Ο ΣΥΡΙΖΑ ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΛΕΙ ΤΣΙΠΡΑ

Με μεγάλο ενδιαφέρον βλέπει ο Γραμματέας του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, του πιο μαζικού κόμματος που συμμετέχει στον ΣΥΡΙΖΑ, μια ενδεχόμενη επίσκεψή του στην Ξάνθη. Η οποία, μάλιστα, πιθανότατα να μπορέσει να πραγματοποιηθεί άμεσα.

   Με μεγάλο ενδιαφέρον βλέπει ο Γραμματέας του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, του πιο μαζικού κόμματος που συμμετέχει στον ΣΥΡΙΖΑ, μια ενδεχόμενη επίσκεψή του στην Ξάνθη. Η οποία, μάλιστα, πιθανότατα να μπορέσει να πραγματοποιηθεί άμεσα.


   Όπως διαμήνυσε στους εκπροσώπους της συνέλευσης του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την Πανελλαδική Σύσκεψη στο ΣΕΦ Αθηνών, σύμφωνα με το πρόγραμμά του κατά το τέλος του μηνός θα βρίσκεται στη Χαλκιδική, οπότε θα προσπαθήσει να επισκεφθεί και το νομό μας. Εάν αυτό δε σταθεί δυνατό, θα επιστρέψει στην Κουμουνδούρου και θα προγραμματίσει το ταξίδι του στη Θράκη ως πρώτη προτεραιότητα.


   Σύμφωνα, εξάλλου, με την έκτακτη συνεδρίαση της Κεντρικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα το περασμένο Σάββατο, αποφασίστηκε η ακόμη μεγαλύτερη κινητοποίηση και ενεργοποίηση των δυνάμεων του, σε σχέση κατ’ αρχήν με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο της ΝΔ.


   Στα πλαίσια αυτά, αναμένεται να συγκληθεί άμεσα και η τοπική Συντονιστική Επιτροπή Ξάνθης, ώστε να προωθηθεί κι εδώ η πρόταση για το μάζεμα υπογραφών, για τη στήριξη της πρωτοβουλίας για δημοψήφισμα, σε σχέση με το ασφαλιστικό. 


   Διότι σύμφωνα με την απόφαση, σε όλες τις πόλεις θα πρέπει να προσαρμοστεί ανάλογα η παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ, με συγκεντρώσεις – συλλαλητήρια την Πέμπτη, μάζεμα υπογραφών κ.λπ.


   Στο μεταξύ ο Πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε τα εξής από την Πρέβεζα, όπου συμμετείχε στις κινητοποιήσεις κατοίκων και φορέων της περιοχής για την προστασία και την αειφόρο ανάπτυξη του Αμβρακικού:


   “Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να νομοθετεί ενάντια στη λαϊκή βούληση. Είναι μια ευκαιρία για την κυβέρνηση να οπισθοχωρήσει με αξιοπρέπεια, θέτοντας στην κρίση του ελληνικού λαού το νόμο που ετοιμάζει να ψηφίσει.


   Άλλωστε δεν είναι σωστό μ’ αυτό τον τρόπο να βάζει εκβιαστικά διλήμματα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ζητώντας του να επικυρώσει με την υπογραφή του ένα νόμο με τον οποίον είναι σε αντίθετη η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας”, και εκτίμησε ότι το ασφαλιστικό θα αποτελέσει για τη νέα θητεία της κυβέρνησης ό,τι ήταν για την προηγούμενή της θητεία το άρθρο 16 και η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.


   Εμμένοντας στην κοινή δράση με όλες τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης, ζήτησε να υπάρξει ένα ευρύ μέτωπο δυνάμεων.


  “Κι εκεί να δούμε αν το ΠΑΣΟΚ θέλει να είναι μέρος της λύσης. Κι εκεί να δούμε αν το ΚΚΕ δέχεται την ενότητα στη βάση”, είπε χαρακτηριστικά. 


  “Πρέπει να δημιουργηθεί ένα μεγάλο μέτωπο που θα αντισταθεί και θα αντικρούσει τη συγκεκριμένη ασφαλιστική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης.


   Θα διεκδικήσει να καταργηθούν οι αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις και του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.”, είπε αναφερόμενος στο νόμο Ρέππα και στο νόμο Σιούφα.


   “Ένα διευρυμένο λαϊκό μέτωπο για να δώσουμε ζωή, ανάσα στην κοινωνία.


   Για να μην περάσει μια μεταρρύθμιση που θα υποθηκεύσει το μέλλον των νέων ανθρώπων”.


Αντώνης Κοσμίδης,


μέλος Συντονιστικής


Επιτροπής Ξάνθης  

Σχετικά Άρθρα

Back to top button