Οδηγούμαστε σε αδιέξοδα, όπως το 2015

Στην ομιλία της, στα πλαίσια της “αναδόμησης” του πάλαι ποτέ κραταιού ΠΑΣΟΚ, η πρόεδρος Φώφη Γεννηματά ανέφερε: “Ναι στην ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, όχι στην επαναφορά της Νέας Δημοκρατίας. Με φθαρμένα, παλαιά και αναξιόπιστα υλικά που η κοινωνία έχει απαξιώσει και τα έχει τοποθετήσει στο χρονοντούλαπο της πολιτικής ιστορίας της χώρας δε χτίζονται, δε στηρίζονται από την κοινωνία οι νέοι πολιτικοί σχηματισμοί.”

Στην ομιλία της, στα πλαίσια της “αναδόμησης” του πάλαι ποτέ κραταιού ΠΑΣΟΚ, η πρόεδρος Φώφη Γεννηματά ανέφερε: “Ναι στην ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, όχι στην επαναφορά της Νέας Δημοκρατίας. Με φθαρμένα, παλαιά και αναξιόπιστα υλικά που η κοινωνία έχει απαξιώσει και τα έχει τοποθετήσει στο χρονοντούλαπο της πολιτικής ιστορίας της χώρας δε χτίζονται, δε στηρίζονται από την κοινωνία οι νέοι πολιτικοί σχηματισμοί.”

Εχετε ήδη συνεργαστεί σε κυβερνητικό επίπεδο και σεις η ίδια έχετε διατελέσει ως υπουργός στην κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου και θα δίνατε γη και ύδωρ στο ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασία μαζί σας αντί των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Μπορεί να βρέθηκαν στον ίδιο τραπέζι μαζί σας αρκετά παροπλισμένα και ξεχασμένα στελέχη του κινήματος, αναζητώντας στέγη μέσα από την πολιτική ανυπαρξία τους και την αποδοκιμασία τους από τον ελληνικό λαό, μη βρίσκοντας πολιτική στέγη, εγκαταλείποντας πρώτοι το σκάφος που με δική τους ευθύνη βούλιαζε, η κοινωνία όμως, αυτός ο αδέκαστος κριτής τους έχει κατατάξει στη συνείδηση του στους αποτυχόντες.

Το κόμμα κυρία Γεννηματά, για να ορθοποδήσει, να διεκδικήσει και να έχει τύχη στο νέο διαμορφωμένο πολιτικό στερέωμα, χρειάζεται νέα, δυναμικά, άφθαρτα και με αποφασιστικότητα στελέχη, να γκρεμίσουν το παλιό και να χτίσουν το νέο.

Ολοι αυτοί που δείχνουν ότι επιστρέφουν ανιδιοτελώς, έχω την εντύπωση ότι, ίσως, μοιάζουν με πλίνθους και κεραμους ατάκτως ειρημμένους.

 

Παρά τις συγνώμες της ελληνικής κυβέρνησης προς τους θεσμούς, την Ε.Ε. και τη γερμανική κυβέρνηση για τη χορήγηση του εφάπαξ επιδόματος σε μερίδα συνταξιούχων, σήμερα ένα περίπου μήνα μετά, η κυβέρνηση έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο και οι διαπραγματεύσεις για τη δεύτερη αξιολόγηση έχουν παγώσει.

Οδηγούμαστε σε αδιέξοδα, όπως το 2015, και οι αλλοπρόσαλες παλινωδίες του ΣΥΡΙΖΑ φέρνουν πολύ κοντά την πιθανότητα για πρόωρες εκλογές ή στη γνωστή συριζαϊκή τακτική της απόλυτης συμμόρφωσης προς τις απαιτήσεις των δανειστών.

Οταν η χώρα μας, με τέσσερις διαφορετικές κυβερνήσεις, εξακολουθεί να παραμένει στα μνημόνια, σε πλήρη αντίθεση με άλλες χώρες (Ιρλανδία, Πορτογαλία, Κύπρος) που έχουν ξεπεράσει το σκόπελο των μνημονίων και δανείζονται από τις αγορές, είναι ηλίου φαεινότερο, ότι, το βάρος της ευθύνης είναι αποκλειστικά στις κυβερνήσεις Παπανδρέου, Παπαδήμου, Σαμαρά – Βενιζέλου και Τσίπρα – Καμμένου.

 

Κοινή γραμμή δράσης και πολιτικής στο κυπριακό λέγεται ότι ακολουθούν Ελλάδα και Κύπρος κατά τις συνομιλίες για εξεύρεση δίκαιης, βιώσιμης και δημοκρατικής λύσης.

Ηταν σύμφωνη η ελληνική κυβέρνηση με την υποβάθμιση του Ν. Αναστασιάδη, από πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας σε εκπρόσωπο των Ελληνοκυπρίων, χωρίς την τοποθέτηση της σημαίας της Κυπριακής Δημοκρατίας στη λιμουζίνα που τον μετέφερε και στη θέση που κάθισε κατά τις συνομιλίες;

Μπορεί να Ελλάδα να έχει τεράστιες ευθύνες για τα δραματικά γεγονότα του Ιουλίου του 1975, όταν η Χούντα και ο απεσταλμένος της Νίκος Σαμψών, επιχείρησε το απονενοημένο πραξικόπημα στην Κύπρο, έκτοτε όμως, υπάρχει κοινή γραμμή των δύο ελληνικών και ευρωπαϊκών κρατών, μελών του ΟΗΕ και της Ε.Ε.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ήταν μια λάθος επιλογή, κεκτημένης ταχύτητας, λόγω…

Η προσπάθεια λύσης του κυπριακού προβλήματος στη δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας στη λογική τώρα ή ποτέ, θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στον ελληνισμό.

Η μη λύση του κυπριακού, όπως επιχειρείται σήμερα, είναι πολύ καλύτερη, από την επιδιωκόμενη λύση.

 

Με λεονταρισμούς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ.Τζανακόπουλος, δήλωσε ότι, δε θα ανεχθεί η κυβέρνηση να νομοθετήσει νέα επώδυνα οικονομικά μέτρα στα πλαίσια του κλεισίματος της διαπραγμάτευσης της δεύτερης αξιολόγησης.

Κύριε πρωθυπουργέ, οι κόκκινες γραμμές που σχετίζονται με τη μείωση του αφορολόγητου και νέων οικονομικών μέτρων πρωτογενών πλεονασμάτων, ίσως καταρρεύσουν εν τη γενέσει τους.

Δεν μας έχετε δυστυχώς πείσει ότι, μπορείτε να επιβάλετε τις απόψεις σας στους δανειστές.

Το μεν πνεύμα πρόθυμο κ. Πρωθυπουργέ… η δε σαρξ ασθενής.

 

Δόθηκαν στη δημοσιότητα τα κομματικά πορίσματα των εξεταστικών επιτροπών για τη δανειοδότηση των κομμάτων με εγγύηση την αναμενόμενη επιχορήγηση χωρίς καμία δέσμευση ως δανειολήπτες, φυσικά πρόσωπα και εγγυητές, όπως ισχύει σε όλες τις δανειοδοτήσεις φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων.

Τα πορίσματα δεν καταλογίζουν πειθαρχικές ευθύνες σε κανένα κομματικό δανειολήπτη.

Θ’ αναλάβουν τις πολιτικές ευθύνες, αέρας κοπανιστός και το όλο θέμα θα είναι μια όμορφη και ωραία ανάμνηση για να θυμούνται οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι πως παίρνει κάποιος ένα δάνειο, δεν το πληρώνει και δεν έχει καμία πειθαρχική ευθύνη.

Θα είναι ένα μνημειώδες λογιστικό – οικονομικό εγχειρίδιο, σε συνδυασμό με την απαλλαγή ευθυνών των ηγεσιών των τραπεζικών ομίλων για τη χορήγηση των δανείων από την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου και ένα άλυτο πρόβλημα για τους επιστήμονες της υφηλίου.

 

FΟσο και να επιθυμούν κάποιοι πολιτικοί κύκλοι να εμφανίζουν την πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου ως έργο του γερμανού υπουργού οικονομικών της Γερμανίας Σόϊμπλε, το ιστορικό βέβαιο είναι ότι, την αποκλειστική ευθύνη έχει η αρχομανία της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης και του αρχηγού της  Αλέξη Τσίπρα, οι οποίοι με το διχαστικό και αντιπολιτευτικό λόγο και την αδιαλλαξία τους στην εκλογή προέδρου της δημοκρατίας, οδήγησαν στο μέσο της κυβερνητικής θητείας, με ανοικτά όλα τα θέματα, τη χώρα σε εκλογές.

Σήμερα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μας υπενθυμίζει ότι, οι εκλεγμένες κυβερνήσεις έχουν ορίζοντα τετραετίας και πρέπει να ολοκληρώνουν το έργο τους.

Επειδή πάντα τα ύστερα τιμούν τα πρώτα, μήπως θα πρέπει όσοι έχουν συνειδησιακά και άλλου είδους προβλήματα, να ζητήσουν συγνώμη από τον ελληνικό λαό για τις επιλογές τους και να κάνουν την αυτοκριτική τους;

Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα… γιατί η ιστορία είναι αμείλικτος και αδυσώπητος κριτής!!!

 

Επίθεση προς όλες τις κοινωνικές τάξεις έχει εξαπολύσει από την αρχή του έτους η κυβέρνηση με άμεσο στόχο την επίτευξη των υπογραμμενων οικονομικών στόχων, αδιαφορώντας αν συνεχίζει να “σκοτώνει” την πραγματική οικονομία και οδηγεί στην καταστροφή την ελληνική κοινωνία.

Μέτρα – μέτρων – μέτρα, αυξήσεις – αυξήσεων – αυξήσεις, χωρίς οίκτο, χωρίς έλεος” βομβαρδισμένο” οικονομικό τοπίο, καταστροφή του πρωτογενούς τομέα, κλείσιμο καταστημάτων, κόκκινα δάνεια με αυξητικούς ρυθμούς γεωμετρικής προόδου, ελαστικές μορφές εργασίας, ξενιτεμός των νέων μας, σε έξαρση το δημογραφικό της χώρας, οι προσλήψεις ημετέρων σε ημερήσια βάση και η επιβεβλημένη και αναγκαία συνθήκη διακυβέρνησης της χώρας, η συναίνεση όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας για να βρεθεί διέξοδος από την ασφυκτική κρίση, εξακολουθεί να είναι όνειρο θερινής νυχτός, μια εικονική πραγματικότητα, μια ουτοπία.

Οποιοι σπέρνουν ανέμους, θερίζουν θύελλες, λέει ο λαός μας.

Το ερώτημα είναι αν θα πληρώσουν το μάρμαρο των θυελλων, όσοι και όποιοι σπέρνουν τους ανέμους και δυστυχώς στη χώρα μας ο ελληνικός λαός θα πληρώσει τα σπασμένα για μια ακόμα φορά.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button