Ειδήσεις

ΤΟ ΓΚΑΛΟΠ ΤΟΥ ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ
Γράφει ο Στέλιος Αρσενίου

Tις τελευταίες μέρες ο παπαγάλος μου ο Gabriel είναι σε υπερένταση.

Τον έχω με ηρεμιστικά, όσο μπορώ μακριά από την τηλεόραση, μάταιος κόπος.

Τα βλέπει όλα από το κινητό του. Έξαλλος. Ανεβάζει πίεση, δαγκώνει το κασκόλ της ομάδας του, βρίζει και ξαναβρίζει χυδαία.

Ούτε εγώ, ούτε η γυναίκα του, ούτε η πεθερά του, ούτε ο πεθερός του ένας φλαμίνγκαρος 2 μέτρα γλυτώσαμε από το βρωμοράμφος του.

Τα όσα συμβαίνουν στο χώρο του ποδοσφαίρου τον έχουν κάνει έξω φρενών.

Χθες βράδυ, μονολογούσε όλη τη νύχτα. Γκάλοπ. Γκάλοπ. Γκάλοπ. Γκάλοπ. Γκάλοπ………

– Ποιός θα κάνει γκάλοπ βρε ανισόρροπε, παπαγάλε της συμφοράς τον ρώτησα κάποια στιγμή κοντά στα ξημερώματα. Του έχωσε και ένα συγιρισμένο τσίμπημα η γυναίκα του η Ροζαλία Φλαμινγκία, που ήταν όλο δικό του. Πετάχτηκε μέχρι το ταβάνι.

– Μάστορα όλα κι όλα. Κάτσε να ακούσεις να δεις. Είμαστε ή δεν είμαστε στην αλλαγή του μήνα από Ιανουάριο σε Φεβρουάριο;

– Είμαστε.

– Ποιόν, ποιούς βλέπαμε κάθε χρόνο τέτοιο καιρό;

– Τους καρναβαλιστές, τους Συλλόγους, τους χορούς, τα γλέντια, τα κοψίδια, τα κρασιά, τα τσίπουρα.

– Στα Τέμπη ποιοί έκοβαν την Ελλάδα στη μέση;

– Πότε ο Μπούτας με τον Πατάκη τα τρακτέρ και τους αγρότες, πότε οι νταλίκες. Εναλλάξ το πήγαιναν. Μια χρονιά οι Μπούτας Πατάκης και σία, την επόμενη οι νταλίκες. Δε θυμάσαι το τραγούδι. ΄΄ Με τα φώτα νυσταγμένα και βαριά τσούζουν τσίπουρα στα Τέμπη οι νταλίκες…΄΄

– Κάπως αλλιώς είναι το τραγούδι. Τέλος πάντων. Ποιοί ετοιμάζονται να κλείσουν φέτος;

– Οι φίλαθλοι της Βόρειας Ελλάδας.

– Μπράβο. Επιτέλους με καταλαβαίνεις. Από τις μαρέγκες και τους κουραμπιέδες όλα άσπρα, ξέξασπρα και από το πρωτάθλημα της σούπερ λιγκ ξεξασπρότερα τα βλέπεις, αλλά δεν είναι έτσι.

– Γιατί; Τι απορίες έχεις πάλι;

– Δεν θα πρέπει να ερωτηθεί με προσφυγή στις κάλπες ο κυρίαρχος λαός ποιόν θέλει να βλέπει να κόβει τη χώρα στα δύο στα Τέμπη;

– Λογικά ναι. Αν το θέλεις έτσι, προσφυγή στις κάλπες.

– Πριν τις εκλογές, δε θα πρέπει να γίνει σφυγμομέτρηση της κοινής γνώμης, κοινώς ΓΚΑΛΟΠ; Δηλαδή ο Πατάκης με το Μπούτα τι ποσοστά παίρνουν, οι νταλίκες με τους νταλικιέρηδες που κυμαίνονται, οι φίλαθλοι που προτίθενται για κάτι τέτοιο πόσο; Στην παράσταση νίκης, ποιός προηγείται;

– Μπράβο από μένα τώρα Gabriel. Σοφός παπαγάλος είσαι. Έλα να σε φιλήσω στο ράμφος σου, που ΄΄ ξέρασε ΄΄ σχεδόν όλο το υβρεολόγιο.

– Τουλάχιστον αναγνωρίζεις την αξία μου ρε μάστορα. Κάτι είναι κι αυτό. Από αύριο παίρνω το τάμπλετ, τα κιτάπια μου και φεύγω στα Τέμπη στα διόδια. ΓΚΑΛΟΠ. Καθώς περνάνε οι οδηγοί θα μου λένε ποιόν από τους τρεις θέλουν να κόψει στα δύο τη χώρα. Οι Μπούτας – Πατάκης με τα τρακτέρ και τους αγρότες, οι νταλικιέρηδες με τις νταλίκες ή οι φίλαθλοι της Βόρειας Ελλάδας. Αφήνω σε σένα τη Ροζαλία να την προσέχεις κάποιες μέρες και φεύγω για το καθήκον. ΕΝΑΣ θα κόβει τη χώρα στα δύο. Κάθε άλλη πρωτοβουλία λέγεται ΑΝΑΡΧΙΑ. Τελεία και παύλα.

 

Στέλιος  Αρσενίου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button