Ειδήσεις

ΓΡΥΠΑΣ ΚΑΙ GABRIEL
Γράφει ο Στέλιος Αρσενίου

Στη βραδιά της διαχρονικής πορείας των γαλακτοκομικών προϊόντων του Μουσείου ΑΒΔΗΡΩΝ κάθισα δίπλα στο Μιχάλη Σπανίδη παρά το γεγονός ότι στην αίθουσα ήταν παρόντες ο παπαγάλος μου ο Gabriel με τη νύφη μου Ροζαλία Φλαμινγκία η οποία είναι στο μήνα της.

Με την εμφάνιση των πρώτων πελαργών, η φλαμινγκογυναικολόγος της μας διαβεβαιώνει πως θα έχουμε το μεγάλο γεγονός. Τη γέννηση του πρώτου φτερωτού νεοσσού που θα φέρει παπαγάλους και φλαμίνγκο πολύ πιο κοντά από κάθε άλλη φορά.

Στο σαμποδρόμιο του Ρίο μια σχολή σάμπα τους είχαν θέμα.

Στην Αργεντινή περιμένουν πως και πως να χορέψουν το φλαμένκο των φλαμίνγκο.

Στο καρναβαλοδρόμιο της ΞΑΝΘΗΣ δεν αποκλείεται να πετάξουν οι φτερωτοί πρωταγωνιστές μας πάνω από τους καρναβαλιστές.

Ο Gabriel με τη Ροζαλία κάθισαν στα πίσω καθίσματα κεντρίζοντας το ενδιαφέρον της απαστράπτουσας Μαρίνας Αδαμίδου που ήταν στα μέσα και στα έξω, φωτογραφίζοντας  ατέλειωτα.

Με το πέρας της εκδήλωσης, ενώ όλοι μας ήπιαμε από ένα κρασάκι με τυριά που μας κέρασαν οι χορηγοί και αποχωρήσαμε, ο Gabriel, ο Γρύπας, η Ροζαλία και η Γρύπαινα, η σύζυγος του Γρύπα πήγαν σε ταβέρνα για συνέχεια και συνέπεια.

Τόσο ο Γρύπας όσο και ο Gabriel στις κρασοκατανύξεις δίνουν τα ρέστα τους.

Η Γρύπαινα με τη Ροζαλία κάνουν πως δεν θέλουν τάχα μου τάχα μου, αλλά…σηκώνουν ωστόσο τις ουρές τους.

Τώρα τι να έχουν να πούνε ένας παπαγάλος με ένα Γρύπα, μας αποκάλυψε η Γρύπαινα . Κωλοπετσωμένη γυναίκα. Καταγράφει τα πάντα.

– Gabriel : Πρέπει να είσαι μεγάλο κεφάλι φίλε. Ετοιμάζονται να βάλουν τη φωτογραφία σου στα κέρματα των 2 ευρώ. Στο Μουσείο σε έχουν σε περίοπτη θέση. Το Δίκτυο Λόγου και Πράξης σε έχει σύμβολο. Ο μάστοράς μου ο Στέλιος αρθρογραφούσε κάποτε στο ΄΄ Εμπρός ΄΄ με ψευδώνυμο το όνομά σου, στην ΄΄ Καθημερινή ΄΄ σε έχουν πρώτη σελίδα ψηλά και βάλε…

– Γρύπας : Εσένα δε σε φτάνω. Οι παπαγάλοι λένε κάποιες λέξεις. Εσύ είσαι λογοτέχνης, κάθε λίγο πρωτοσέλιδο στον ΄΄ Αγώνα ΄΄, η Κική Οικονόμου φροντίζει μέσα από το Δημοτικό Ραδιόφωνο να ΄΄ φτιάχνεις ΄΄ τον κόσμο με  με τα κατορθώματά σου, απασχολείς με τις δράσεις σου την κοινή γνώμη, τα like που παίρνεις στο fb ατέλειωτα, μεγάλη φίρμα. Θέλω αυτόγραφο.

– Gabriel : Αμμέσως. ΄Ομως θα μου λύσεις μια απορία. Έκοψες ποτέ τα νύχια σου ; Γιατί στο λογότυπο του Δικτύου έχεις νύχια μεγαλύτερα από την ουρά σου ;

– Γρύπας : Όχι. Ούτε κουρεύτηκα. Ούτε ξυρίστηκα. Αν κάνω ένα από αυτά σαν τον Σαμψών θα χάσω τη δύναμη, το κύρος μου. Θα πέσει στο χρηματιστήριο η μετοχή μου.

– Gabriel : Στην υγειά μας. Κυρίες στις υγείες σας.

– Γρύπαινα : Στην υγειά σας και με ένα υγιή νεοσσό.

– Ροζαλία : Ευχαριστώ, ευχαριστώ. Αλήθεια φιλενάδα θα ντυθείτε καρναβάλια ;

– Γρύπαινα : Κάθε χρόνο ντυνόμαστε. Έχουμε τόσες στολές που ντύνουμε αν θέλετε όλα τα φλαμίνγκο της Βιστωνίδας.

– Ροζαλία : Τι θα ντυθείτε ;

– Γρύπαινα : Π-ο-δ-ο-σ-φ-α-ι-ρ-ο-ν-ο-ι-κ-ο-κ-υ-ρ-έ-ς. Έτσι μας θέλουν τα αφεντικά του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Το υποσχέθηκαν στον πρωθυπουργό μας. Το θέλουμε κι εμείς κι ας σηκώνουμε τις ουρές μας…Μετά από το ξεσάλωμα τόσων χρόνων, τα τζαμπαζλίκια, τα στημένα, τα μιλημένα, τα ξεπουλημένα, τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα…

– Γρύπας : Έτσι θα εύχονται από δω και στο εξής. Να μεγαλώσεις, να τακτοποιηθείς, να παντρευτείς και να π-ο-δ-ο-σ-φ-α-ι-ρ-ο-ν-ο-ι-κ-ο-κ-υ-ρ-ε-υ-τ-ε-ί-ς. Στα δικά μας χρόνια ήταν αλλιώς. Μας ήθελαν σύμβολα δύναμης, κυριαρχίας, αφοσίωσης.

– Gabriel : Στην υγειά μας. Έεεεεεεεεεεε ρε γλέντια στο νοικοκυριό μας. Θα φάμε, θα πιούμε και θα… υποβιβαστούμε…Κούγια….ΜΠΡΙΤΣΣΣΣ…. Έτσι θα σου έλεγε ο Χατζηχρήστος αν ήταν στην παρέα μας. Αλλά κι από εκεί που είναι έτσι σου λέει. Πάμε παρέα. Ακόμα ένα ποτηράκι, ακόμα ένα τραγουδάκι…στον κόσμο που βρέθηκα, τα πάντα βαρέθηκα….

Αυτά και άλλα σαν αυτά μεταξύ Γρύπα, Gabriel, Γρύπαινας, Ροζαλίας, μετά τη βραδιά της τυρογνωσίας μια φορά κι ένα καιρό, στο έτος του Μουσείου των ΑΒΔΗΡΩΝ.

 

Στέλιος  Αρσενίου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button