Ειδήσεις

Αργυρούν Ιωβηλαίο (25 χρόνια) Αρχιερωσύνης του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονα
Αναγόρευση σε επίτιμο μέλος του Συλλόγου Ποντίων Ν. Ξάνθης

Ήταν στις 25 Ιανουαρίου 1995 όταν κλήθηκε να αναλάβει το πηδάλιο της Ιεράς Μητρόπολης Ξάνθης και Περιθεωρίου, ύστερα από την εκλογή Του από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος. Λίγες μέρες αργότερα, στις 23 Μαρτίου, με μια πρωτόγνωρη συμμετοχή του λαού της Ξάνθης, μαζί με τις αρχές της πόλης, τον υποδεχθήκαμε στην Κεντρική πλατεία της.

Συμπληρώνονται εφέτος είκοσι πέντε χρόνια Αρχιερατικής πορείας και προσφοράς για τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας.    Είκοσι πέντε χρόνια:

– αξιοσύνης, δυναμισμού και μαχητικότητας για την υπεράσπιση της Πίστης και των δικαίων του λαού της Ξάνθης και της Θράκης  γενικότερα.

-αθόρυβου και πλούσιου κοινωνικού και ιεραποστολικού έργου

-φροντίδας για την ανακαίνιση και καλλωπισμό υπαρχόντων Εκκλησιών  η ανέγερση νέων επιβλητικών Εκκλησιών που κοσμούν την πόλη και τα χωριά της Ξάνθης,

-πολύπλευρων δράσεων για την ανάδειξη της Θρησκευτικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς

-ενός καλού Ιεράρχη που προσέλκυσε νέους και ανανέωσε τον Ιερό κλήρο της Μητρόπολης,

-με συμπεριφορά ισονομίας και αγάπης από και προς τους συμπολίτες μας μουσουλμάνους.

-με πρωτοβουλίες όπως ο ραδιοφωνικός σταθμός, τα κατηχητικά, οι παιδικές κατασκηνώσεις, η ανέγερση Γηροκομείου και τόσα άλλα.

Είκοσι πέντε χρόνια ενός πρόσχαρου, σεμνού και προσιτού Ιεράρχη. Που εργάζεται ταπεινά, αθόρυβα και συστηματικά. “Απλούς τον τρόπον και πολυειδής την κυβέρνησιν”, κατά τον Γρηγόριο τον Θεολόγο. Με απεριόριστη την συγχώρεση και την ανεξικακία.

Με παρουσία σε κάθε γιορτή Εκκλησιών στην πόλη αλλά και στο πιο απομακρυσμένο χωριό, ακόμα και στα Παρεκκλήσια της ορεινής περιοχής. Σε κάθε εκδήλωση φορέων αλλά και Συλλόγων.

Δεν έλειψε από καμιά εκδήλωση του Συλλόγου μας, ενώ κάτω από την καθοδήγηση Του ο Σύλλογος Ποντίων Νομού Ξάνθης έτυχε της Θείας χάριτος να φιλοξενηθούν  στην πόλη μας οι Άγιες Εικόνες του Πόντου ,της Παναγίας Σουμελά και του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα.

Το 2020 συμπληρώνοντα επίσης πενήντα χρόνια από την χειροτονία του σε Διάκονο και Πρεσβύτερο, το 1970.

Αργυρούν Ιωβηλαίο (25 χρόνια) Αρχιερωσύνης και χρυσούν Ιωβηλαίο Ιερωσύνης (50 χρόνια)  του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμωνα.

Σεβασμιότατε Μητροπολίτη,

Επί τη συμπληρώσει τοιαύτης ουν 25ετίας επί της εκλογής ημετέρας Σεβασμιότητος επί της Αγίας και Ιερήςς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, την 25ην Ιανουαρίου 1995,  εις Μητροπολίτην  της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης και Περιθεωρίου, τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου ημών συνελθόντα, την  30η Σεπτεμβρίου  2019,  απεφάσισαν παμψηφεί, εκφράζοντας την ομόθυμον επιθυμίαν των μελών του Συλλόγου,  όπως ανακηρύξωσι την ημετέραν λίαν αγαπητών και προσκυνητων Σεβασμιότητα, επίτιμον Μέλος του Συλλόγου Ποντίων Νομού Ξάνθης, ως ελάχιστον αντίδωρον της αγάπης και στοργής ημών προς τον Σύλλογόν μας.

Ευλογία Θεού η παρουσία Σας ως Επισκόπου και πνευματικού πατέρα μας. Σας ευχαριστούμε Σεβασμιότατε κ.κ. Παντελεήμωνα για το έργο και την προσφορά Σας. Προσευχόμαστε να Σας χαρίζει ο Θεός έτη πολλά “εν ειρήνη, στον, εντιμον, αγιο μακροημερεύοντα και ορθοτομούντα τον λόγον της Αυτού αληθείας”.

 

Σύλλογος Ποντίων Ν.  Ξάνθης

Ρωμανίδης Νεοφ. Θεόδωρος

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button