Ειδήσεις

ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ..
Γράφει ο Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης

Οι Πολεοδομίες είναι οι υπηρεσίες που διαχρονικά δεν έχουν προσφέρει τίποτα τόσο στον πολίτη όσο και στο κράτος.

Επί πολλά έτη ήταν οι πλέον διεφθαρμένες υπηρεσίες πανελλήνια

Υπεύθυνες για οικογενειακά δράματα, οικονομικές καταστροφές ,έως αυτοκτονίες συναδέλφων. Ο βασικός λόγος που πολλοί συνάδελφοι άλλαξαν επάγγελμα είναι ο τρόπος αντιμετώπισης τους εκ μέρους των υπαλλήλων της συγκεκριμένης υπηρεσίας.

Είναι αδιανόητο ο χρόνος υλοποίησης ενός έργου να έχει υπολογιστεί στο 10% του χρόνου που χρειάζεται για να ολοκληρωθεί η γραφειοκρατική ολοκλήρωση της αδειοδότησης.

Στις αρχές της δεκαετίας του 90 υπήρξε η μεγάλη απεργία των μηχανικών τού δημοσιου όπου είχε συσσωρευθεί πληθώρα φακέλων με αιτήματα ανέγερσης νέων οικοδομών.Μονο στην Ξάνθη υπήρχαν γύρω στις 500 αιτήσεις. Επειδή είχε δημιουργηθεί μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα με εντολή υπουργού εδόθησαν όλες οι άδειες με υπογραφή τού τότε Νομάρχη.Απλως ζητούσαν μία υπεύθυνη δήλωση από τον μελετητή περί πληρότητας τού φακέλου. Σας πληροφορώ παρά τις αντιρρήσεις και απειλές των πολεοδομικών υπαλλήλων όλες οι άδειες υλοποιήθηκαν χωρίς κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα παραβάσεων.

Ακόμα περιμένουμε να ελεγχθούν οι συγκεκριμένες μελέτες Τελικά οι μόνοι που βολεύτηκαν και λουφαρισαν ήταν οι απειλουντες.

Κάνεις δεν έλαβε το συγκεκριμένο γεγονός ώς τροφή σκέψης για εκσυγχρονισμό του τρόπου αδειοδότησης.

Γι αυτό κύριε υπουργέ για να μείνετε στην ιστορία ΚΑΤΑΡΓΕΙΣΤΕ ΤΙΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΕΣ

Φυσικά να τις αντικαταστήσετε με νέο σύγχρονο αντιγραφειοκρατικό και προ πάντων λιτό από κανόνες νομοσχέδιο.

Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button