Ειδήσεις

Βογιατζής: “Ποιο είναι το σχέδιο της Δημοτικής Αρχής σε συντονισμό με τις υπόλοιπες κρατικές και υγειονομικές υπηρεσίες;”

ΠΡΟΣ:

Αντιδήμαρχο Καρά Οσμάν Χασάν Λεβέντ δια του Δημάρχου [1]

Ξάνθη, 09 Μαρτίου 2020

Ερώτηση

Παρακολουθήσαμε μέσα από δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο τις συναντήσεις που πραγματοποίησε η Δημοτική αρχή με υγειονομικούς παράγοντες και φορείς της πόλης μας, ενώ η συνεδρίαση του έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου που εν τέλει δεν πραγματοποιήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας στις 28/02/2020 και εξελίχθηκε σε σύσκεψη φορέων, για την λήψη μέτρων ενάντια στη επιδημία του κορονοϊού.

Επειδή στον λαό της Ξάνθης πιστεύουμε ότι δεν έγινε κατανοητό πιο είναι το σχέδιο της Δημοτικής Αρχής της πρόληψης, σε περίπτωση κρουσμάτων στο Δήμο μας, μείωσης της διασποράς και αντιμετώπισης των συνεπειών της ασθένειας ατόμων από κορονοϊό, με δεδομένες τις τεράστιες ελλείψεις σε έμψυχο δυναμικό και υλικοτεχνική υποδομή στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, με εξουθενωμένους γιατρούς και νοσηλευτές, με καλυμμένες θέσεις στο 65% του ιατρικού προσωπικού. Ο κορονοϊός δεν θα εξαφανίσει τις υπόλοιπες ασθένειες, ούτε το γεγονός ότι συνάνθρωποί μας νοσηλεύονται καθημερινά σε κλινικές του Γ.Ν. Ξάνθης και ο φόρτος εργασίας για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό γίνεται δυσβάσταχτος. Από την άλλη μέτρα της κυβέρνησης, κινούνται στη λογική των ελάχιστων κρατικών δαπανών, στη λογική του “κόστους – οφέλους”, αυτό δεν κρύβεται και γι αυτό συνεχίζουμε να ανησυχούμε. Η αναστολή των αδειών και οι συνεχείς μετακινήσεις των γενικών γιατρών είναι μόνο για να μπαλώνουν τρύπες στα νοσοκομεία. Τι θα γίνει, αν νοσήσουν γιατροί ή νοσηλευτές, όταν η σύνθεση του προσωπικού είναι κάτω από τα όρια ασφαλείας;

Παράλληλα ζητάμε να ληφθούν από τη δημοτική αρχή όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποτελεσματική προστασία από το “νέο κορονοϊό”, να ασκηθεί η μέγιστη πίεση στην Κυβέρνηση για έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών. Σε κάθε περίπτωση να εξασφαλισθεί η καθαριότητα σχολείων, νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών, να υπάρχουν σαπούνια, αντισηπτικά κ.λπ. η πρόσληψη μόνιμων καθαριστριών στις σχολικές μονάδες. Αντίστοιχα μέτρα να ληφθούν στις υπηρεσίες του δήμου και σε όλους τους δημοτικούς χώρους. Τα  παραπάνω αποτελούν προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης που βάλαμε στις συναντήσεις με τους επικεφαλείς των παρατάξεων και στην σύσκεψη φορέων. Να υπάρχει συνεχείς και άμεση ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου για τις ενέργειες που έχουν γίνει και πρόκειται να γίνουν και το προγραμματισμό που έχει τεθεί.

Ρωτάμε τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, ποιο είναι το σχέδιο της Δημοτικής Αρχής σε συντονισμό με τις υπόλοιπες κρατικές και υγειονομικές υπηρεσίες.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Ξάνθης

ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

Δημοτικός Σύμβουλος

 

[1] Κοινοποίηση προς τους επικεφαλής των παρατάξεων:

Δημαρχόπουλο Χαράλαμπο

Μελισσόπουλο Σάββα

Παπαχρόνη Ιωάννη

Λύρατζη Πασχάλη

Χατζηθεοδώρου Γεώργιο

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button