Ειδήσεις

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΞΑΝΘΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΞΑΝΘΗΣ

Αποφάσισε ομόφωνα την πραγματοποίηση δίωρων διακοπών διαμαρτυρίας από τις εργασίες μας σε όλες τις Δικαστικές Υπηρεσίες της Ξάνθης από τις 10-3-2020 ως και τις 20-3-2020 κατά τις ώρες 9.00-11.00, στο πλαίσιο της πανελλαδικής πρόσκλησης του δευτεροβάθμιου συνδικαλιστικού της οργάνου (ΟΔΥΕ).
Οι δικαστικοί υπάλληλοι των Δικαστικών Υπηρεσιών της Ξάνθης αδυνατούν να αντιμετωπίσουν τον τεράστιο όγκο εργασίας, το πρόβλημα της υποστελέχωσης, το πρόβλημα με το μεταναστευτικό και τα αυτόφωρα που απασχολούν άπειρες εργατοώρες, τους πενιχρούς μισθούς μας για την ιδιαίτερη εργασία που προσφέρουμε ως δικαστικοί υπάλληλοι με τα ειδικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στον εργασιακό μας τομέα.
Παρακαλούμε τους πολίτες να κατανοήσουν τον δίκαιο αγώνα μας και να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις μας, καθώς έχουν σκοπό την εύρυθμη λειτουργία των δικαστικών υπηρεσιών, την αναβαθμισμένη εξυπηρέτηση των πολιτών αλλά και τις αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων.
Ζητούμε την επίλυση των προβλημάτων μας, καθώς εργαζόμαστε με συνέπεια και υψηλό το αίσθημα της ευθύνης σύμφωνα με το οποίο υπηρετούμε τόσα χρόνια, πλην όμως έχει εξαντληθεί η υπομονή μας.

 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Διεκδικούμε:
1) Άμεσες προσλήψεις δικαστικών υπαλλήλων για την πλήρωση όλων των κενών οργανικών θέσεων όλων των Δικαστικών Υπηρεσιών της Ξάνθης, προκειμένου να αποφεύγονται τα φαινόμενα των αναγκαστικών αποσπάσεων υπαλλήλων προς άλλη Υπηρεσία.
2) Άμεσες προσλήψεις δικαστικών υπαλλήλων στο Εφετείο και την Εισαγγελία Θράκης προκειμένου να αποφευχθεί η αναγκαία μετακίνηση αποσπαζόμενων υπαλλήλων από άλλες Δικαστικές Υπηρεσίες του Εφετείου Θράκης προς πλήρωση των αναγκών τους.
3) Επαναθεσμοθέτηση του επιδόματος ειδικών συνθηκών ως ελάχιστη έμπρακτη αναγνώριση εκ μέρους της Πολιτείας, των ιδιαίτερων, επικίνδυνων και ανθυγιεινών συνθηκών στις οποίες καθημερινά εργαζόμαστε.
4) Άμεση εφαρμογή του άρθρου 143 του νέου ΚΠΔ για την μαγνητοφώνηση και απομαγνητοφώνηση των πρακτικών των ποινικών Δικαστηρίων.
5) Πλήρη μηχανοργάνωση όλων των δικαστικών υπηρεσιών και τη διασύνδεσή τους με άλλους δημόσιους φορείς προκειμένου για τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών.
6) Γενικότερο εκσυγχρονισμό των υλικοτεχνικών υποδομών (κτηριακές εγκαταστάσεις, νέες τεχνολογίες κλπ) και την ψηφιοποίηση των Αρχείων για την εξοικονόμηση χώρων και για την εύκολη πρόσβαση σε παλιές αποφάσεις.
7) Αποζημίωση για τις υπερωρίες των δικαστικών υπαλλήλων.
8) Άμεση συντήρηση του Δικαστικού Μεγάρου Ξάνθης.
9) Επιμόρφωση όλων των δικαστικών υπαλλήλων κυρίως για τους νεοδιόριστους λόγω της ιδιαιτερότητας του αντικειμένου της εργασίας στις Δικαστικές Υπηρεσίες, ενώ για τους ήδη υπηρετούντες οι εξελίξεις στον εργασιακό τομέα είναι τόσο ραγδαίες που θα πρέπει να είναι ενημερωμένοι και καταρτισμένοι.
10) Τη θεσμική αναβάθμιση του ρόλου μας με την προώθηση προς ψήφιση του σχεδίου Κώδικα Δικαστικών υπαλλήλων, για τον οποίο έχει ολοκληρωθεί το έργο της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής.
11) Τη δυνατότητα μετάταξης των δικαστικών υπαλλήλων σε άλλα Υπουργεία, όπως ισχύει στους λοιπούς δημοσίους υπαλλήλους.
12) Τη δυνατότητα για κανονικές άδειες των νεοδιόριστων υπαλλήλων, οι οποίοι σύμφωνα με τον ισχύοντα Κώδικα δεσμεύονται ώστε να συμπληρώσουν 12 μήνες στην Υπηρεσία και ύστερα να λάβουν άδεια, γεγονός το οποίο έρχεται σε αντίθεση με τα προσωπικά δικαιώματα των εργαζομένων, καθώς εξαντλεί τους υπαλλήλους και δημιουργεί κλίμα κόπωσης και δυσαρέσκειας, ενώ παράλληλα ισχύει σε όλο το δημοσιονομικό τομέα και εξαιρούνται για άλλη μία φορά οι δικαστικοί υπάλληλοι.
13) Τη δυνατότητα για συνυπηρέτηση με απόφαση απόσπασης του συζύγου υπηρετούντος στα σώματα ασφαλείας μετά από αίτησή του για όσο χρονικό διάστημα υπηρετεί ο σύζυγος σε έτερο νομό από αυτόν που υπηρετεί ο δικαστικός υπάλληλος με μόνη την απόφαση του Υπουργού και χωρίς τη σύγκληση των υπηρεσιακών συμβουλίων, όπως ισχύει και στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα (κατά το άρθρο 7 Ν.287/1976 σε συνδυασμό με άρθρο 21 Ν.2946/2001 και άρθρο 8 παρ.3 Ν.3257/2004), καθώς η απόσπαση των δικαστικών υπαλλήλων διαρκεί μόνον δύο έτη, ενώ λόγω της ιδιαιτερότητας του επαγγέλματος των σωμάτων ασφαλείας ο υπηρετών στα σώματα ασφαλείας ενδέχεται να παραμείνει για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στον τόπο όπου έχει μετατεθεί κι έτσι δημιουργούνται θέματα χωρισμού των οικογενειών χωρίς τη θέλησή τους, τα δε τέκνα να στερούνται της μέριμνας του ενός γονέα για μεγάλο χρονικό διάστημα.
14) Την επαναλειτουργία του Ειδικού Λογαριασμού Αλληλεγγύης του πρώην Ταμείου Αρωγής για την ενίσχυση των δικαστικών υπαλλήλων που παρουσιάζουν προβλήματα υγείας.
15) Την επαναθεσμοθέτηση των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος αδείας, κάτι που εφαρμόζεται στον ιδιωτικό τομέα.Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button