Ανακοινώσεις

ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ!

Ανακοίνωση της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης

Απέναντι στον εμπαιγμό και την κοροϊδία της κυβέρνησης που δεν ικανοποίησε κανένα αίτημά τους,  οι αγρότες απαντούν με κλιμάκωση του αγώνα τους.

Tην μέρα που η Πανελλαδική Σύσκεψη 50 μπλόκων αποφάσισε να πραγματοποιήσει μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα την Τρίτη 20 Φλεβάρη, καλώντας σε μαζική συμμετοχή τους αγρότες απ’ όλη τη χώρα, από το βορρά μέχρι τον νότο, στεκόμαστε αλληλέγγυοι στην κινητοποίηση των αγροτών της Ξάνθης στις 12 το μεσημέρι στην Περιφέρεια.

Οι εργαζόμενοι θα είμαστε εκεί! Ο αγώνας που δίνουν οι αγρότες είναι δίκαιος!

Ξέρουμε ότι αν νικήσουν οι αγρότες θα κερδίσουμε και εμείς οι εργαζόμενοι.

Ξέρουμε ότι αν νικήσουν οι αγρότες, θα χάσουν οι μεγαλοβιομήχανοι και οι μεγαλέμποροι σουπερμαρκετάδες, οι εφοπλιστές και οι επιχειρηματικοί όμιλοι στην ενέργεια.

Γιατί είναι αυτοί που αγοράζουν τσάμπα και βερεσέ τα αγροτικά προϊόντα από το χωράφι και μας τα πουλάνε πανάκριβα στο ράφι!

Γιατί είναι αυτοί που θησαυρίζουν από τον κόπο και τον ιδρώτα των εργαζομένων, που ξεκληρίζουν τους αγρότες, που τους διώχνουν από τη γη τους για την αύξηση των κερδών τους, αξιοποιώντας την Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που την εφαρμόζουν διαχρονικά οι κυβερνήσεις στη χώρα.

Αυτοί είναι οι κοινοί αντίπαλοι των εργαζομένων και αγροτών. Είναι οι ίδιοι που έχουν επιβάλλει μισθούς πείνας στους εργαζόμενους με εξοντωτικές συνθήκες δουλειάς, που καταργούν το 8ωρο το 5ημερο και μας καθιστούν σε συνθήκες μεγάλης ακρίβειας να μην μπορούμε να αγοράσουμε τα προϊόντα που παράγουν οι αγρότες! Για αυτό οι εργαζόμενοι και οι αγρότες είμαστε σύμμαχοι.

Ζούμε όλοι στο πετσί μας την πολιτική που διογκώνει συνολικά το κόστος ζωής. Που εμπορευματοποιεί την Υγεία και υποβαθμίζει τα δημόσια νοσοκομεία, ιδιαίτερα στην επαρχία μετατρέποντας την ανάγκη να έχουμε την υγειά μας, σε πανάκριβο εμπόρευμα. Που υποβαθμίζει τη μόρφωση των παιδιών μας και μετατρέπει την Ανώτατη Εκπαίδευση σε μπίζνα και σε υπόθεση των λίγων που θα έχουν να πληρώσουν. Είναι η πολιτική που εμάς τους εργαζόμενους, τους αγρότες και τους αυτοαπασχολούμενους μας ξεζουμίζει με φόρους για να μαζεύει το χρήμα που δίνει στους πολεμικούς εξοπλισμούς, στα λεγόμενα αναπτυξιακά προγράμματα που ταΐζουν με κρατ ικό χρήμα τους επιχειρηματίες οι οποίοι ζουν παρασιτικά από τη δική μας δουλειά.

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των αγροτών στη χώρα μας και σε όλη την Ευρώπη που μαζικά βγαίνουν στους δρόμους αυτές τις ημέρες για να μειωθεί το κόστος παραγωγής των προϊόντων τους και να έχουμε και εμείς φθηνά τρόφιμα. 

 Να δοθούν άμεσα οι αποζημιώσεις λόγω των καταστροφών που έχει υποστεί η σοδειά τους από την εγκληματική πολιτική των κυβερνήσεων που βασίζεται στο «πάμε και όπου βγει», που αφήνει απροστάτευτο το λαό από φυσικές καταστροφές υπολογίζοντας ως κόστος την ανθρώπινη ζωή, χωρίς να δίνει δεκάρα για το βιός και την περιουσία του λαού.

Τώρα είναι η ώρα να ενωθούν οι αγώνες μας με το σύνθημα που μας ενώνει όλους .

Ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ – Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!

Να ενωθούν οι αγώνες των εργαζομένων που πληθαίνουν στους χώρους δουλειάς προετοιμάζοντας την μεγάλη πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 28 Φλεβάρη, διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς και ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς – μέτρα προστασίας του εισοδήματος, με τους αγώνες των αγροτών στα μπλόκα σε κάθε περιοχή της χώρας, τους αγώνες των παιδιών μας που βρίσκονται και αυτά στους δρόμους ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια για να έχουν πτυχία με αξία και δωρεάν σπουδές.

Τώρα είναι η ώρα να εκφραστεί αγωνιστικά η αλληλεγγύη ανάμεσά μας, γιατί είναι ένα από τα μεγάλα μας όπλα απέναντι στη διαστρέβλωση και την προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση να ενεργοποιήσει τον λεγόμενο «κοινωνικό αυτοματισμό» δηλαδή να μας βάλει να τσακωθούμε μεταξύ μας για να τη «βγάλει καθαρή».

Να διεκδικήσουμε:

-Μείωση του κόστους παραγωγής με μέτρα όπως:

  • Θεσμοθέτηση αγροτικού αφορολόγητου πετρελαίου
  • Πλαφόν 7 λεπτά/Kwh στο αγροτοκτηνοτροφικό ρεύμα
  • Επιδότηση μέσων, εφοδίων και ζωοτροφών και κατάργηση του ΦΠΑ.

-Να μην εφαρμοστεί και να επαναδιαπραγματευτεί η Νέα ΚΑΠ.
-Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος σε καλλιέργειες που έχουν απώλεια παραγωγής η οποία δεν καλύπτεται από τον ΕΛΓΑ καθώς και σε προϊόντα φυτικής και ζωικής παραγωγής που πουλήθηκαν κάτω από το κόστος παραγωγής. Αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ για όλες τις ζημιές και νόσους στο 100% της πραγματικής ζημιάς και όχι της ασφαλιζόμενης αξίας.
-Να παρθούν μέτρα και να γίνονται έλεγχοι από την Κυβέρνηση για να σταματήσουν οι «ελληνοποιήσεις» προϊόντων φυτικής, ζωικής & μελισσοκομικής παραγωγής.
-Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής ώστε να έχουμε εισόδημα για τις βιοποριστικές και καλλιεργητικές ανάγκες μας.
-Έργα υποδομής για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Χώρας.

 

ΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΑΓΩΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ !

Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση των αγροτών 20 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας (Πρώην Νομαρχία)

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button