Τρίτο Μάτι

Συνεχίζονται οι τουρκικές παραβιάσεις του εναέριου χώρου
Γράφει ο Στάθης Φουρλάνος

*Συνεχίζονται οι τουρκικές παραβιάσεις του εναέριου χώρου του ανατολικού Αιγαίου και η χώρα μας ετοιμάζεται για συζητήσεις μέτρων εμπιστοσύνης με τον εξ ανατολών γείτονά μας.

Η συνεχιζόμενη, ανεπιτυχώς, από την ελληνική κυβέρνηση συζήτηση χωρίς περιεχόμενο για τη χώρα μας, σε συνδυασμό με τις τουρκικές απαιτήσεις της συνεκμετάλλευσης των πλουτοπαραγωγικών περιοχών του Αιγαίου, της αμφισβήτησης, της αποστρατικοποίησης και του γκριζαρίσματος νησιών, βραχονησίδων, θαλάσσιου, υποθαλάσσιου και εναέριου χώρου, είναι αδιανόητη και δημιουργεί πολύ περισσότερα εθνικά προβλήματα από όσα, μέσω των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, ευελπιστεί πολιτικά ανοήτως η χώρα μας να λύσει.

Η διστακτικότητα μας να αυξήσουμε τα θαλάσσια ύδατά μας στα δώδεκα μίλια, αντί των έξι και του εναέριου χώρου μας στα δώδεκα αντί των 10, φοβικά λόγω του τουρκικού casus belli, δίνει τη δυνατότητα στην Τουρκία να αμφισβητεί την εναέρια και θαλάσσια κυριαρχία μας στο ανατολικό Αιγαίο και να μας προκαλεί σε καθημερινή βάση.

*Η σκοπιανή υπουργός εργασίας με την ανάρτηση της πινακίδας στο υπουργείο της ως “Δημοκρατία της Μακεδονίας” αντί της προβλεπόμενης από τη συμφωνία των Πρεσπών “Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας” ,όσο παραμένει στο υπουργείο εργασίας, δίνει το δικαίωμα στον Έλληνα πρωθυπουργό να καταγγείλει τη συμφωνία, ν’ ακυρώσει την κατά τον ίδιο, προδοτική συμφωνία και να θέσει βέτο στην είσοδό τους σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε. και να σταματήσουν οι σκοπιανοί να επιβουλεύονται το όνομα της Μακεδονίας μας.

*Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης οι Πέγκυ Ζήτα, Γιώργος Γιαννιάς και Μιχάλης Χατζηγιάννης θα αποζημιωθούν με το ποσό των 70.000 ευρώ για να τραγουδήσουν στις εορταστικές καρναβαλικές εκδηλώσεις του 2020.

Πολλά, πάρα πολλά, τα χρήματα για τους τρεις καλλιτέχνες, σε μια εποχή οικονομικά δύσκολη για όλους.

Ας μας πει ο δήμαρχος το σκεπτικό και το σκοπό της απόφασης της αμοιβής των τριών καλλιτεχνών.

*Για την επιτροπή εορτασμού των 200 χρόνων από την εθνική παλιγγενεσία του 1821, για την κα Γιάννα Δασκαλάκη και για το κατάπτυστο διαφημιστικό που παίζουν τα εθνικής εμβέλειας τηλεοπτικά κανάλια, ένα έχω να γράψω: την όλη ευθύνη έχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όσο συνεχίζει, πολιτικά εγκλωβισμένος, να κρατά ακλόνητη και σταθερή στη θέση της προέδρου της επιτροπής την κα Δασκαλάκη.

Το προλαμβάνειν βέλτιστο του θεραπεύειν κ. πρωθυπουργέ.

Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα.

Η ιστορία της ελληνικής επανάστασης και των αγωνιστών του 1821 δε θα δεχθεί την παραποίησή της.

*Με απόφαση του ΣΤΕ που προεδρεύει η νέα πρόεδρος της δημοκρατίας κα Σακελλαροπούλου τα της θρησκευτικής αγωγής των μαθητών δεν πρέπει να ανήκουν στο υπουργείο παιδείας.

Δε γνωρίζουν ότι το θρησκευτικό συναίσθημα των ελλήνων δεν είναι απλά ένα ηθικό θέμα αλλά η εθνική ταυτότητα των ελλήνων πολιτών;

Μήπως πρέπει να προΐσταται το υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής για να μην προσβάλλεται το θρησκευτικό  συναίσθημα των μουσουλμάνων λαθραίως εισερχομένων στη χώρα μας, αγνοώντας επιδεικτικά το χριστιανικό συναίσθημα της συντριπτικής πλειοψηφίας των ελλήνων πολιτών;

Μήπως τελικά σ’ αυτή τη χώρα δεν έχουμε εθνική πολιτική ή είμαστε κουλτουριάρηδες της παγκοσμιοποίησης, των ανοικτών συνόρων;

“Βρε… που… πάμε, βρε που πάμε, βρε” θ’ αναφωνούσε, αν ζούσε σήμερα, ο μεγάλος έλληνας ηθοποιός Βασίλης Αυλωνίτης…

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button