μέτρα 1,8 δις ευρώ για το φορολογικό, 1,8 δις για το ασφαλιστικό και αναμένουμε μέτρα ύψους 1,8 δις, για τα οποία δε γνωρίζουμε, ούτε από πού, ούτε ποιοι θα επιβαρυνθούν, ώστε να ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος, η πρώτη δέσμη μέτρων των 5,4 δις ευρώ που έχει προτείνει η τετρανδρία των θεσμών και έχει αποδεχθεί (μετά βαϊων και κλάδων) η κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση, παρά τις “αγωνιώδεις διαπραγματευτικές προσπάθειες” (σιγά τα λάχανα), έχει ήδη προαποφασίσει να μας βομβαρδίσει με μέτρα 5,4 δις ευρώ και 3,7 δις μέτρα προληπτικής αιτιολογίας.

Ηδη έχουν κατατεθεί – ανακοινωθεί μέτρα 1,8 δις ευρώ για το φορολογικό, 1,8 δις για το ασφαλιστικό και αναμένουμε μέτρα ύψους 1,8 δις, για τα οποία δε γνωρίζουμε, ούτε από πού, ούτε ποιοι θα επιβαρυνθούν, ώστε να ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος, η πρώτη δέσμη μέτρων των 5,4 δις ευρώ που έχει προτείνει η τετρανδρία των θεσμών και έχει αποδεχθεί (μετά βαϊων και κλάδων) η κυβέρνηση.

Για την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης, την υπογραφή της συμφωνίας και την εκταμίεση της δόσης θα πρέπει να ψηφιστούν επιπλέον προληπτικά μέτρα 3,7 δις ευρώ.

Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο η κυβέρνηση κάτω από την πίεση του χρόνου και της έλλειψης ρευστότητας, με ευθύνη δική της, θα υπερψηφίσει ότι της προταθεί.

Οι θεσμοί το γνωρίζουν πολύ καλά, το ίδιο έργο παίχθηκε και το 2015, δεν ανησυχούν και περιμένουν τον κ. Τσίπρα και την οικονομική διαπραγματευτική ομάδα να ενδώσει στις απαιτήσεις τους, στην επιβολή των μετρών.

Που είναι οι βαρύγδουπες δηλώσεις σας κ. Τσίπρα για χορό πεντοζάλη της κας Μέρκελ, για νταούλια και βιολιά και για τα όσα μας έλεγες και μας έταζες στη διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης;

Που είσαι νιότη πούλεγες πως θα γινόμουν άλλος, λέει ένα απόφθεγμα της ελληνικής κοινωνίας.

 

Τέλος(;) και στα ολοήμερα σχολεία της χώρας, για εξεύρεση δασκάλων, για κάλυψη των κενών θέσεων που υπάρχουν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση…

Και μη χειρότερα… όπως λέει και ο λαός μας.

 

Η αβεβαιότητα και η κρίση της ελληνικής οικονομίας δεν έφερε την αναμενόμενη ανάπτυξη της ελληνικής αγοράς, των καταστημάτων της Ξάνθης.

Πολύ κουμπωμένοι οι καταναλωτές έβλεπαν τις βιτρίνες, έμπαιναν στα καταστήματα, συζητούσαν για τις τιμές και αποχωρούσαν χωρίς ν’ αγοράζουν προϊόντα.

Το δεκαήμερο εκπτώσεων που ανακοίνωσαν οι εμπορικοί σύλλογοι της χώρας, δε δημιουργεί αγοραστικό οργασμό και οι καταναλωτές καταφεύγουν στις αγοραστικές λύσεις των άκρων αναγκαίων και φθηνών προϊόντων.

Κατά τα λοιπά η κυβέρνηση αυξάνει κατά μία μονάδα από το 23 σε 24% τον ΦΠΑ, ελπίζοντας στην αύξηση των εσόδων της.

Ισως, δυστυχώς, η φοροδιαφυγή θα ζήσει μέρες δόξης, αν η κυβέρνηση δεν επιβάλει τις απαραίτητες και αναγκαίες ασφαλιστικές δικλείδες και την επιβολή υψηλότατων προστίμων, σε όσους δεν κόβουν αποδείξεις, σε όσους φοροδιαφεύγουν.

 

Το Κανάλι “Εψιλον” ανακοίνωσε ότι, είναι έτοιμο να καταθέσει πρόταση 35 εκατομ. Ευρώ για τη χορήγηση από την κυβέρνηση της μίας από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες πανελλήνιας εμβέλειας.

Αν και οι προσφορές θα είναι μυστικές, τι λόγο έχει το συγκεκριμένο κανάλι να προτείνει επίσημα ανοικτή προσφορά, δώδεκα περίπου φορές πάνω από την αρχική τιμή εκκίνησης των 3.000.000 ευρώ που έχει θέσει η ίδια η κυβέρνηση;

Κάποιοι ισχυρίζονται ότι, λειτουργεί σαν κυβερνητικός “λαγός” και κάποιοι άλλοι, ότι, επιθυμεί διακαώς την μία από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες.

Ο χρόνος και η κατάθεση των οικονομικών προσφορά θα δείξει που αποσκοπεί η κίνηση του καναλιού “Ε”.

 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και ο υπουργός εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος,  στα υπό συζήτηση νομοσχέδια φορολογικό – ασφαλιστικό, απαλλάσσουν τους βουλευτές και τους αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης, από τις περικοπές των συντάξεων για όσους έχουν εκλεγεί μέχρι το 2012 και έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα.

Αυτοί που με τις αποφάσεις τους και τις επιλογές τους έχουν οδηγήσει τη χώρα, την ελληνική κοινωνία στο σημερινό οικονομικό και εθνικό Βατερλώ, το πολιτικό σύστημα, απαλλάσσεται των ευθυνών του, φροντίζοντας να μην αγγίξει τα οικονομικά τους, γιατί κόρακας κοράκου μάτι, δε βγάζει, όπως λέει και ο λαός μας.

Οι μόνοι που βγαίνουν αλώβητοι από τη φοροκαταιγίδα για να μπορούν να ζουν πλουσιοπάροχα βουλευτές, δήμαρχοι, περιφερειάρχες παίρνουν τα εύσημα από τη σημερινή κυβέρνηση για τις “υπηρεσίες” που προσέφεραν στη χώρα μας.

Τα συνήθη γνωστά υποζύγια, οι εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, μικρομεσαίοι, αγρότες και ελεύθεροι επαγγελματίες, θα πληρώσουν για μια ακόμη φορά το μάρμαρο της αναμενόμενης φοροκαταιγίδας και της αύξησης του ΦΠΑ στο 24%.

Θα υπάρξουν έλληνες βουλευτές που θα υπερψηφίσουν τη φοροκαταιγίδα των μέτρων, που θα φτωχοποιήσουν ακόμα περισσότερο την ελληνική κοινωνία και τα άρθρα που απαλλάσσουν από τη μείωση των συντάξεων τους βουλευτές και αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης;

Το θέμα είναι ηθικό, κοινωνικό, προσωπικό και ίσως, δημιουργήσει μείζον πολιτικό θέμα για τη συγκυβέρνηση, αν δεν τροποποιηθεί, αν δεν εξαλειφθεί από το προς ψήφιση νομοσχέδιο.

 

Ο κ. Καρατζαφέρεης και το νέο του κόμμα “Εθνική Ενότητα” σύμφωνα με τις εξαγγελίες του, κινείται στο χώρο δεξιότερα της Νέας Δημοκρατίας και αριστερότερα της Χρυσής Αυγής, ενώ το κόμμα “Πλεύση Δημοκρατίας” της Ζωής Κωνσταντοπούλου θα κινείται αριστερότερα του ΣΥΡΙΖΑ και δεξιότερα του ΚΚΕ.

Ψηφοφόροι πού θα βρεθούν όταν θα πολωθεί το κλίμα από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία, τον κ. Τσίπρα και τον κ. Μητσοτάκη, ώστε να πιάσουν το όριο του 3% για να μπουν στη βουλή;

Αν δεν επιτευχθούν συνεργασίες και κοινή κάθοδος με άλλους κομματικούς σχηματισμούς, κινήματα και οργανώσεις, ούτε με τα κυάλια όπως λέει ο λαός μας, δε θα δουν το εσωτερικό του κοινοβουλίου.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button