Ειδήσεις

Μεγάλη Συμμετοχή στην ημερίδα – Λαϊκή Συνέλευση για τα αδέσποτα και ομόφωνο μαχητικό ψήφισμα – μήνυμα προς την Κυβέρνηση

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στην πρόσκληση της «Ομάδας Φιλοζωικής Δράσης Ξάνθης» και του Πολιτιστικού – Φιλοζωικού συλλόγου «Αδέσποτοι Φίλοι Ξάνθης» την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020 .

Στην εισήγησή του ο κ.Κομνηνός Γιώργος, υπεύθυνος της συγκεκριμένης ημερίδας- Λαϊκής Συνέλευσης, αναφέρθηκε στο θέμα των αδέσποτων διαχρονικά. Αναφέρθηκε στα προβλήματα που δημιουργούνται στην κοινωνία από τη συμβίωση ανθρώπων, παιδιών και αδέσποτων σκυλιών μέσα στους δρόμους, τις πλατείες και τα πάρκα της πόλης.

Τόνισε ότι από την συμβίωση αυτή ούτε τα ζώα αλλά ούτε και οι πολίτες είναι ευτυχείς. Οι άνθρωποι κινδυνεύουν από τις επιθέσεις, τα δαγκώματα, τις ζωοανθρωπονόσους και φυσικά αισθάνονται μόνιμη ανασφάλεια. Τα ζώα μένουν πεινασμένα, διψασμένα, άρρωστα, με κίνδυνο να τα πατήσουν αυτοκίνητα ή να δεχθούν φόλες από αγανακτισμένους πολίτες.

Επίσης αναφέρθηκε στις ύποπτες «φιλοζωικές» που θεωρούν ότι η φυσική θέση των σκυλιών είναι μέσα στις πόλεις. Γιατί δεν νοείται φιλόζωος που να θέλει τα σκυλιά στους δρόμους.

Τέλος μίλησε για τον διαχρονικό αγώνα του ίδιου και των δύο οργανώσεων, ώστε να αλλάξει ο Νόμος 4039/2012 και όλα τα αδέσποτα να πάνε σε μεγάλα ελεύθερα καταφύγια χωρίς κλουβιά.

Θέλουμε είπε 1) Πολίτες ασφαλείς και ευτυχείς σε πόλεις χωρίς αδέσποτα και 2) Όλα τα αδέσποτα ασφαλή και ευτυχισμένα σε μεγάλα καταφύγια. Τόσο Απλά!

Όλοι οι συμμετέχοντες χειροκρότησαν τις ξεκάθαρες θέσεις που θα δώσουν, όπως είπε ο ίδιος, την οριστική λύση στο τεράστιο κοινωνικό θέμα των αδέσποτων.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο ιατρός του Νοσοκομείου Ξάνθης ο κύριος Νικηφορίδης Δημήτριος, που αναφέρθηκε και ανέλυσε τους κινδύνους από τις επιθέσεις των σκυλιών, τις ζωοανθρωπονόσους και έδωσε κάποια στατιστικά στοιχεία για αντίστοιχα περιστατικά. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι μόνο στο νοσοκομείο της Ξάνθης φθάνουν πάνω από 230 περιπτώσεις με δαγκώματα από σκυλιά. Και είναι, είπε, μόνο αυτά που αναφέρονται και φτάνουν στο νοσοκομείο. Εκτιμώντας ότι άλλα τόσα και παραπάνω δεν φτάνουν στο νοσοκομείο και δεν έχουν καταγραφεί.

Η κα. Τζεμπραηλίδου Λουλουδιά, πρόεδρος του Φιλοζωικού συλλόγου «Αδέσποτοι Φίλοι Ξάνθης», αναφέρθηκε στην αντικοινωνική συμπεριφορά των ανθρώπων που εγκαταλείπουν τα σκυλιά τους μέσα στις πόλεις, τους κινδύνους που έχουν τα σκυλιά μέσα στο παρά φύσην περιβάλλον των πόλεων και ζήτησε να πάνε τα αδέσποτα σε ελεύθερα καταφύγια. Τόνισε επίσης την ανάγκη επίδειξης υπευθυνότητας των ιδιοκτητών των δεσποζόμενων ζώων, (τσιπάκια, στειρώσεις, κλπ) ώστε να μην πολλαπλασιάζονται τα αδέσποτα.

Τέλος η δικηγόρος κα. Μαϊδάνογλου Μαριάννα έδωσε κάποιες νομικές εξηγήσεις σε σχέση με τον Ν 4039/12 και ζήτησε την αλλαγή του.

Μετά από συζήτηση μιας ώρας, με όλους τους συμμετέχοντες ο κ. Κομνηνός ζήτησε να ψηφισθεί ένα ψήφισμα το οποίο διατρανώνει την θέληση όλων να αλλάξει το Νομοθετικό πλαίσιο, να πάνε όλα τα αδέσποτα στα καταφύγια ώστε να είναι ασφαλή αλλά και οι πολίτες να είναι ασφαλείς και ευτυχείς μέσα στις πόλεις.

Της άποψης αυτής, ανέφερε, πως είναι και όλοι οι τοπικοί μας άρχοντες με τους οποίους μίλησε για το θέμα.

Έτσι το ψήφισμα ψηφίστηκε ομόφωνα και θα αποσταλεί στην κυβέρνηση για να δώσει το μήνυμα πως το 99,9% του ελληνικού λαού θέλει πόλεις χωρίς αδέσποτα.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button