“Χαριστικές συμπεριφορές δεν υπήρξαν, εκπτώσεις δεν κάναμε και δεν θα κάνουμε”

Με αφορμή δημοσιεύματα για παράνομες-αυθαίρετες κατασκευές, επαναλαμβάνεται ότι η σταθερή εντολή προς κάθε υπεύθυνη-εμπλεκόμενη υπηρεσία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης ήταν και είναι η εφαρμογή των νόμων και των κυρώσεων που προβλέπονται.

   Με αφορμή δημοσιεύματα για παράνομες-αυθαίρετες  κατασκευές, επαναλαμβάνεται ότι η σταθερή εντολή προς κάθε υπεύθυνη-εμπλεκόμενη υπηρεσία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης ήταν και  είναι η εφαρμογή των νόμων και των κυρώσεων που προβλέπονται. 


    Για κάθε τέτοια κατασκευή ή άλλη παράβαση, οιουδήποτε πολίτη, έχουν παράλληλη ευθύνη για τις νόμιμες ενέργειες και οι αρμόδιες υπηρεσίες, εφόσον υπέπεσε, καθ οιονδήποτε τρόπο, στην αντίληψή τους ή ήταν υπόχρεες κατά νόμο, προς επιτόπιο έλεγχο και ενέργειες.


    Η πολιτική ηγεσία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης δεν εμπλέκεται, ούτε υποκαθιστά τις υπηρεσίες στις υποχρεώσεις τους, εποπτεύει όμως την ορθή άσκηση των καθηκόντων τους.


   Προς αυτή την κατεύθυνση έχουν κατά καιρούς ασκηθεί πειθαρχικές  διώξεις        και  επεβλήθησαν αρμοδίως κυρώσεις. 


   Χαριστικές συμπεριφορές δεν υπήρξαν, εκπτώσεις δεν κάναμε και δεν θα κάνουμε. Η ηθική τάξη διαφυλάσσεται.


   Όπως τόνισε ο Νομάρχης Ξάνθης κ. Γιώργος Παυλίδης στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, ο καθένας δικαιούται ότι προβλέπει ο νόμος, ούτε λιγότερο, ούτε περισσότερο.


   Η δική μας, αλλά και η αγωνία της Ξανθιώτικης κοινωνίας δεν στέκεται στις μεμονωμένες ιδιωτικές συμπεριφορές αλλά στα προβλήματά μας, στην πρόοδο, στην ανάπτυξη και στη δημιουργία όχι μόνον υποδομών αλλά και καλλίτερων κοινωνικών συνθηκών, με αρχές και αξίες.       


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ


ΝΟΜΑΡΧΗ

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button