Ειδήσεις

Σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τον κορονοϊό

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου η ημερήσια σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την εξέλιξη της εξάπλωσης του κορονοϊού και την υλοποίηση των μέτρων αντιμετώπισής του. 

Στη σύσκεψη μετείχαν ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας,  ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Άκης Σκέρτσος, ο Καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Ελένη Σουρανή και ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης.  

Στη διάρκεια της σύσκεψης έγινε εκτίμηση της εφαρμογής από τους πολίτες των μέτρων που έχουν ανακοινωθεί. Τονίστηκε η ανάγκη για περαιτέρω ενημέρωση τους, ώστε να αποφεύγουν το συνωστισμό και να τηρούν τις αποστάσεις σε χώρους των οποίων δεν έχει διακοπεί η λειτουργία, όπως τα super markets και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, που πρέπει να λειτουργούν με το 50% των επιβατών.

Σταματούν επίσης όσες πτήσεις λειτουργούν ακόμη από και προς την Ιταλία. Ζητήθηκε η αυστηροποίηση των ελέγχων για εκείνους που παραβιάζουν το νόμο δείχνοντας αντικοινωνική συμπεριφορά.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button