Ειδήσεις

Αδελφοποίηση Σ.Ο. ΣΑΧ Θεσσαλονίκης και Σκακιστικού Όμιλου Ξάνθης

Στα πλαίσια του 6ου Διεθνούς Σκακιστικού Τουρνουά «Βαρδάρης», η σκακιστική ομάδα του ΣΑΧ Θεσσαλονίκης έχει την τιμή να προχωρήσει στην αδελφοποίηση με τον Σκακιστικό Όμιλο Ξάνθης. Είναι πραγματικά μεγάλη μας χαρά να τιμήσουμε αυτόν τον σύλλογο!

Λίγα λόγια για τον Σκακιστικό Όμιλο Ξάνθης…

Ο Σκακιστικός Όμιλος Ξάνθης (Σ.Ο.Ξ.) ιδρύθηκε το 1973 και από τότε χωρίς καμία διακοπή δραστηριοποιείται στον ελληνικό σκακιστικό χώρο με πολλές και σημαντικές διακρίσεις τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο!

Στον όμιλο παραδίδονται μαθήματα σκακιού τόσο σε αρχάριους όσο και σε προχωρημένους σκακιστές/στριες, σε παιδιά από 4 ετών αλλά και σε ενήλικες

Ο Σ.Ο.Ξ., γνωρίζοντας τα πολλαπλά οφέλη που προσφέρει σε κάθε άνθρωπο η ενασχόλησή του με το σκάκι, προσπαθεί συνεχώς, μέσω συλλογικών αλλά και δικών του πρωτοβουλιών, να εντάξει το σκάκι στην καθημερινότητα ολοένα και περισσοτέρων παιδιών (και όχι μόνο!) και να προβάλει το άθλημα στην κοινωνία της Ξάνθης, συντελώντας σημαντικά στην περαιτέρω διεύρυνση της σκακιστικής κοινότητας. Αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας είναι η, χρόνο με το χρόνο, σημαντική αύξηση των σκακιστών στην πόλη της Ξάνθης, αλλά και οι πολλές και ελπιδοφόρες διακρίσεις των Ξανθιωτών σκακιστών και σκακιστριών ανά την Ελλάδα!

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Σκακιστικός Όμιλος Ξάνθης, δραστηριοποιείται επιτυχώς και αδιάλειπτα εδώ και 45 χρόνια στηριζόμενος αποκλειστικά στις συνδρομές των μελών του! Ο Σ.Ο.Ξ. είναι μία μεγάλη οικογένεια ανθρώπων που τους ενώνει η αγάπη για το σκάκι: προπονητές, μέλη, γονείς, διοικητικό συμβούλιο, όλοι συνδράμουν με κάθε δυνατό τρόπο ώστε ο Σύλλογός να συνεχίζει να είναι ένας από τους ισχυρότερους συλλόγους της περιφέρειας!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button