“Όποιος θέλει να κάνει οικονομία μπορεί”

Παρέμβαση έκανε στο θέμα του κολυμβητηρίου και ο Αντιδήμαρχος Απόστολος Αγκόρτζας ο οποίος είπε ότι ο Μ. Φανουράκης με μία μικρή περικοπή από τις ΘΛΕ, θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα του κολυμβητηρίου. Συνεχίζοντας τη σκέψη του ανέφερε ότι οι μόνοι που ωφελούνται από το κλείσιμο του κολυμβητηρίου είναι τα ξενοδοχεία που διαθέτουν πισίνα, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι δεν υπάρχει σκοπιμότητα. Τόνισε επίσης ότι θα πρέπει και οι σύλλογοι να συμβάλλουν ανάλογα με τις δυνατότητές τους στο κόστος λειτουργίας.

Παρέμβαση έκανε στο θέμα του κολυμβητηρίου και ο Αντιδήμαρχος Απόστολος Αγκόρτζας ο οποίος είπε ότι ο Μ. Φανουράκης με μία μικρή περικοπή από τις ΘΛΕ, θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα του κολυμβητηρίου.


Συνεχίζοντας τη σκέψη του ανέφερε ότι οι μόνοι που ωφελούνται από το κλείσιμο του κολυμβητηρίου είναι τα ξενοδοχεία που διαθέτουν πισίνα, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι δεν υπάρχει σκοπιμότητα. Τόνισε επίσης ότι θα πρέπει και οι σύλλογοι να συμβάλλουν ανάλογα με τις δυνατότητές τους στο κόστος λειτουργίας.


Ανέφερε συγκεκριμένο ξενοδοχείο πολυτελείας της περιοχής μας όπου με 40 ευρώ τον μήνα μπορεί ο πολίτης να έχει ελεύθερη τη χρήση της πισίνας.


Αν αδυνατεί να βρει λύση στο πρόβλημα ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Άθλησης δεν έχει παρά να πάει στο διευθυντή του ξενοδοχείου (ανέφερε το όνομά του) και να πληροφορηθεί πώς μπορεί να γίνει.


Συνεχίζοντας το παράδειγμά του ο κ. Αγκόρτζας σχετικά με τα ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια με τα οποία το συγκεκριμένο ξενοδοχείο λειτουργεί κλειστή θερμαινόμενη πισίνα χρησιμοποιώντας απλά την γεώτρηση που έχει στο χώρο, που από μόνο του το νερό που πηγάζει από τη γη είναι στους 15 βαθμούς, συμπληρώνοντας τη διαφορά με τον ηλιακό που ανεβάζει από τους 15ο c  στούς 25ο C “Πόσο μυαλό και κόστος χρειάζεται τελικά”;


“Δυστυχώς όμως όταν οι δημοτικοί σύμβουλοι είναι δημόσιοι υπάλληλοι δεν γίνεται να λειτουργήσει ο δήμος και να δίνονται λύσεις”, τόνισε χαρακτηριστικά.


“Εγω κρατώ την πισίνα τη δική μου πέντε μήνες το χρόνο με 3 ευρώ το άτομο”.


Ο κ. Αγκόρτζας πρότεινε οι ίδιοι οι σύλλογοι με δικό τους κόστος να κάνουν μία μελέτη και στη βάση του εθελοντισμού και με δεδομένου ότι υπάρχουν πάνω από 1000 άτομα εγγεγραμμένα θα μπορούσαν να κάνουν μία μελέτη.


Επίσης υπάρχουν εταιρείες που μελετούν για τις εγκαταστάσεις φωτοβολταικών και έχουν την δυνατότητα να κάνουν μελέτες με βάση το κόστος επιθυμητής λειτουργίας του κολυμβητηρίου. Βάθος λειτουργίας, τρόπος λειτουργίας, έσοδα από τη χρήση, πρόταση για ΑΠΕ όπως φωτοβολταικά, γεωθερμία, ηλιακό. Πρόταση για μαζούτ, αέριο ή υγραέριο. Υπενθυμίζοντας πώς πολλά ξενοδοχεία καίνε υγραέριο.


Αναρωτήθηκε αφήνοντας σαφέστατα αιχμές, χωρίς να ξεκαθαρίζει πρόσωπα και καταστάσεις, ότι δεν υπάρχει λόγος να καίει κανείς πετρέλαιο το οποίο σαφέστατα είναι ακριβότερο όλων, είναι πολύ απλό, αναφέρει γιατί κάποιοι προτιμούν το πετρέλαιο, γιατί πετρέλαιο καίνε και τα σπίτια.


Θα μπορούσε, να χρησιμοποιηθεί ο χώρος μπροστά στο κολυμβητήριο σαν παρκινγκ, αυτόματα δημιουργεί έσοδα.


Ο “Αρίωνας” η αίθουσα πάνω από το κολυμβητήριο το οποίο διατίθεται στους συλλόγους για να αλλάζουν τα ρούχα τους. Το κτίριο αυτό, αναφέρει χαρακτηριστικά, θα μπορούσε να είναι το κέντρο πληροφόρησης του δήμου Ξάνθης, γιατί εκεί επίσης βολεύει να παρκάρουν τα τουριστικά λεωφορεία. “Η αφετηρία του τουριστικού προϊόντος πρέπει να είναι η πισίνα. Βολεύει”.


Επίσης στο στόχαστρό του για την επίτευξη οικονομίας ο κ. Αγόρτζας είπε ότι το κυλικείο θα μπορούσε να συμβάλει στα έξοδα καθαρισμού του κολυμβητηρίου. Επίσης αναφέρθηκε  στον καθαρισμό και χλωρίωση της πισίνας τονίζοντας ότι το χλώριο σταμάτησε για τις ιδιωτικές πισίνες εδώ και 15 χρόνια. Οι λόγοι είναι απλοί, γιατί δημιουργεί περισσότερο κακό παρά καλό, καταστρέφει τα μηχανήματα, προκαλεί βλάβη στα μάτια, στα γεννητικά όργανα, στο στόμα και στη μύτη. Μπορεί κάλιστα να χρησιμοποιηθεί το όζον το οποίο είναι απόλυτα ασφαλές, όπου στην ουσία ένα κουτάκι παράγει οξυγόνο 3 και καθαρίζει την πισίνα.


Εύλογα πλέον βάζει το ερώτημα γιατί αφού η πολιτική ηγεσία του Οργανισμού Άθλησης δεν ήξερε, δεν ρωτούσε μερικούς ιδιώτες οι οποίοι διαθέτουν πισίνα να τους πουν πώς τα βγάζουν πέρα;


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ


Σχετικά Άρθρα

Back to top button