Ειδήσεις

Ξεκίνησε η περιοδεία των Προέδρων ΑΚΚΕΛ και ΕΠΑΜ στην Θράκη

Από την Αλεξανδρούπολη ξεκίνησαν την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου την περιοδεία τους στην Θράκη οι Πρόεδροι του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Κόμματος Ελλάδας, Βάκης Τσιομπανίδης και του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου, Δημήτρης Καζάκης, η οποία θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου. Την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00 θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση στο Επιμελητήριο Έβρου με τη συμμετοχή επίσης του τ. Υπουργού κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη με κυρία θέματα την τουρκική επιθετικότητα, τις προοπτικές ανάπτυξης για την περιοχή όπως επίσης και τις επιπτώσεις από την επίθεση κατά της ελληνορωσικής συνεργασίας.

Οι πρώτες συναντήσεις έγιναν με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου και επικεφαλή της μείζονος αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, κ. Χριστόδουλο Τοψίδη και με το ιδρυτικό μέλος του πολιτιστικού κέντρου «Ρώσικο Σπίτι» και υποψήφιο Ευρωβουλευτή με το ΑΚΚΕΛ, κ. Κωνσταντίνο Γκαμπαερίδη.

Ο κ. Τοψίδης ενημερώθηκε για βασικά θέματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο όπως επίσης για τα εθνικά θέματα που έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην οικονομία και την επιχειρηματική δραστηριότητα. Ο ίδιος με τη σειρά του παρουσίασε τις βασικές δράσεις του Επιμελητηρίου και τη μορφή του. Το Επιμελητήριο Έβρου έχει περίπου 7.600 μέλη, είναι ένα ενεργό Επιμελητήριο στα σύνορα της Ελλάδας, που προσπαθεί να συνδέσει τον πρωτογενή με τον δευτερογενή τομέα με τρόπο ώστε η υπεραξία να παραμένει στην περιοχή όσο γίνεται. Μεταξύ άλλων, το Επιμελητήριο Έβρου έχει σημαντική επιμορφωτική δράση για επιμόρφωση νέων επιχειρηματιών και για την Δια Βίου Μάθηση, ενώ σε πρόσφατη έρευνα στην Ιταλία Ελλάδα και Βρετανία αξιολογήθηκε σε κορυφαία θέση ως προς τις υπηρεσίες και την υποστήριξη που παρέχει.

Ο κ. Γκαμπαερίδης, μεταξύ άλλων, παρουσίασε τις δράσεις του Ρώσικου Σπιτιού, στην ενίσχυση των πολιτιστικών σχέσεων και την αλληλοκατανόηση και αλληλογνωριμία της ελληνικής και της ρωσικής κοινωνίας, με πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων όπως επίσης οργανωμένα προγράμματα εκμάθησης της ρωσικής γλώσσας που συνοδεύονται με αναγνωρισμένο πτυχίο γλωσσομάθειας από τη ρωσική Πολιτεία. Παρουσίασε επίσης τον σημαντικό οικονομικό αντίκτυπο από την ενίσχυση του τουρισμού ο οποίος όμως λόγω των τελευταίων δυσάρεστων εξελίξεων που προκλήθηκαν από εξωτερικούς παράγοντες, δεν συνέχισε την επωφελή πορεία του για την περιοχή.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button