Ειδήσεις

ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΠΘ… ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΔΠΘ ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
στην Αθήνα για την ενσωμάτωση της Θράκης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17/1 η επετειακή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το υπουργείο Εσωτερικών για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ενσωμάτωση της Θράκης στον εθνικό κορμό, με ομιλητές τους υπουργούς Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο, υφυπουργό Μακεδονίας – Θράκης κ. Καράογλου, βουλευτή Α’ Αθηνών και καθηγητή διεθνούς δικαίου και εξωτερικής πολιτικής διεθνούς δικαίου και εξωτερικής πολιτικής κ. Συρίγο.

Σχετικό ρεπορτάζ δημοσιεύθηκε στο φύλλο της 22 Ιανουαρίου. Εγινε αναφορά από τους κ.κ. Θεοδωρικάκο και Συρίγο και στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. “Στην άκρη της Ελλάδας, στην άκρη της Ευρώπης, βρίσκεται το ΔΠΘ, το οποίο και βοηθούμε με συγκεκριμένες δράσεις, όπως καταργώντας τη Νομική Πατρών και ενισχύοντας τη Νομική Κομοτηνής και τον ανταγωνισμό.”

Ούτε ένας επρόσωπος του ΔΠΘ δεν παραβρέθηκε στην εκδήλωση για ν’ ακούσει όλα αυτά που αναφέρθηκαν για τη λειτουργία του στην ευαίσθητη περιοχή της Θράκης. Το φροντίζουν άλλοι και αυτό δε νοιάζεται, ετσι φάνηκε στον κόσμο…

Αν δεν μπορεί η διοίκησή του να μετακινείται λόγω υποχρεώσεων και να παρίσταται σε τέτοιες τιμητικές εκδηλώσεις στην Αθήνα, υπάρχουν τόσοι “ιπτάμενοι” καθηγητές που μπορούν να εκπροσωπήσουν τον πρύτανη.

Και με την ευκαιρία, το ΔΠΘ που έχει και τμήμα ιστορίας και εθνολογίας, πραγμαοποίησε μια τιμητική εκδήλωση για τα 100 χρόνια της απελευθέρωσης της Ξάνθης;

Συμμετέχει στα κοινά; Ή “μαράζωσε”;

 

Κ.Γ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button