Τρίτο Μάτι

Οι καιροί είναι δύσκολοι για τη χώρα μας
Γράφει ο Στάθης Φουρλάνος

*Κυκλοφόρησε το σποτ της επιτροπής εορτασμού των διακοσίων χρόνων μετά την επανάσταση το 1821 αντί του ορθού 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821.

Απαράδεκτο, προσβλητικό, εκτός τόπου και χρόνου, αλλοιώνει το πνεύμα και τους σκοπούς της επανάστασης και με μια κορδέλα κόκκινη και μπλε, σαν κορδέλα περιτυλίγματος γλυκών – λουλουδιών, χωρίς το σταυρό, το λάβαρο της επανάστασης, και το “για του Χριστού την πίστη την Αγία και της Πατρίδας την ελευθερία” δε συμβολίζει την επαναστατημένη δύναμη και τα πιστεύω των ηρώων αγωνιστών της εποχής εκείνης.

Η πρόεδρος της επιτροπής Γιάννα Δασκαλάκη επιλέχθηκε από τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη για να διοργανώσει με το αζημείωτο φυσικά, τις εκδηλώσεις, που θα μας στοιχίσουν πακτωλό χρημάτων, όπως συνέβη και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, τα επίχειρα των εκδηλώσεων εκείνων πληρώνουμε και θα πληρώνουμε για αρκετά χρόνια ακόμα.

Θα πρέπει, χθες ακόμα, ο πρωθυπουργός να είχε παραιτήσει την κυρία Δασκαλάκη και για την επίσκεψη και συνομιλία της με τον τούρκο πρέσβη στη χώρα μας, όταν κάποιοι σιγοψιθυρίζουν ότι ζήτησε την έγκριση του και για το έκτρωμα σποτ που δόθηκε και διαφημίζεται από τηλεοπτικά κανάλια, που προσβάλλει τη νοημοσύνη, προκαλούν οργή και καταρρακώνουν το ιστορικό και χριστιανικό αίσθημα των ελλήνων.

Ο κατά τα άλλα λαλίστατος επί παντός επιστητού Αδωνις Γεωργιάδης όπως και όλο το πολιτικό σύστημα της χώρας, σιωπούν πολιτικά ένοχα.

*Αναγκαστική απαλλοτρίωση εκτάσεων γης ιδιωτική και δημόσια, απεφάσισε δια νόμου, αυστηρώς και δια ροπάλου, η κυβέρνηση για τη δημιουργία νέων δομών – κλειστών κέντρων μεταναστών, για να λύσει, πολιτικά ανοήτως σκεπτόμενη, το προσφυγικό – λαθρομεταναστευτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Κύριοι της κυβέρνησης και του πολιτικού συστήματος, όσες δομές κλειστές, ανοιχτές, ανοιγόκλειστες και να γίνουν, όσους και να μεταφέρεται μόνιμα στην ηπειρωτική Ελλάδα, αν δε σταματήσουν οι μουσουλμανικές ροές, αν δεν προασπίσουμε αποφασιστικά, δε στεγανοποιήσουμε τον Εβρο και τα θαλάσσια σύνορά μας, αν δεν αποτρέψουμε αυτές τις εισρροές, τίποτε δεν πρόκειται να γίνει, απλά θα κυνηγάμε τη σκιά μας και θα προσπαθούμε να πιάσουμε την ουρά μας.

Οπως ακριβώς οι βόρειοι γείτονές μας συνεπικουρούμενοι από τη Φρόντεξ, έχουν κλείσει ερμητικά τα σύνορά τους δημιουργώντας στη χώρα μας μια τεράστια αποθήκη προσφύγων – λαθρομεταναστών, ακριβώς την ίδια τακτική πρέπει να ακολουθήσει και η χώρα μας στα ανατολικά μας σύνορα με την Τουρκία.

Τα κυβερνητικά επικοινωνιακά παιχνίδια, τα συριζοκροκοδείλια δάκρυα για τους λαθρομετανάστες και οι πολιτικές των άλλων πολιτικών κομμάτων είναι του τύπου “άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε” και δε συνάδουν στην αποτελεσματική λύση του προβλήματος.

Οι καιροί είναι δύσκολοι για τη χώρα μας, πολλά διακυβεύονται για την εθνική μας ασφάλεια, υπάρχει αποδεδειγμένη απειλή επιβουλής της εθνικής μας κυριαρχίας, η υποχωρητικότητα, οι χαμηλοί τόνοι και το αίσθημα φοβικότητας που εκπέμπει το πολιτικό σύστημα, αντί να αποθαρρύνει τους γείτονές μας, αυξάνει την όρεξή τους, με απρόβλεπτες και εθνικά επιζήμιες συνέπειες για τη χώρα μας.

*Πλήρη αφωνία της κυβέρνησης, σιγή ιχθύος, άκρα του τάφου σιωπή, καμία απολύτως αντίδραση του πολιτικού συστήματος για την απαράδεκτη ενέργεια της σκοπιανής υπουργού εργασίας να επαναφέρει την πινακίδα “Δημοκρατία της Μακεδονίας” αντί “Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας”.

Οπως ισχυρίζονταν και επέμεναν μετά βεβαιότητας οι μακεδονικές οργανώσεις και όσοι πάλεψαν και αντιτάχθηκαν στη συμφωνία των Πρεσπών και τώρα δικαιώνονται, ότι, θα φύγει ο τοπικός προσδιορισμός του ονόματος και οι σκοπιανοί θα αυτονομάζονται αντί του συμφωνηθέντος “δημοκρατία της βόρειας Μακεδονίας” ως “δημοκρατία της Μακεδονίας”.

Εχουμε δικαίωμα τώρα ακύρωσης της συμφωνίας, διότι δεν τηρήθηκε η συμφωνία, να μπλοκαρουμε την είσοδο τους σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε.

Ποιος όμως θα το κάνει;

Ιδού το μεγάλο ερώτημα…

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button