Ειδήσεις

Οι Αδελφοί Μπίκα (Βεροια), σημερινοί μεγάλοι χορηγοί της ομάδας μας, οι νέοι ιδιοκτήτες;

Μεταδόθηκε πριν από λίγο στο metropolis fm, ότι κοντά στην αναληψη της ΠΑΕ Ξάνθης είναι οι Αδελφοί Μπίκα (Βεροια), σημερινοί μεγάλοι χορηγοί της ομάδας μας (thefoodballer), με τεχνικό δευθυντή τον Μαλεζα!

Ο Όμιλος

 Όλα αυτά τα χρόνια παρουσίας, συνεργασίας αλλά και εμπειρίας με μεγάλους Οίκους προμηθευτών παγκοσμίως συνετέλεσαν στη δημιουργία ενός δυναμικού ομίλου επιχειρήσεων μακροπρόθεσμου χαρακτήρα με 4 στρατηγικούς τομείς:
Βιομηχανία Κρέατος, Γενικό Εμπόριο, Foodservice, Logistics.

Η βιομηχανία κρέατος υπήρξε ιστορικά ο κύριος τομέας δραστηριότητας του Ομίλου με τον οποίο όλες οι υπόλοιπες δραστηριότητες παρουσιάσαν σημαντικές συνέργειες. Καθοριστικό ρόλο κατέχει και ο τομέας του γενικού εμπορίου προσδίδοντας ιδιαίτερη δυναμική και πλεονεκτήματα στον Όμιλο.

Η Sabi food service, με την πιο ολοκληρωμένη γκάμα στην Ελλάδα, στηρίζει τους επαγγελματίες της εστίασης όχι μόνο με τις καλύτερες τιμές της αγοράς, αλλά και συμβουλευτικά, με αναγνωρισμένους chefs, για καινοτόμα και κερδοφόρα προϊόντα, καθώς και για το “στήσιμο” του μενού.

Η Bikas Logistic Services είναι το τμήμα της Διαχείρισης Εφοδιαστικής Αλυσίδας που σχεδιάζει, υλοποιεί και ελέγχει την αποδοτική και αποτελεσματική ροή και αποθήκευση των προϊόντων, υπηρεσιών, και των σχετικών πληροφοριών από το σημείο προέλευσής τους ως το σημείο κατανάλωσής τους, ώστε να εξασφαλίζει τη μέγιστη ικανοποίηση των συνεργατών του καναλιού εφοδιασμού, πού μπορεί να είναι προμηθευτές, μεσάζοντες, εταιρείες παροχής υπηρεσιών Third Party Logistics (3PL), και πελάτες.

Ιστορία

historyΈχουν περάσει πάνω από 50 χρόνια από τότε που ο Αχιλλέας Μπίκας (1938 – 2005) κατέβηκε με το στραπατσαρισμένο του φορτηγάκι από την Βέροια στην Αθήνα για να μεταφέρει 50 αρνιά.

Πληροφορήθηκε ότι τα αρνιά είχαν μεγαλύτερη ζήτηση και υψηλότερη τιμή στην αγορά της Αθήνας, και γι αυτό ρευστοποίησε τις αποταμιεύσεις του και δανείστηκε το υπόλοιπο των χρημάτων που χρειαζόταν για να χρηματοδοτήσει το ταξίδι αυτό. Πούλησε τα αρνιά για ένα κέρδος 200 δραχμών, τις 180 από τις οποίες γύρισε στο σπίτι για να πληρώσει τα δανεικά και να αγοράσει μία άλλη παρτίδα με αρνιά.

Από αυτό το ταξίδι πηγάζουν τα θεμέλια μίας οικογενειακής επιχείρησης που θα καινοτομούσε στον τομέα της εμπορίας τροφίμων. Σας προσκαλούμε να περιπλανηθείτε μαζί μας και να ανακαλύψετε πως η επιχείρηση αυτή κατόρθωσε να εξελιχθεί σε μία από τις πιο αξιόπιστες στον κλάδο της.

* Το 1971, ο Αχιλλέας Μπίκας ανοίγει κρεοπωλείο στην παλιά Δημοτική Αγορά της Βέροιας. Παράλληλα με την λιανική πώληση, ασχολείται και με την εμπορία στην αγορά της περιφέρειας Αττικής. Εκλέγεται πρόεδρος των κρεοπωλών Ν. Ημαθίας και διατηρεί την θέση αυτή εώς την συνταξιοδότησή του.

* Μετά τις σπουδές του στο marketing & management, o πρωτότοκος υιός του Αχιλλέα και της Κατερίνας, ο Γιώργος Μπίκας, επιστρέφει στην οικογενειακή επιχείρηση και το 1990, πατέρας και υιός ανοίγουν σε κεντρικό σημείο της Βέροιας την Κρεαταγορά Μπίκα, ένα πρωτοποριακό για την εποχή κατάστημα πώλησης κρεάτων, αλλαντικών, τυροκομικών και κατεψυγμένων προϊόντων. Το 1992 εδραιώνεται ως ιδρυτικό μέλος στα “Βιομηχανικά Σφαγεία Εδέσσης” όπου και δραστηριοποιείται ως σήμερα.

* Το 1994, το καταστατικό της οικογενειακής επιχείρησης αλλάζει αφού προστίθεται ένα νέο μέλος, ο δευτερότοκος υιός, Χρήστος Μπίκας, επιστρέφοντας από τις Η.Π.Α. έχοντας στα χέρια του το πτυχίο του Μαθηματικού με ειδικότητα στην Στατιστική Ανάλυση. Το 1996, ιδρύει την SaBi, εταιρεία που αντιπροσωπεύει εργοστάσια παραγωγής τροφίμων και μη-τροφίμων, και διανέμει τα προϊόντα τους με ιδιόκτητα φορτηγά και μία ομάδα έμπειρων και υπεύθυνων πωλητών. Το 2001, επεκτείνει την δραστηριότητα της SaBi, σχηματίζοντας την SaBi Foodservice.

* O Αχιλλέας Μπίκας jr, γιός του Γιώργου, δεν μας έχει αποκαλύψει ακόμα τα σχέδια του!

Ο κ. Χρήστος Πανόπουλος θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου το Σάββατο (7/3) και ώρα 14:00 στο συνεδριακό χώρο του Le Chalet. Η συνέντευξη θα μεταδοθεί σε live streaming. Δεν γνωρίζουμε αν θα αναφερθεί σε αυτό το ενδεχόμενο ή θα μιλήσει για την τιμωρία της ΠΑΕ Ξάνθης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button