Ειδήσεις

Εξιχνιάστηκαν 3 ληστείες και 4 κλοπές
τετελεσμένες και σε απόπειρα στην πόλη της Καβάλας

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από τις ενδελεχείς έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, τρείς (3) ληστείες και τέσσερις (4) κλοπές, τετελεσμένες και σε απόπειρα, που διαπράχθηκαν, κατά το χρονικό διάστημα 15/27-2-2020, στη πόλη της Καβάλας.  

Συνελήφθησαν χθες (28-2-2020), στην Καβάλα από τους παραπάνω αστυνομικούς, ένας 36χρονος αλλοδαπός και μία 33χρονη ημεδαπή, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία, κλοπή και για παράβαση του νόμου περί όπλων, κατά περίπτωση.

Αναλυτικότερα, από τις έρευνες των αστυνομικών, προέκυψε ότι:

 

  • Tην 24-2-2020 το βράδυ, ο 36χρονος φορώντας κουκούλα (full face), εισήλθε σε κατάστημα (μίνι μάρκετ), όπου βρισκόταν ο  52χρονος ιδιοκτήτης και με την απειλή πιστολιού επιχείρησε να αφαιρέσει χρήματα, χωρίς όμως να ολοκληρώσει την πράξη του, ενώ στη συνέχεια επιβιβάστηκε σε όχημα που οδηγούσε η 33χρονη συνεργός του.

 

  • Την 25-2-2020 το βράδυ, ο δράστης φορώντας κράνος μηχανής εισήλθε σε κατάστημα (μίνι μάρκετ), όπου βρισκόταν η 59χρονη ημεδαπή ιδιοκτήτρια και με την απειλή πιστολιού αφαίρεσε χρηματικό ποσό, ενώ στη συνέχεια επιβιβάστηκε σε όχημα που οδηγούσε η 33χρονη.

 

  • Την 27-2-2020 το απόγευμα, ο δράστης φορώντας κράνος μηχανής εισήλθε σε κατάστημα (μίνι μάρκετ), όπου βρισκόταν η 59χρονη αλλοδαπή ιδιοκτήτρια και με την απειλή πιστολιού αφαίρεσε χρηματικό ποσό, ενώ στη συνέχεια επιβιβάστηκε σε όχημα όπου ανέμενε η 33χρονη και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. 

 

Από την έρευνα προέκυψε επίσης ότι, ο 36χρονος την 15/16-2-2020 διέρρηξε χώρο του ΚΤΕΛ Καβάλας και αφαίρεσε από το εσωτερικό του ένα ακυρωτικό μηχάνημα εισιτηρίων.

 

Επιπλέον, την 23/24-2-2020 διέρρηξε 2 καταστήματα χωρίς να αφαιρέσει οτιδήποτε από το εσωτερικό τους, καθώς επίσης επιχείρησε να διαρρήξει ακόμη ένα χωρίς να τα καταφέρει. 

 

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν το αφαιρεθέν ακυρωτικό μηχάνημα εισιτηρίων, είδη ρουχισμού, υποδημάτων  και το κράνος που χρησιμοποίησε ο 36χρονος για την τέλεση των παραπάνω ληστειών, ενώ στο εσωτερικό του Ι.Χ.Ε αυτοκίνητου της 33χρονης βρέθηκαν επίσης, ένα αεροβόλο πιστόλι και ένα ζευγάρι γάντια.

 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση και τις έρευνες ενεργεί το Τμήμα  Ασφαλείας Καβάλας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button