Ειδήσεις

ΠΑΝΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΟ…..ΚΛΙΘΕΙΤΕ!!!
Γράφει ο Στέλιος Αρσενίου

Η εικόνα του άνδρα να μεταφέρει στις πλάτες του σε ειδικά διαμορφωμένο σακίδιο, κυρία με κινητικά προβλήματα στην κορυφή του Ολύμπου μέσα από τους τηλεοπτικούς δέκτες συγκλόνισε αρχές Οκτωβρίου του 2020 τη χώρα.
Μύχιος πόθος της 22χρονης φοιτήτριας βιολογίας ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΟΣΙΟΥ να βρεθεί στην ψηλότερη κορυφή του Ολύμπου, το Μύτικα.
Το πληροφορήθηκε ο υπερμαραθωνοδρόμος ΜΑΡΙΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ από τη Δράμα., όταν κάποιο διάστημα πριν την γνώρισε σε καφέ που διατηρεί κοινή τους γνωστή.
Έχει δώσει με επιτυχίες αγώνες υπεραποστάσεων στην έρημο, τη ζούγκλα αλλά και την Ανταρκτική .
Στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων είχε δηλώσει : ΄΄ Όλοι οι αγώνες του κόσμου, τα μετάλλια αλλά και οι μέχρι τώρα διακρίσεις είναι λίγα μπροστά σε αυτόν το σκοπό ΄΄.
Αθλητής αναρριχήσεων μεταξύ άλλων έχοντας κατακτήσει τον Όλυμπο ήδη 50 φορές.
Αναλογίστηκε το εγχείρημα, μελέτησε καλά τις εποχές, τις καιρικές συνθήκες, τα επί μέρους προβλήματα, πήρε στους ώμους την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, κινώντας στις κακοτράχαλες ειδικές διαδρομές του όρους των θεών μέχρι την κορυφή.
Η Νίκη του Παιωνίου με τη Νίκη της Σαμοθράκης από τα πρώτα μέτρα της διαδρομής στεφάνωσαν τους πρωταγωνιστές του εγχειρήματος.
Βαριά η ανάσα του ΜΑΡΙΟΥ.
Δοξαστική πάραυτα.
Στην 52η ανάβαση του Ολύμπου δεν είναι μόνος.
Ενσαρκώνει το όνειρο ζωής κάποιου ατόμου που κάνει αναρρίχηση ευελπιστώντας στην υλοποίηση του οράματός του, με όχημα τον ίδιο.
Με ανεξάντλητα αποθέματα υπομονής, αντοχής, πίστης η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.
Όμιλος φίλων ορειβατών των δύο νέων από κοντά.
Πρόθυμοι για κάθε θυσία, ώστε να δουν την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ να στέφεται νικήτρια.
To χρονολόγιο έδειχνε 5/10/2020.
Ήταν για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ η πιό μεγάλη μέρα της έως τότε ζωής της.
Πρώτος έσπευσε να τη συγχαρεί συζητώντας μαζί της ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Είναι στιγμές στη ζωή που το ΜΕΓΑΛΕΙΟ της ΨΥΧΗΣ βρίσκεται πολύ πιό ψηλά και από την τεχνολογία και από τις διαστημικές κατακτήσεις και τις απίστευτες αθλητικές ή καλλιτεχνικές επιδόσεις και από τα αστρονομικά χρηματικά ποσά.
εικόνα.png
Ενάμιση χρόνο μετά αλλάζει το σκηνικό, σταθερά να πολιορκεί το ΔΕΟΣ πάντα.
Σήμερα, το «ραντεβού» τους ήταν στην κεντρική πλατεία της Πέλλας, σημείο έναρξης του 16ου Διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος», προκειμένου να διανύσουν μαζί -και με παρέα τη φίλη τους Βασιλική Ντικούλη- τη διαδρομή ως το Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκεται το σημείο τερματισμού.
«Έχω συμμετάσχει σε αγώνα 5χλμ και 10χλμ παλαιότερα και τώρα ήθελα να βιώσω την εμπειρία ενός κανονικού μαραθωνίου 42χλμ», εξηγεί στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η πτυχιούχος πλέον Βιολογίας Ελευθερία Τόσιου, λίγο πριν από την έναρξη, με τον Μάριο Γιαννάκου να δηλώνει για ακόμη μια φορά καθόλα έτοιμος για τον αγώνα.
 

O σπουδαιότερος αγώνας της ζωής μου

Αν και μόλις πρόσφατα ολοκλήρωσε με επιτυχία την υπερπροσπάθεια των 500χλμ, σέρνοντας μάλιστα ένα έλκηθρο, στον αγώνα «Lapland Arctic Ultra», στον Αρκτικό Κύκλο, ο Μάριος Γιαννάκου δεν δίστασε στιγμή να βρεθεί στο πλευρό της φίλης του και να τη βοηθήσει να ολοκληρώσουν μαζί αυτή την προσπάθεια. Άλλωστε, όπως είχε δηλώσει και μετά την κατάκτηση της κορυφής του Ολύμπου μαζί με την Ελευθερία, απαντώντας στην ερώτηση, αν ήταν ο καλύτερος αγώνας της ζωής του: «Δεν είναι απλώς ο καλύτερος, ο σπουδαιότερος αγώνας της ζωής μου. Είναι ό,τι καλύτερο έχω κάνει ως άνθρωπος γενικά. Δεν πρόκειται για έναν αγώνα. Ένιωσα ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος του κόσμου».
Αυτή η ευτυχία αποτυπώνονταν το πρωί και στα χαμόγελα και των δύο λίγο προτού ξεκινήσει ο απαιτητικός αυτός αγώνας, αδημονώντας να κόψουν το νήμα κατακτώντας -ο καθένας- μια ακόμη δική του, προσωπική «κορυφή»

ΠΑΝΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΟ….ΚΛΙΘΕΙΤΕ!!!

Στέλιος Αρσενίου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button