Ειδήσεις

ΝΕΟΣΣΟΣ ΕΞΑΚΟΥΣΤΟΣ !
Γράφει ο Στέλιος Αρσενίου

Η είδηση, το γεγονός, τα πάντα όλα.
Σμήνος πελαργών, από τους πρώτους που μας ήρθαν για να παραμείνουν μέχρι να περάσει το καλοκαίρι, πέταξε πάνω από τη Βιστωνίδα, εστίασε την προσοχή του στο πατρικό της Ροζαλίας Φλαμινγκίας, κατέβηκε στα 30 πόδια ή 10 μέτρα.
Από το ύψος εκείνο, η Λελεκίνα Π-ε-λ-α-ρ-γ-ω-ν-ί-α άφησε από το ράμφος της ένα μαντήλι μεταξωτό σε σχήμα μικρής φωλιάς, να πέσει σε απλωμένο λευκό σεντόνι που είχαν απλώσει Φλαμίνγκοι και Φλαμίνγκενες, κύκνοι, πάπιες, μυξινάρια, τσιπούρες και ένας μπακλαβατζής με στολή άσπρη, ξέξασπρη και από τους κουραμπιέδες ξεξασπρότερη,  μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα.
Στο μαντήλι – φωλιά βρίσκονταν ένας νεοσσός.
Ο γιός του παπαγάλου μου Gabriel και της νύφης μου Ροζαλίας.
Η μεγαλύτερη στιγμή στο βασίλειο των πτηνών τα τελευταία 9.000 χρόνια.
Μόνο με τους Κενταύρους του ζωικού βασιλείου που ζήλεψαν και έκαναν στα μέτρα τους οι προγονοί μας μπορεί να συγκριθεί.
Βουβουζέλες, θορυβώδη όργανα των γηπέδων της Νοτιοαφρικανικής Ένωσης, κραυγές επευφημίας των Φλαμίνγκο της Βιστωνίδας, τα κρουστά της Γουμένισσας, ο Μήτσος με το κλαρίνο, ο μπάρμπα – Γιώργης με τη γκάιντα, βεγγαλικά, πυροτεχνήματα όλη τη νύχτα, συνέθεσαν ατμόσφαιρα κατά πολύ ανώτερη του σταδίου Μαρακανά, του μεγαλύτερου στον κόσμο, στην πατρίδα του Gabriel.
Ο πρώτος Φ-λ-α-μ-ι-ν-γ-κ-ο-π-α-π-α-γ-ά-λ-ο-ς του πλανήτη μας, η πολύ μεγάλη είδηση στα τηλεοπτικά δίκτυα όλου του κόσμου.
Στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό οι κοσμοναύτες έβλεπαν στις οθόνες μη μπορώντας να πιστέψουν στα μάτια τους.
Στο CERN οι φυσικοί όλων των επί μέρους ειδικοτήτων, με το στόμα ανοιχτό διέκοψαν τις εργασίες, τα πειράματά τους.
Στο ακρωτήριο Κ-α-ν-ά-β-ε-ρ-α-λ, όπως και στο κοσμοδρόμιο του Μ-π-α-ι-κ-ο-ν-ο-ύ-ρ ανέστειλαν για κάποιες ώρες τις εργασίες. Με ζητωκραυγές, μπύρες, τσίπουρα, σαμπάνιες, βότκα, τεκίλα, ουίσκι, υποδέχτηκαν τη νέα ζωή.
Στον Αμαζώνιο, ιδιαίτερη πατρίδα του Gabriel, oι εναπομείναντες ιθαγενείς έκαναν πρωτόγνωρες τελετές χαράς.
Στην Αργεντινή γέμισαν οι δρόμοι με ζευγάρια να χορεύουν Φ-λ-α-μ-έ-ν-κ-ο. Παρέσυραν και το Περού, τη Χιλή, την Ουρουγουάη, την Παραγουάη.
Ο καρπός του έρωτα ενός παπαγάλου και μιας φλαμίνγκενας έκανε και το Χόλλυγουντ ακόμα άνω – κάτω.
Σαν μαγεμένη η Αντζελίνα Τζολί, άφωνη η Τζένιφερ Λόπεζ, ενώ η Τζένιφερ Άνιστον με καταγωγή από την Ελλάδα, ετοιμάζει βαλίτσες για Πόρτο – Λάγος, Βιστωνίδα.
Θα φέρει και φίλες, φίλους, τηλεοπτικά δίκτυα. Όλη τη σώου – μπιζ.
– Κατά λάθος σωστό. Ο τουρισμός θα βρει το δρόμο του ακούγεται από το υπερπέραν ο Αρτέμης Κετσελίδης.
– Κοίτα, κοίτα τι γίνεται στο χωριό μου στην ΞΑΝΘΗ, έλεγε η Ρίτα Γουίλσον στον Τομ Χανκς.
Στην Αυστραλία, σε απομόνωση οι δυό τους λόγω κορωνοϊού, τι δε θάδιναν να ήταν μαζί μας. Τρεις μήνες κοντά τώρα τους τα λέω, τους τα γράφω. Προφανώς περιμένουν το τέλος Ιουνίου, που θα μοιάζουμε με τη διοργάνωση του Μπ(ρ)ιτς – Βόλεϊ εξωτικό νησί.
Με την ευκαιρία να τα πω και στους αρμόδιους του Δήμου μας. Παραλία είχαμε, έχουμε και θα έχουμε. Εξωτικά νησιά δεν έχουμε.
Τα σχόλια έδιναν και έπαιρναν.
– Το μωρό μοιάζει στη μάνα του.
– Όχι, μοιάζει του πατέρα του.
– Λάθος, μοιάζει και στους δύο.
– Έχει ράμφος παπαγάλου, λαιμό φλαμίνγκο, φτέρωμα με όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου, ουρά μάλλον σαν της πελαργίνας που μας το έφερε.
– Λες η Ροζαλία να έβαλε στο παιχνίδι και τον πελαργό που βλέπαμε να έρχεται κάθε τόσο;
– Θα γεμίσει η Βιστωνίδα παπαγάλους και φλαμίνγκο. Θα έρχονται εδώ για να ερωτεύονται, να ζευγαρώνουν όπως πάνε στη Σαντορίνη να φωτογραφηθούν οι πλούσιοι  νιόπαντροι από όλο τον κόσμο, τους οποίους ο Κώστας Σημίτης χαρακτήρισε κάποτε : έχοντες και κατέχοντες.
– Περνάνε μετά κι από τη Μύκονο λίγες μέρες να ΄΄ αγιάσουν ΄΄.
Μέσα σε όλη αυτή την ατμόσφαιρα, τις αγκαλιές, τα μάτσα μούτσα με το φλαμινγκοσόι, το Gabriel, τη Ροζαλία, με τις μάσκες λόγω κορωνοϊού, δίναμε την εντύπωση αναδρομικού καρναβαλικού εορτασμού, στην ΞΑΝΘΗ και την ΠΑΤΡΑ. Στις πόλεις αυτές τα μέτρα προφύλαξης από την πανδημία της εποχής έγιναν κουρελούδες.
Στήθηκε γλέντι τρικούβερτο.
Κοντοσούβλια, κοψίδια, κοκορέτσια – όλα νηστίσιμα λόγω των ημερών – ρετσίνες, κρασιά, μπύρες, σάμπα και πάλι σάμπα, χαρτονομίσματα στο κούτελο των μουσικών, χαμός….
Λεπτομέρειες θα σας έχω εν καιρώ.
Σήμερα κλείνω με την καθιερωμένη ευχή.
Να μας ζήσει!
Στέλιος  Αρσενίου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button