Μεγάλο Αρδευτικό… (Από το όραμα στο έργο)

Με αφορμή δημοσιεύματα για την δημοπράτηση του πρώτου τμήματος του έργου “Μεταφορά νερών από τον ποταμό Νέστο στην πεδιάδα Ξάνθης”, ο Νομάρχης Ξάνθης κ. Γεώργιος Παυλίδης, δήλωσε:

   Με αφορμή δημοσιεύματα για την δημοπράτηση του πρώτου τμήματος του έργου “Μεταφορά νερών από τον ποταμό Νέστο στην πεδιάδα Ξάνθης”, ο Νομάρχης Ξάνθης κ. Γεώργιος Παυλίδης, δήλωσε:


  “Με ικανοποίηση πληροφορήθηκα την δημοπράτηση του πρώτου τμήματος του μεγάλου αρδευτικού της πεδιάδας Ξάνθης.


   Ένα όραμα μας του 1999, ακολουθήθηκε από σκληρή και πεισματώδη προσπάθειά μας, βήμα-βήμα, από μέρα σε μέρα, μήνα σε μήνα και από χρόνο σε χρόνο για να επιτύχουμε την δρομολόγηση και υλοποίησή του. Εργάστηκαν πολλοί, προσπάθησαν περισσότεροι, το πολέμησαν και το αμφισβήτησαν άλλοι τόσοι..


    Γράφτηκε μια … μικρή ιστορία αποφασιστικότητας και διεκδίκησης που αποτυπώνεται, επί μια 10ετία, στον τοπικό τύπο. Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, έκανε τις απαιτούμενες προκαταρκτικές μελέτες προώθησης, ένταξης για τα 242.000 στρέμματα, όπου ο Καθηγητής κ. Ν. Κωτσοβίνος κατέθεσε τις καθοριστικές γνώσεις του. Στις 29 Ιουλίου του 2003, μετά από σφοδρές συγκρούσεις με την προηγηθείσα άρνηση της τότε Κυβέρνησης, πετύχαμε την ένταξη χρηματοδότησης της μελέτης με προϋπολογισμό 4.700.000 Ε και πίστωση (τελευταίων μηνών του 2003), 100.000 Ε. Το Δεκέμβριο του 2003 δημοσιεύτηκε η διακήρυξη πρόσκλησης ενδιαφέροντος για κατάθεση προσφορών με αποσφράγιση την 30-1-2004, όπως και έγινε, που ανέδειξε τους μελετητές.


   Έκτοτε αυτή συμβατοποιήθηκε, μέσα στο 2004, εκπονήθηκε η μελέτη και σε επίπεδο εφαρμογής, για τμήματα του νομού, αυξήθηκε, στην διάρκεια, ο προϋπολογισμός με ανακεφαλαιωτικούς πίνακες από 4.700.000 Ε σε 6.500.000 Ε, περίπου.


   Ευχαριστώ την Κυβέρνηση, τον Πρωθυπουργό κ.Κώστα Καραμανλή, τον Υπουργό κ.Κοντό και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την δημοπράτηση πλέον της κατασκευής, σύμφωνα με τις προγραμματικές δεσμεύσεις.


   Ευχαριστώ όλους όσους, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, συνέδραμαν σ’ όλη την 10ετή, περίπου, προσπάθεια και ιδιαιτέρως τα τοπικά ΜΜΕ.. Το έργο έχει συνέχεια και πολύ δρόμο μπροστά του. Όπως και τα άλλα μεγάλα έργα…Χρειαζόμαστε οράματα, πίστη, επιμονή και σκληρή δουλειά στον ανηφορικό δρόμο της ανάπτυξης του τόπου μας”.


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΟΜΑΡΧΗ


Σχετικά Άρθρα

Back to top button