Ειδήσεις

Μ.Φανουράκης:”Η αντιπολιτευτική πρακτική του clopy and paste ή όταν ο δάσκαλος δεν έχει έμπνευση!!!”

Ο αντιδήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Φανουράκης έκανε την παρακάτω ανάρτηση στο facebook :

“Ενώ οι πολιτικές δυνάμεις στη χώρα μας με πρωτοφανή σύμπνοια αντιμετωπίζουν την πρόκληση της πανδημίας, κάποιοι στην αντιπολίτευση στο Δήμο Ξάνθης, επιδίδονται με πείσμα στην προσφιλή πλέον γι’ αυτούς δημαγωγική εκμετάλλευση κάθε συμβάντος χωρίς αξιολόγηση της σοβαρότητας που μπορεί να έχει.

Στη μια περίπτωση επικοινωνούν τηλεφωνικά με το Δήμαρχο, πληροφορούνται τις επόμενες ενέργειες της δημοτικής Αρχής και αμέσως διεκδικούν διαδικτυακά τα μέτρα αυτά ως πολιτική πρωτοβουλία δικής τους έμπνευσης.
Κατατρεγμένοι από τα αισθήματα ενοχής για την πολιτική πειρατεία που διέπραξαν, επισυνάπτουν στην ανάρτηση τους και τα μέτρα της Δημοτικής Αρχής για να αποδείξουν (σε ποιους άραγε; ) τη δήθεν πολιτική πρωτοπορία που επάξια εκπροσωπούν.

Στην άλλη περίπτωση αντιγράφουν αυτούσιες τις οδηγίες του Υπουργείου Εσωτερικών και της Εγκυκλίου για τους δημοτικούς υπαλλήλους αλλά κ για τις απολυμάνσεις στις Δημοτικές αγορές και τις αναρτούν στα κοινωνικά δίκτυα ως δικές τους προτάσεις.

Κατά συρροή δημαγωγικά ατοπήματα όπως και με το ζήτημα της λειτουργίας της ΛΑΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ (Παζάρι).

Στοιχειώδης γνώση του θεσμικού πλαισίου θα ήταν χρήσιμη στους απέλπιδες διεκδικητές της εξουσίας για να πληροφορηθούν ποιος έχει την αρμοδιότητα για την αναστολή ή την υπό όρους λειτουργία των λαϊκών αγορών.
Ο Δήμος Ξάνθης όλο αυτό το διάστημα σε συνεχή διαβούλευση με τον Ιατρικό Σύλλογο Ξάνθης, συγκάλεσε ήδη την προηγούμενη εβδομάδα σε ειδική συνεδρίαση το Σ.Τ.Ο και πρότεινε στον αρμόδιο υπουργό την αναστολή της Λαϊκής Αγοράς, με παράλληλη δέσμη μέτρων για την προστασία των παραγωγών και επαγγελματιών που πλήττονται. Λειτουργούμε πάντα υπεύθυνα, με σεβασμό στους θεσμούς και στα εντεταλμένα όργανα της Πολιτείας.
Η σημερινή απόφαση του αρμόδιου υπουργού για αναστολή της λειτουργίας των λαϊκών αγορών δικαίωσε τη στάση μας και τις τεκμηριωμένες προτάσεις που υποβάλλαμε στον καθ’ύλη Υπουργό.

Όσοι κινούνται με περιφρόνηση προς τη θεσμική λειτουργία των αρμόδιων αρχών και συμπεριφέρονται ως συνεπαρμένοι εξουσιολάγνοι με ύφος Ναπολέοντειας αρμάδας ας έχουν κατά νου το Βατερλώ της δημοκοπίας.
Να αναλογισθούν όμως πως τέτοιες συμπεριφορές και πρακτικές είναι επιζήμιες για την κοινωνία.
Εκτός κι αν αδιαφορούν για το δημόσιο συμφέρον προκειμένου να κατακτήσουν το αντικείμενο του πόθου τους.

Δεκαρολογίας και μωρίας το εγκώμιο δάσκαλε ή ανώτεροι όλων και κατώτεροι πάντων;;;

Ελάσσονες στα μείζονα τελικά όταν οι περιστάσεις απαιτούν αρετή και τόλμη.
Ας ξέρετε λοιπόν πως στην ανεμοζάλη μόνον ο λύκος χαίρεται.

Ο μεγάλος Άγγλος τραγωδός με την μοναδική ψυχογραφική του ικανότητα είχε διαγνώσει:

“The fault, dear Brutus, is not in our stars, but in ourselves, that we are underlings.” (Julius Caesar, Act I, Scene III, L. 140-141).

«Αγαπητέ Βρούτε δεν φταίει τ ‘άστρο μας αν είμαστε κατώτεροι, αλλά εμείς οι ίδιοι»”

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button