Ειδήσεις

Κάτι παραπάνω από ποδόσφαιρο
γράφει ο Δημήτρης Τζελέπης

«Το ποδόσφαιρο για κάποιους είναι ένα ζήτημα ζωής και θανάτου. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι είναι κάτι παραπάνω». Μπιλ Σάνκλι, θρύλος της Λίβερπουλ.

Η κυβέρνηση το θέμα του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης δεν το χειρίστηκε σωστά και έβαλε ένα αυτογκόλ ολκής, ένας λάθος χειρισμός που προσπάθησε να τετραγωνίσει την μπάλα.  Ήταν εξαρχής λάθος η τοποθέτηση Αυγενάκη στο υφυπουργείο αθλητισμού, τώρα ο Αυγενάκης έχει χάσει την όποια εμπιστοσύνη είχε και είναι θέμα χρόνου να δώσει την θέση του σε άλλον.

Το Μαξίμου την ώρα που προετοίμαζε την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Γαλλία και στον Μακρόν, έπρεπε να διαχειριστεί και τους λάθος χειρισμούς του Αυγενάκη που δεν είχε ενημερώσει το Μαξίμου. Η κυβέρνηση που δεν εκβιάζεται, αλλά άλλαξε το νόμο και έκανε ό,τι ήθελε ο Ζαγοράκης.

Το θέμα του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης έφερε την πρώτη κυβερνητική κρίση. Αυτή θα ερχόταν μέσα στον χρόνο, αλλά κανείς δεν περίμενε να είναι από τον πολύπαθο χώρο του ποδοσφαίρου.  Τα μπάλωσε, αλλά δεν μαζεύεται το θέμα έτσι όπως το έκανε.  Τέθηκε και θέμα κομματικής πειθαρχίας­· ο λόγος άραγε ήταν οι βουλευτές  του Πειραιά ή της Βορείου Ελλάδος και της Μακεδονίας;  Κάποιος πρέπει να μας δώσει εξηγήσεις.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι η χώρα δεν χρειάζεται έναν εθνικό διχασμό με αφορμή το ποδόσφαιρο μετά από τα χρόνια της κρίσης, αλλά η νέα τροπολογία ήταν μάλλον για να καμφθούν οι αντιδράσεις στην Μακεδονία και στην Βόρεια Ελλάδα. Ο κόσμος της ομάδας της Θεσσαλονίκης και η κυβέρνηση πάει να πάθει ό,τι έπαθε ο ΣΥΡΙΖΑ με την συμφωνία των Πρεσπών. Ξέρετε τι είναι μία κυβέρνηση εφτά μηνών να έχει απέναντί της την Μακεδονία; Είναι σαν να λέει «θέλω να χάσω από την αρχή». Δεν ξέρω εάν μία ρύθμιση φτάνει, μάλλον όχι. Η κυβέρνηση ενώ ήταν σε πολύ θετικό σημείο για  την ίδια, τώρα είναι σε δύσκολη θέση.

Μερικοί λένε να εφαρμοστεί ο νόμος, ναι να εφαρμοστεί, αλλά είναι πολυϊδιοκτησία εάν κάποιος έχει τις εγκαταστάσεις και το ξενοδοχείο και ο Πανόπουλος έχει την Ξάνθη; Αυτό είναι πολυϊδιοκτησία;

Η διαγραφή Ζαγοράκη έχει πιο πολύ συμβολικό χαρακτήρα για πολλούς στην ΝΔ και είναι προς γνώση και συμμόρφωση. Γιατί θα έρθουν και άλλα δύσκολα θέματα για την κυβέρνηση.

Τώρα πως οι πολίτες να εμπιστευθούν την κυβέρνηση ότι είναι κάτι νέο; Εάν δεν μπούνε σύντομα και οι μπουλντόζες στο Ελληνικό, η κυβέρνηση θα βρίσκεται απολογούμενη για θέματα από εδώ και πέρα.

Ιστορικές μεταβάσεις δεν γίνονται μόνο με επιλογές σαν της κυρίας Σακελλαροπούλου, θέλουν τομές και οι πολίτες να δούνε αποτελέσματα. Αλλιώς θα έχουμε ακόμη έναν πρωθυπουργό εξισορροπιστή  των μεγάλων κεφαλιών.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button