Οι εκλογές για την ανάδειξη αρχηγού στο νέο πολιτικό φορέα της κεντροαριστεράς είναι προ των πυλών

Οι εκλογές για την ανάδειξη αρχηγού στο νέο πολιτικό φορέα της κεντροαριστεράς είναι προ των πυλών και ήδη οι πολιτικές προστριβές βγήκαν στην επιφάνεια.

Η κρυφή (;) συμφωνία Φώφης Γεννηματά και Σταύρου Θεοδωράκη για διατήρηση των κοινοβουλευτικών τους ομάδων ξεσήκωσε θύελλες αντιδράσεων.

Οι εκλογές για την ανάδειξη αρχηγού στο νέο πολιτικό φορέα της κεντροαριστεράς είναι προ των πυλών και ήδη οι πολιτικές προστριβές βγήκαν στην επιφάνεια.

Η κρυφή (;) συμφωνία Φώφης Γεννηματά και Σταύρου Θεοδωράκη για διατήρηση των κοινοβουλευτικών τους ομάδων ξεσήκωσε θύελλες αντιδράσεων.

Η δυσαρμονία για το τρόπο που θα διαχειριστούν την επόμενη μέρα και οι πιθανές μετεκλογικές συνεργασίες, δείχνουν ένα πολιτικό μωσαϊκό, χωρίς σαφείς στόχους, οράματα, πολιτική πυξίδα και καθαρό πολιτικό λόγο, δημιουργούν σύγχυση προβληματισμό και εκνευρισμό στους εν δυνάμει ψηφοφόρους, βλέποντας ένα “πολτικό τσίρκο” να περιφέρεται μεμονομένα στη χώρα, διαλαλώντας την πολιτική πραμάτεια τους και σε ένα ντιμπέιντ στην κρατική τηλεόραση με εννέα  συνυποψηφίους να αυτοδιαψεύδονται.

Παρά τα οσα λέγονται πριν την ψηφοφορία για ενότητα, αποδοχή του εκλογικού αποτελέσματος και συσπείρωση γύρω από το νέο πρόεδρο, πολλοί πιστεύουν μετά βεβαιότητας ότι, οι τάσεις και οι συνιστώσες του όλου εγχειρήματος θα αποστασιοποιηθούν.

Πολιτικός γάμος τόσων διαφορετικών πολιτικών απόψεων, θέσεων και προσώπων είναι καταδικασμένος να οδηγηθεί σε διαζύγιο, γιατί απλά κανένας από τους υποψηφίους δεν έχει την προσωπικότητα, τη στόφα και το κύρος του ηγέτη, να επιβληθεί πολιτικά στους υπόλοιπους και να πείσει την κοινωνία.

 

Εχουν πολυδιαφημίσει για επικοινωνιακούς λόγους οι συγκυβερνώντς τα προγράμματα Voutcher απασχόλησης και εξειδίκευσης των ανέργων, ύψους 2.600 ευρώ, μέσω ευρωπαϊκών κονδυλίων, για απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα.

Αν και το πρόγραμμα ξεκίνησε στις 19 Ιουνίου και τελειώνει στις 5 Δεκεμβρίου, οι συμμτέχοντες δεν έχουν πληρωθεί μέχρι σήμερα, την ιδια στιγμή που η συγκυβέρνηση ανακοινώνει παροχές  ύψους ενός δις ευρώ από το ματωμένο πρωτογενές πλεόνασμα, για λόγους επικοινωνιακούς ψηφοθηρικούς και δίκην φιλοδωρήματος.

Σοβαρευτείτε επιτέλους, αναλάβετε τις ειλημμένες οικονομικές υποχρεώσεις σας απέναντι στην κοινωνία ,πληρώνοντας τους εργαζόμενους στα κοινωφελή προγράμματα.

Οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης ασχολούνται με τα προβλήματα καθημερινότητας ή απλά μόνο με την υπερψήφιση των πολυνομοσχεδίων, την πολιτική κάλυψη του κυβερνητικού εταίρου Πάνου Καμμένου και γενικά, ότι αποφασίζεται στο Μέγαρο Μαξίμου;

Καιρός δεν είναι να ασχοληθείτε με τους απλήρωτους εργαζόμενους στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ Voucher 29 – 64 ετών.

Μήπως με αυτά τα χρήματα των εργαζομένων κύριοι των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σκοπεύετε να καλύψετε το επίδομα φτώχειας και την αναβάθμιση των F 16;

Αιδώς Αργείοι!!!

 

Πλειοδοτικός διαγωνισμός παροχών και οικονομικών ελαφρύνσεων της ελληνικής κοινωνίας από τους αρχηγούς των δύο εν δυνάμει κυβερνητικών κομμάτων Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο κ. Τσίπρας για τη διατήρηση της καρέκλας εξουσίας δε θα διστάσει να χύσει την καρδάρα με το γάλα, να εξαϋλώσει τα πλεονάσματα, δίκην καθρεφτακίων σε ιθαγενείς, σε μια απέλπιδα προσπάθεια αναστροφής του πολιτικού κκλίματος εν όψει των εκλογών.

Το γνωστό πολιτικό επιχείρημα ότι, βρήκαμε μια χώρα σε κακή οικονομική κατάσταση, μας παρέδωσαν καμένη γη, αντιμετωπίσαμε Θεούς και δαίμονες, αναγκαστήκαμε κάτω από τη λαιμητόμο να πάρουμε τα πολύ δυσάρεστα οικονομικά μέτρα, χωρίς να συμφωνούμε και τώρα που οι δείκτες της οικονομίας μας αρχίζουν να βελτιώνονται και να βλέπουμε φως στην άκρη του τούνελ, πρέπει να μας ξαναψηφίσετε, να μας δώσετε τη δυνατότητα διακυβέρνησης, για να μην έρθει η δεξιά και ο εκφραστής των νεοφιλελεύθερων πολιτικών Κυριάκος Μητσοτάκης και για να βγάλουμε οριστικά τη χώρα από την κρίση.

Δε μας έχετε πείσει, ούτε στο ελάχιστο, ότι, είστε ικανοί να οδηγήσετε τη χώρα στην έξοδο από την παρατεταμένη οικονομική κρίση, ούτε μπορούν οι έλληνες πολίτες να πάρουν στα σοβαρά τις όποιες προεκλογικές εξαγγελίες σας.

Είναι νωπές και καταγραμμένες στη μνήμη των ελλήνων οι προεκλογικές δεσμεύσεις το 2014 και 2015 (πρόγραμμα Θεσσαλονίκης, έξοδος από τα μνημόνια και κατάργηση τους με ένα άρθρο και ένα νόμο για αξιοκρατία, για πάταξη της εισφοροδιαφυγής, της φοροδιαφυγής πετρελαιοειδών και καπνικών προϊόντων, για μισθούς 751 ευρώ, για 13η  και 13η σύνταξη, για καλύτερη παροχή υπηρεσιών στην υγεία και στη δημόσια διοίκηση….) και θα σας καταδιώκουν ως “Ερινύες” στο πολιτικό πεδίο.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί με πολύ στοχευμένες παρεμβάσεις να ισορροπήσει το μίγμα πολιτικής με τη μείωση δαπανών του σπάταλου και αναποτελεσματικού δημόσιου τομέα με τη μείωση έμμεσων και άμεσων φόρων και δημιουργία επενδυτικού κλίματος, ώστε να αναπνεύσει η ελληνική κοινωνία και η πραγματική οικονομία της χώρας και να μειωθεί η ανεργία.

Ζούμε σε μια εποχή παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου  και κομματικών πολιτικών ζυμώσεων και δυστυχώς τότε η κρατική μηχανή και τα υπουργεία αρχίζουν να ρίχνουν το βάρος στις επικείμενες εκλογές, υπολειτουργώντας τυπικά και ουσιαστικά.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button