Ειδήσεις

Τα κόκκινα δάνεια και τα κορόιδα

Με αφορμή την λήξη της ισχύος του νόμου, για την «Προστασία» της A’ κατοικίας στις 30/4/2020, παρακολουθούμε καθημερινά προτάσεις από «φιλεύσπλαχνους» δημοσιογράφους, διάφορους ΣΥΡΙΖαίους, κλπ που προτείνουν να χαριστούν τα χρέη στους «ευάλωτους» συμπολίτες μας.

Επι 4,5 χρόνια η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κορόιδευε τους οφειλέτες, που χρωστούσαν στις τράπεζες, πως θα έκανε σεισάχθεια και απέδρασε χωρίς να κάνει τίποτα. Το μόνο που κατάφερε ήταν να αυξηθούν τα χρέη των νεοελλήνων και προς τις τράπεζες, και προς την εφορία. Από τα 100.000€ κόκκινα δάνεια, μόνον ελάχιστες εκατοντάδες περιπτώσεις τελικά ρυθμίστηκαν. Αφού έχουν ήδη γίνει δεκάδες χιλιάδες πλειστηριασμοί επι των ημερών της «πρώτη φορά αριστερά!».

Εμείς σ’ όλους αυτούς τους «φιλεύσπλαχνους» που είτε από άγνοια, είτε από μικροκομματικό υπολογισμό προτείνουν σεισάχθεια, κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη κλπ, απαντάμε, κανένα χρέος δεν χαρίζεται.

Τα λεφτά που δανείζεται ο καθένας μας από τις τράπεζες, δεν είναι λεφτά των «κακών» τραπεζιτών. Είναι λεφτά του λαουτσίκου. Του κάθε φιλότιμου νοικοκύρη που με ιδρώτα και θυσίες μαζεύει πέντε Ευρώ και τα βάζει στην άκρη για τα παιδιά του, για την δύσκολη ώρα, για να πληρώνει το δάνειό του, για να αγοράσει μια κατοικία στην οικογένειά του ή τα παιδιά του.

Κάθε ευρώ λοιπόν που χαρίζεται,  κάποιοι άλλοι συνέλληνες το ίδιο ή και περισσότερο ευάλωτοι θα το πληρώνουν.

Μέχρι τώρα ο φτωχός ελληνικός λαός πλήρωσε 3 ανακεφαλαιοποιήσεις με 50 δις Ευρώ. Δηλαδή μια φτωχή οικογένεια, πλήρωσε περίπου 20.000€, για να μην πληρώσουν αυτοί που δανείστηκαν και που στο κάτω- κάτω ζουν σε κάποιο σπίτι, που δεν πλήρωσαν.

Γιατί δηλαδή κάποιος που πήρε ένα δάνειο 100.000ευρώ και αγόρασε μια κατοικία, έζησε μέσα 20χρόνια, και πλήρωσε μόνο 10-20χιλιάδες Ευρώ, αξιώνει σαν «ευάλωτος» ή σαν «πονηρός ευάλωτος» να του χαριστεί το σπίτι;

Όταν ο ακόμη ίσως πιο ευάλωτος αδελφός του, που δεν πήρε δάνειο και μένει σε ενοίκιο, στην εικοσαετία πλήρωσε 12Χ300Ευρω/ μήνα=  3600Χ20 χρόνια= 72.000ευρώ και εξακολουθεί να είναι στο δρόμο χωρίς δικό του σπίτι;

Για να μην φορτωθούν λοιπόν στις πλάτες των κορόιδων – φιλότιμων συμπολιτών μας άλλα 70δις κόκκινα δάνεια.

Για να μην χάσουν τις καταθέσεις τους οι δημιουργοί – φτωχοί καταθέτες.

Επειδή το κίνημα “δεν πληρώνω”, που ξεκίνησε από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (Βαλαβάνη και Σια), έχει διαβρώσει επικίνδυνα ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας. Επειδή πάρα πολλοί πονηροί, κρυπτόμενοι πίσω από την κρίση και απο αρκετούς βρισκόμενους σε δεινή πράγματι οικονομική θέση συμπατριώτες μας, παριστάνουν τους ανήμπορους και πίνουν στην υγεία των κορόιδων, δηλαδή των υπόλοιπων Ελλήνων.

Εμείς προτείνουμε απλά, κανένα δάνειο δεν χαρίζεται. Όλα τα δάνεια επιμηκύνονται και πάνε σε βάθος χρόνου, όπως εξ’ άλλου γίνεται και με το εθνικό μας χρέος. Οι δόσεις γίνονται τέτοιες που να μπορούν να τις πληρώνουν οι οφειλέτες και να υπερκαλύπτουν τουλάχιστον το ύψος του ενοικίου του σπιτιού τους. Τα δάνεια συνεχίζουν να πληρώνουν οι κληρονόμοι εφόσον κληρονομούν σπίτια, μαγαζιά, εργοστάσια κπ.

Αλληλεγγύη ναι σε αυτούς που πράγματι έχουν ανάγκη και όχι στα λαμόγια του “κινήματος δεν πληρώνω”.

 

Για τις Ομάδες Κοινωνικής Δράσης

                                                                                Κομνηνός Γεώργιος ,Οικονομολόγος

                                                            Γρηγοριάδης Ιωάννης, Συνταξιούχος

                                                                Καλοπληρωτές των δανείων τους

                                                                                 Κορόιδα;

 

Εάν συμφωνείτε με τις Ομάδες Κοινωνικής Δράσης  ενώστε τη φωνή σας μαζί μας και ενταχθείτε σε κάποια Ομάδα Δράσης για να αγωνιστούμε μαζί για την λύση των προβλημάτων που ταλανίζουν την κοινωνία.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο e-mail: okd2010@hotmail.com ή στο facebook: Ομάδες Κοινωνικής Δράσης (Omades Kinonikis Drasis).

Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε μια πιο ανθρώπινη κοινωνία. Περιμένουμε τις ιδέες και τις απόψεις σας. Ευχαριστούμε.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button