Τοπικά νέα

Λαϊκή Συσπείρωση Ξάνθης: “Να σταματήσουν ΤΩΡΑ οι δεσμεύσεις και κατασχέσεις λογαριασμών από δήμο Ξάνθης και τράπεζες”

Λίγες μέρες μετά τις δημοτικές εκλογές η διοίκηση του δήμου Ξάνθης έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο. Ακολουθώντας κατά γράμμα την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων  προχώρησε στο μέτρο της αναγκαστικής είσπραξης οφειλών παρελθόντων ετών, με τις σχετικές ογκώδεις προσαυξήσεις, για οφειλές ανταποδοτικών τελών και για πρόστιμα από κυκλοφοριακές παραβάσεις, με κατασχέσεις και δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών, την ώρα που πολλές οικογένειες περιμένουν τα επιδόματα ενοικίου, θέρμανσης κ.α. μπας και κάνουν Χριστούγεννα.

Η δημοτική αρχή Ξάνθης αποδεικνύει για μια ακόμη φορά την εμμονή της σε μια εισπρακτική – φορομπηχτική – ανταποδοτική αντίληψη σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων.

Κυβέρνηση και Δήμος από κοινού εκβιάζουν και χρησιμοποιούν κατασταλτικά μέτρα με κατασχέσεις λογαριασμών, για χρέη λίγων εκατοντάδων ευρώ. Μάλιστα όπως μας κατήγγειλαν Δημότες, δεν έχουν λάβει καν ειδοποίηση από τον  Δήμο Ξάνθης ούτε από τις τράπεζες για τις κατασχέσεις.

«Τρίζουν τα δόντια τους» στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα από τη μια για να γεμίσουν τα ταμεία του δήμου και να βγάλουν την κυβέρνηση από τη δύσκολη θέση, την ώρα που η κυβέρνηση της ΝΔ περικόπτει όλο και περισσότερους πόρους προς τους δήμους και τις περιφέρειες, προωθεί νέο φορολογικό νομοσχέδιο – σφαγείο για τους αυτοαπασχολούμενους, έναν προϋπολογισμό για το 2024 που προβλέπει 6,2  επιπλέον φόρους για τα λαϊκά στρώματα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ξάνθης καλεί σε άμεση σύγκλιση το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξάνθης, ώστε να συζητηθεί το θέμα των κατασχέσεων λογαριασμών και να σταθεί δίπλα στις αγωνίες των εργαζομένων, των επαγγελματιών της πόλης και να ζητήσουν να μπει τέρμα στο στη φορολεηλασία των λαϊκών νοικοκυριών, των ανέργων, από τις τράπεζες, το Κράτος και τους Δήμους.

Με ευθύνη και απόφασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξάνθης:

► Να προχωρήσει στη διαγραφή όλων των μικρών οφειλών για τα νοικοκυριά που αποδεδειγμένα δεν μπορούν και δεν έχουν να πληρώσουν.

► Να ανακαλέσει, να σταματήσει και να μην εφαρμόσει αναγκαστικά μέτρα είσπραξης για μικροοφειλές των νοικοκυριών.

► Να περιφρουρήσει θεσμικά και πολιτικά τους υπαλλήλους του Δήμου από τις απειλές καταλογισμού της κρατικής διοίκησης.

► Να απαιτήσει τώρα από την κυβέρνηση να άρει νομοθετικά την καταναγκαστική διαδικασία που εκβιάζει εργαζόμενους και αιρετούς να στέλνουν τον         φτωχόκοσμο στη «σέντρα» των κατασχέσεων λογαριασμών και να σηκώνουν τα   χέρια μπροστά στους μεγαλοκατέχοντες. Να ενισχύσει με την δράση και την στάση του την πάλη του λαού για την προστασία της λαϊκής κατοικίας από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.

► Αντί η Δημοτική Αρχή να χαρατσώνει και να δεσμεύει λογαριασμούς μαζί με τις τράπεζες, να μπει μπροστά ώστε να διεκδικήσει τις χρωστούμενες              χρηματοδοτήσεις από το Κράτος που περικόπτονται εδώ και χρόνια από τους Δήμους.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Ξάνθης

                                                                  ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

Δημοτικός Σύμβουλος

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button